Arkadaşlar sebebi nedendir bilemem ama aracımda öle bir yakıt düşüşü oldu ki aynı performansta kullanıyorum devirler aynı şehirler arası 9.5 şehir içi 12.3 / LT yakan aracım şehirler arası 7.8 şehir içi 8.6 / LT yakıyor Çok mutluyum .d
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Aracım Yüzüme Güldü ;)
Collapse
X
-
Ynt: Aracım Yüzüme Güldü
Orjinal yazı sahibi: Seyyahdarısı başımızaOrjinal yazı sahibi: FacomXSenden ekonomik sürüş teknikleri almak lazım
Öncelikle şunu söyleyeyim aracı hızlandırdıktan sonra mesela 4. viteste aracın hızını 80 e getiriyorum sonra ayağımı gazdan geçikiyorum ve yavaşca basıyorum anlık yakıt tüketimi 5 - 6 lt arasında oluyor. (yolun durumuna göre değişiyor bu tabiki) ve böylece ortalama yakıt tüketimide aşırı ölçüde düşüyorBeyaz tutkudur.
Yorum
-
İzmir-Çeşme gidiş geliş sonunda otobanda 120 ile CC otobana çıkana kadar 10 km yaklaşık 60-70 km/h hız ort 7.0 lt.Ancak benim araç turbo değil
İLK AŞKIM 2009 Opel Insignia EDITION ELEGANCE 1.6
17'' Michelin Primacy HP Safir Siyah(Satıldı) / SEAT LEON 1.4 125 HP TSİ STYLE+COPA KIRMIZI
35GB5825 A Rh+
Yorum
-
Ani ivmelenmelerden kaçınarak ve düşük devirli kullanarak yakıt tüketimi zaten epey düşüyor. Benim normal kullanımla şehir içi-şehir dışı yarı yarıya olmak üzere 8.9 lt. ortalamam vardı ilk 3500km'de. Sıfırlayarak 1000km daha yaptım (yine ş.içi-ş.dışı yarı yarıya) ve şu anda 7.4 litre ortalamam var. Mümkün olduğunca 2000 devir civarında ve sabit hızla kullanmaya yüreğiniz dayanırsa oluyor =)
Aracım 1.6 180hp bu arada...
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: mide fesatıAni ivmelenmelerden kaçınarak ve düşük devirli kullanarak yakıt tüketimi zaten epey düşüyor. Benim normal kullanımla şehir içi-şehir dışı yarı yarıya olmak üzere 8.9 lt. ortalamam vardı ilk 3500km'de. Sıfırlayarak 1000km daha yaptım (yine ş.içi-ş.dışı yarı yarıya) ve şu anda 7.4 litre ortalamam var. Mümkün olduğunca 2000 devir civarında ve sabit hızla kullanmaya yüreğiniz dayanırsa oluyor =)
Aracım 1.6 180hp bu arada...
Katılıyorum aynı bnm gibi ivmelemeyi 1 kez yapın bırakın sonra kendi gitsinBeyaz tutkudur.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: zaqa17Arkadaslar bu rakkamlari görünce gözlerim yaşarıyor ben sehir dısı 9.4 /100 ile sabit sehir ici 12.5 gördüm
Ani ivme yapmadığınız ve aracınızın kmsi arttığı sürece bu düşecektir emin olun.Beyaz tutkudur.
Yorum
Yorum