Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Opel TR'nin Satış, Pazarlama Politikaları ve ikinci ele etkisi?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Opel TR'nin Satış, Pazarlama Politikaları ve ikinci ele etkisi?

2010 satış rakamlarına bakalım. Passat 9.997, C serisi 7.324, 3 serisi 5.125,İnsignia 3.851
    Peki şimdi siz opelin yerinde olsanız ne yaparsınız?
    A-Fiyatı indirirsiniz
    B-Aynen devam
    C-Fiyatı indirip müşteriler mağdur olmasın diye fiyat farkını geri ödersiniz.
    D-Hepsi
    E-Hiç biri

Yorum

İhtiyaçtan satan çok olunca fiyat düşer. Yani sadece Opelin Türkiyenin satış politikasına bakmak doğru değil. Ayrıca Insignia sahibi olupta daha önceden Passat sahibi arkadaşlarımız da var.
      Yine de ikinci eli yonetmek Opelin elinde! Bazı bayilerde İkinci el 'in sorumluluğu Çakallarda. Opelle uzaktan yakından ilgisi olmayan bir çakallar dadanmış. Bayiler de buna izin vermiş... Bence film orada kopuyor.
      VW de ikinci el değerlendirme diye bir kavram var. Doğuş oto değerlendirme gibi. Oraya satılan araç bir nevi garanti altındadır... Oradan satın alan kişiler bu aracın sorunsuz bir şekilde çalıştığını ve sağlam olduğunu güvenerekten alır...
      Merkezi bir sistem var yaani. Opelde boyle bir oluşum için çok yol katetmelidir!!! Yaani devrim gibi bişey olur.... Ama neden olmasın Türkiyede ve dünyada çok şey değişiyor. Belki bu da olur. Mesela İlk önce Araba satışları top çeken yere merkezini aldırıp Savaş meydanında yerini almakla başlayabilir.!!!! hiho
      Insignia Editition Elegance - 18" jant Teknik gri

Yorum

Orjinal yazı sahibi: uzman

2010 satış rakamlarına bakalım. Passat 9.997, C serisi 7.324, 3 serisi 5.125,İnsignia 3.851
        Peki şimdi siz opelin yerinde olsanız ne yaparsınız?
        A-Fiyatı indirirsiniz
        B-Aynen devam
        C-Fiyatı indirip müşteriler mağdur olmasın diye fiyat farkını geri ödersiniz.
        D-Hepsi
        E-Hiç biri
        F- Derhal WV genel müdürünü transfer ederim

Yorum

ben opelin bir politikasının olduğundan da şüpheliyim
          F30 Sport+

Yorum

Orjinal yazı sahibi: zeytin
            İhtiyaçtan satan çok olunca fiyat düşer. Yani sadece Opelin Türkiyenin satış politikasına bakmak doğru değil. Ayrıca Insignia sahibi olupta daha önceden Passat sahibi arkadaşlarımız da var.
            Yine de ikinci eli yonetmek Opelin elinde! Bazı bayilerde İkinci el 'in sorumluluğu Çakallarda. Opelle uzaktan yakından ilgisi olmayan bir çakallar dadanmış. Bayiler de buna izin vermiş... Bence film orada kopuyor.
            VW de ikinci el değerlendirme diye bir kavram var. Doğuş oto değerlendirme gibi. Oraya satılan araç bir nevi garanti altındadır... Oradan satın alan kişiler bu aracın sorunsuz bir şekilde çalıştığını ve sağlam olduğunu güvenerekten alır...
            Merkezi bir sistem var yaani. Opelde boyle bir oluşum için çok yol katetmelidir!!! Yaani devrim gibi bişey olur.... Ama neden olmasın Türkiyede ve dünyada çok şey değişiyor. Belki bu da olur. Mesela İlk önce Araba satışları top çeken yere merkezini aldırıp Savaş meydanında yerini almakla başlayabilir.!!!! hiho
            Opelde de benzeri bir sistem var aslında,G2 diye bişey ama pek aktif değiller herhalde.
            Bence asıl sorun opel Türkiyenin rakipleriyle rekabet anlayışının sadece fiyat farkı olması.Yani yeni bir model ilk çıktığı zaman genellikle yüksek fiyatla başlıyor sonra rekabet için fiyat kırmayla birlikte araçtan ufak ufak bişeylerde kesiliyor.Reklam veya markanın değerini rekabet kulvarı olarak pek görmüyorlar maalesef.Marka değerini de opelden çok bizim gibi siteler artırıyor.Bunu düzeltmek içinse opelin yeni baştan servisleriyle,bayileriyle yapılanması gerektiğini ve satış politikasını değiştirmesi gerektiğini düşünüyorum.
            http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

Ellere yar oldu
            2.0 CDTI
            Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

5.25 Xdrive ///M(azot) Power

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Gökhan_55
              ben opelin bir politikasının olduğundan da şüpheliyim
              haklısın sahidende buna politika denmez.. daha adamlar politika bile yapamıyor kaldıki fiyat-satış politikası yapsınlar saçmalıktan başka birşey değil bunu adı..

INSIGNIA Cosmo 2010 1.6 Turbo + DVD800 Navi.

Yorum

Opel Türkiye bence tamamen tırt... arabaları bayiler direkt kendileri geitrtseler belki daha bile iyi olur o derece yani...
                F30 Sport+

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Insignia
                  Opelde de benzeri bir sistem var aslında,G2 diye bişey ama pek aktif değiller herhalde.
                  Bence asıl sorun opel Türkiyenin rakipleriyle rekabet anlayışının sadece fiyat farkı olması.Yani yeni bir model ilk çıktığı zaman genellikle yüksek fiyatla başlıyor sonra rekabet için fiyat kırmayla birlikte araçtan ufak ufak bişeylerde kesiliyor.Reklam veya markanın değerini rekabet kulvarı olarak pek görmüyorlar maalesef.Marka değerini de opelden çok bizim gibi siteler artırıyor.Bunu düzeltmek içinse opelin yeni baştan servisleriyle,bayileriyle yapılanması gerektiğini ve satış politikasını değiştirmesi gerektiğini düşünüyorum.
                  kesinlikle.. bu konuda farklı bi düşüncem yok.. tek bişey ekleyebilirim,

EĞİTİM ŞART !..

INSIGNIA Cosmo 2010 1.6 Turbo + DVD800 Navi.

Yorum

süper..Arkadaşlar tespitlerinize kesinlikle katılıyorum..bu trajikomik olayın verdiği zarar sizce ne kadardır?? Aslında bu olayın GM in Avrupa başkanına veya satış direktörü veya kapıcısı işte her neyse ona anlatılmasının faydalı olacağı kanısındayım..yabancıların olaylara bakış açısı ciddidir..hadi len kim bu dümbükler? şeklinde yanaşmaz, bu konunun araştırılması ve ne gibi önlemler alınmalı diye çalışma başlatırlar.. tmr

Yorum

Ankara reisten Aralıkta aracı alırken aldığım fiyatlara dayanarak size 58-59 dedim. Aldığım fiyatlar şöyleydi; 2011 elegance (benim araç) 51000, 2010 cosmo+dvd800 57000, 2011 cosmo+dvd800 59000
                      2011 1.6 T 180 hp Insignia Edition Elegance P. / Teknik Gri

Yorum

Güncel rakamı bir arkadas paylaşmış.
                        60.500 TL ye 2010 ama sıfır km cosmo+DVD 800 Navi
                        Tehlikenin farkına varmak lazım,yakın zamanda bu araçlar aynı yılın modelindeki bir focus ile ancak basabas degerde olabilecek.
                        Ben arabayı alırken insignia 65.000 TL focus ise 41-42.000 TL civarındaydı.
                        Şimdi ise aracın sıfırı 63.500 ama ikinci eli 53.000 falan.
                        Ama focus un sıfırı 50.000 TL.
                        Bu arada focus tan bahsediyorum,şirket aracı olarak filo olarak yüzlercesi satılan ve ikinci elde binlercesi olan bir araç.
                        Opel TR ye yazıklar olsun,Hakkimi da helal etmiyorum.
                        Bana dokunmayan yılan bin yasasın denmemeli bu konuda,bu yılan elbet bir gün herkese dokunacaktir.

F20 116i Sportline Deep Sea Edition

Yorum

insigniayı ilk aldığımda 62,250 tl idi anahtar teslimi.... şubat 2010 edition elegance + 717 tl 18 jant farkıydı... tebrik ederim seni opel tr arabayı en son 51 e verdiklerini kendim gördüm...
                          F30 Sport+

Yorum

Gökhancım..herkes halinden memnun zaten öle olmasa fertbaşına düşen milli gelir artar, bir hırsızı gönderip diğer hırsızı seçmezdik kaç gündür burada durumumuzu ironi yaparak anlatmaya çalıştım.. arabaların fiyatı yakında yarıya düşecek biz pikniklere gidelim diyorum..Biri çıkıyor daha önce bu konu incelendi niye yeniden açıyorsun diyor!! o zaman bende diyorum ki;.. piknik..pikniğe gidelim..ilk buluşma ne zaman?? Hisarlık köyü muhtarlığı önünde yıkamacıda buluşma üzere!!! wsh haha Şimdi emek vererek kazandığı parasını sokağa atana bende de pikniğe gidelim geyiği gelir.. bu ban da nedir bilmem ama heralde pretesto haha Bu sene binelim bakalım Gökhan seneye A6 nın kapısını arşınlayalım..yada 5.20 mazotluu..doğalgaz..işpirtolu? muhaha

Yorum

Euro bugün 2,12 TL
                              Volkswagen zam yapar kesin ama bakalım bizim uzaylılar ne kadar damping yapacaklar?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Gökhan_55
                                insigniayı ilk aldığımda 62,250 tl idi anahtar teslimi.... şubat 2010 edition elegance + 717 tl 18 jant farkıydı... tebrik ederim seni opel tr arabayı en son 51 e verdiklerini kendim gördüm...
                                Buna ticaret denmez ve yapılan da ticari ahlaka sığmaz.
                                En azından dünyada böyle ama uzayda anlaşılan o ki durum farklı.

Yorum

İşleniyor...
                                X