Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Benzine Zam

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Ynt: BENZİNE ZAM

KANDIRIKCILARRR haha haha
    Hayat bisiklete benzer,Pedal çevirmeyi bıraktığın an düşmeye mahkümsun...
    [img height=150]http://i1096.photobucket.com/albums/g322/emrezxr/144_zps71fffeb4.jpg[/img]

Yorum

yapacak bir şey yok her şekilde binmeye devam

2010 1.6 T Cosmo Beyaz + chip + ben

Yorum

Benzine indirim gelmis
        Yeni i30 style 1.6 crdi beyaz

Yorum

Benzin mevzuunu sabah konuşmuştuk.. 11 kuruş gibi bir zam söz konusu :-(

Yorum

• Ynt: Benzine Zam

Orjinal yazı sahibi: pavillion
            Benzin mevzuunu sabah konuşmuştuk.. 11 kuruş gibi bir zam söz konusu :-(
            Yanılmışım
            12 Kuruş zam bu sabah açıklandı

Rafineri çıkış fiyatlarında dün yapılan artırımın ardından, kurşunsuz benzinlerin perakende satış fiyatlarında bugünden geçerli litrede ortalama 12 kuruş zam yapıldı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Ankara’da litresi 4,18-4,19 liradan satılan 95 oktan kurşunsuz benzin 4,30-4,31 liraya, İstanbul ve İzmir’de de 4,17-4,18 liradan 4,29,4-30 liraya yükseldi. 97 oktan kurşunsuz benzinin litre fiyatı da 12 kuruşluk artırımın ardından Ankara’da 4,37 lira, İzmir ve İstanbul’da ise 4,36-4,37 liradan satılmaya başlandı.

95 ve 97 oktan kurşunsuz benzinlerin litre fiyatına en son 27 Haziran 2012 tarihinde 3 kuruşluk indirim yapılmıştı.

Yorum

Benzinle ilgili ilginç gerçek ama trajikomik bir yazı.

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/...2&hid=21312151

İnsan yazıyı okuyunca aklından neler geçiyor.Elin yabancısına benzini devletimiz 1,6 TL den satarken bize 4,6 TL den satıyor.

İLK AŞKIM 2009 Opel Insignia EDITION ELEGANCE 1.6
              17'' Michelin Primacy HP Safir Siyah(Satıldı) / SEAT LEON 1.4 125 HP TSİ STYLE+COPA  KIRMIZI
              35GB5825  A Rh+

Yorum

yazının son kısmı çok can alıcı..

Yorum

evet arkadaşlar benzine yapılan her zamdan sonra konu açıp hükümeti eleştiren arkadaşlarımız 3 defa indirim yapılmasına rağmen hala konu açmadılar bende buraya ufak bir hatırlatma yapayım dedim BENZİNE İNDİRİM GELDİ ....

Yorum

Orjinal yazı sahibi: zaqa17
                    evet arkadaşlar benzine yapılan her zamdan sonra konu açıp hükümeti eleştiren arkadaşlarımız 3 defa indirim yapılmasına rağmen hala konu açmadılar bende buraya ufak bir hatırlatma yapayım dedim BENZİNE İNDİRİM GELDİ ....
                    siz buna indirim diyorsanız hala gözleriniz bulanık görüyor demektir.biz millet olarak yonulmaya razıyız sizi tatmin etti demekki indirimler.Açıkcası ben eli cebimde olan bir devlet istemiyorum.
                    yaptığı onca zamdan sonra toplasan 20-30 kuruşluk indirim hemen gözünüzü boyadıya helal olsun
                    2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
                    2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

Yorum

Yapılan indirimin nedeni patlayan enflasyon ve yıl sonu hedeflerinin tutturulamayacak olması... Hükümet devam etsin bakalım 5 tl'den benzin satmaya yıl sonu enflasyon kaç çıkacak...
                      İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, sen kendini bilmezsin, ya nice okumaktır

Yorum

benim güzel ülkemde her şirket yaptığı ciroların 3 te 1ini bile göstererek vergi verse ne benzindeki nede diğer fahiş vergi alınan ürünlerin fiyatları bu şekilde olmaz birde benzine yapılan indirim enfilasyondan değil petrolün varil fiyatının gerilemesinden

Yorum

benim güzel ülkemde her şirket yaptığı ciroların 3 te 1ini bile göstererek vergi verse ne benzindeki nede diğer fahiş vergi alınan ürünlerin fiyatları bu şekilde olmaz birde benzine yapılan indirim enfilasyondan değil petrolün varil fiyatının gerilemesinden
                          Haklısınız SPK tarafından her şirket denetlense istemeden belgelense süper bir iş olur.. ani zamlardan kurtulaibliriz sanırım...
                          AStra 1.4 Turbo Enjoy Plus + lpg 2010

Cüneyt Özgül

Yorum

petrol varil fiyatı 145 dolar iken dolar 1.5-1.6 bandında seyrederken bile benzin bukadar pahalı değildi.
                            varil fiyatı hikaye ,bizim cahil halkımız piyasaları taki etmediği için bu yalana inanıyor bakın size küçük bir hesap.
                            petrol 145 dolar iken varil fiyatı (1 varil 159 litre eder) dolar 1.55 tl ortalama alıyorum.
                            1 litre petrol 0.91 dolar ediyordu. 0,91 * 1,55 = 1,41 TL

oysaki şuanda;
                            petrol 109 dolar varil fiyatı.dolar 1.79
                            1 litr petrol 0,68 dolar eder. 0,68 * 1,79 = 1,2

buda demek oluyorki 1.41 TL olduğu zaman 3-3.5 TL arası satılan benzin
                            Şuanda 4.5-5 TL arası satılıyor.Bu nedemek biliyormusunuz düpedüz SOYGUN

Yorum

evet verdiğiniz rakkamlar doğru bide üstüne vergilerini koyun alın size 4.5 tl peki sorun nerde vergilerdemi yoksa devamlı inip çıkan fiyatlardamı geçenlerde bir haber okudum venazuella dünyanın en ucuz benzinini kullanıyor litresi sadece 22 krş bu fiyatın ülkemizde olduğunu düşünün sizce araç kullanmaya yol bulabirmiyiz yani iş dönüp dolaşıp halkımızın 5 kazanıp 1 göstererek vergi vermesinden kaynaklanıyor vergi sistemimiz değişmediği sürece fahiş vergiler fiyatlar ödemeye devam edeceğiz demektir

Yorum

sorun vergiyi tabana yayamamakta.sen eğer vergi toplama sistemini düzeltme yoluna gitmeyip kolay yolu seçersen benzinde pahalı olur yiyecek, içecekte.çünkü devlet ne yapıyor asıl zenginden alacağı vergiyi dahada azaltıyor, diyorki ben teşvik yapıyorum.ya arkadaş ne teşviği sen işveren katkı payını bile düşürüyorsun arttıracağın yerde.yani işveren bizden fakirmi.sonra enerjiyi dünyanın en pahalısı haline getiriyorsun .ya enerji olmadan üretim olabilirmi.Bütün ürünler üretildiği şehirdemi satılıyor hepsi diğer şehirlere ,ülkelere nakil oluyor bunu araçlar benzinle mazotla yapıyor.
                                Sonra diyorlarki ekonomi iyi avrupanın en iyi 2. büyüyen ülkesiyiz bırak Allah aşkına bu vergi sistemini avrupada hangi ülkeye getirsen isyan çıkar.

Yorum

İşleniyor...
                                X