Sigaradan zararlı olduğunu bende duymuştum ama tütüne de bağlı bence,tütünün kalitesine göre zararı değişir.
Bazen canım çok istiyor ama bağımlılık yaptığını söyleyemem.Muhabbet ortamında gözüm arar ama.
Baş ağrısı ise tütün ya çok anasonludur yada kömürü dandiktir.Mangal kömürüyle nargile yapan yerler var.
Ellere yar oldu
2.0 CDTI
Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri
zehir etkisinin önemli bir kısmı tütünün yetişmesi için kullanılan zirai maddeler nedeniyle oluşuyor. birkaç sigarayı suya bosaltip beklettikten sonra bu suyu puskurterek evdeki ciceklerinizi ilaclayabilirsiniz yaprak bitlerine vs. karşı etkisini goreceksiniz. yada saksı topraklarında minik minik beyaz kurtcuklar olur yine birkac sigara tutununu saksıya ufalarsanız bu kurtların da yok olduklarına şahit olursunuz... bunların sorumlusu tütünde bulunan tarım ilaçlarıdır. nargile tutunu de sigaradakinden farklı degil. uzerine birde komur dumanının icerdigi zararli maddeleri ekleyin.
2010 insignia 2.0 CDTI 160 Hp COSMO AT DVD800 navi
tam 12 gündür içmiyorum..
ama bugün 1 tane içtim.. bundan sonra da günde en fazla 1 tane içeceğim,ya da o gün hiç içmeyeceğim..
neticede bu da irade.. ve başarılı oldum gibi.. ama zaman gösterecek tabiki de gerçek neticeyi..
12 gündür içmediğim için ( bu arada 1995 ten beri sigara kullanıyorum hem de kısa mxxxboro box,hiç değiştirmedim ve ortalama olarak günde 1 paket tüketimim vardı) ne agresifleştim ya da sigara için krize girdim..
ben de şaşırdım açıkçası duruma ancak bunda geçirdiğim ağır gribin de etkisi büyük..
bugün ise kafamda saplantı olmaması için içtim ancak çok da haz aldığım söylenemez..
garip bir şekilde ilerliyor benim sigarayı bırakma/azaltma teşebbüsüm..
çok merak ettiğim birşey var, sevdiğim yiyecekleri özellikle de tatlı olanları abartarak yeyince bir tiksinme geliyor. sigara bırakmak isteyende 5-10 kutu sigara alıp 1 günde bitirmeye çalışsa tiksinir mi acaba
sigara kullanmayan birisi olarak şu kapalı mekanda sigara içme yasağı çıktığından beri nasıl rahatladığımı anlatamam. hatta belki aylardır belki 1 yıldır burnuma başkasının içtiği sigara dumanı girmemiş bile olabilir birçok insan pasif içicilikten kurtuldu
Benim çocukluğumun geçtiği küçük şehirin bazı köylerinde tütün ekilirdi...tütün ziraatı çok zordur..aile ziraatıdır..sabaha karşı tütün kırılır (yaprakları toplama) çocukluğumda hatırlarım bu köylerde sevdiğine verilmeyen kızlar tütün ilaçları içip intahar ederlerdi..neden mi..hemen öldürürmüş çünkü.. kurtarılması imkansız olurmuş..küçük şehir ya..Dr lardan dinlerdim şehir kulübünde.. işte o ilaçlardan tütünlerin yapraklarını böceklerden korumak için atılır.. aslada çıkmazlar.. tütün yaprakları toplanır..sonra ipe dilizip kurutulur ve tütün tüccarlarına satılır..onlarda..dev sigara şirketlerine..
Sevdiğiniz videoların ve müziklerin keyfini çıkarın, orijinal içerik yükleyin ve tümünü YouTube'da arkadaşlarınızla, ailenizle ve dünyayla paylaşın.
Orta 1 de başladığım sigara hayatımın bu gün sonuna geldim. An itibariyle sigarayı bıraktımHadi bakalım an itibariyle son sigaramıda içtim. Sakızla dolaşacağım 1 ay filan.
Yorum