Yurt dışında (İtalya olursa daha süper olur) daha önce araç kiralayan var mı? Bizim ehliyetleri kabul ediyorlar mı? Tecrübesi olan üyelerimiz bilgi verirlerse sevinirim.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Yurt Dışı Araç Kiralama?
Collapse
X
-
Ynt: Yurt Dışı Araç Kiralama?
Yeni ehliyetlerden ise bir sıkıntı olmuyor. Sınıflar AB ile eşitlendi çünkü. Ben Almanyada kiralamıştım sorun olmadı.Insignia Cosmo 1.6 CDTI AT- Flex Ride - Çevre Görüş 2 - Park & Go - Sunroof - Kış Paketi 2 - Mahagony Kahve
Yorum
-
İtalya'da da sorun yok. Yalnız 2 konuya dikkat edin ; birincisi ucuz olsun diye tek şoför indirimi yapıyorlar , başkası kullanırken kaza veya ceza durumlarında başınız ağrır , ikincisi ise araçta kesinlikle değerli eşya bırakmayın , özellikle kiralık araçları çok patlatıyorlar...1.6 T - COSMO - DVD 800
Yorum
-
bende nacizane virseyler ilave etmek istiyorum
1-) araci full depo alirsaniz full depo goturun eksik kalan miktari litryi 3 euro dan hesapliyorlar
2-) Arac sigara icilmiyen opsiyonunda ise icmeyin cihaz ile kontrol ediliyor tespit ettikleri taktirde 50 eu cezasi mevcut
3-) full kasko denmesine ragmen 500 eu nun asagisi kapsam disi ek teminat icin gunluk 7-8 eu fark isteniyor bence alin allah muhafaza ufak hasarlarda basiniz agrimasin
4-) rentalcars.com diye bir site var tavsiye derim sorunsuz kiralama yaparsiniz sirketlere gore fiyat karsilastirmasi yapma imkaniniz olur
iyi yolculuklar.2016 1.6 ctdi + navimex multimedia
Yorum
-
Cevaplar için teşekkür ederim.Evet kiralama sırasında sıkıntı yok gibi ama kiralayınca sıkıntı büyükmüş.Arabası çalınanlar,camı patlatılanlar,jantı sökülenler.. okudukça soğudum.Bir de park yeri ayrı dertmiş.İrdeledikçe vazgeçtim gibi.Roma değil hacıhüsrev sanki.Trenle gezmek daha mantıklı duruyor.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: InsigniaCevaplar için teşekkür ederim.Evet kiralama sırasında sıkıntı yok gibi ama kiralayınca sıkıntı büyükmüş.Arabası çalınanlar,camı patlatılanlar,jantı sökülenler.. okudukça soğudum.Bir de park yeri ayrı dertmiş.İrdeledikçe vazgeçtim gibi.Roma değil hacıhüsrev sanki.Trenle gezmek daha mantıklı duruyor.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: mazelifeİtalyadayım avis ofisi var yanımda, yardımcı olabiliceğim bi konu varsa yazabilirsiniz
Yorum
-
Bu kadar titiz davranırsanız sorun yaşarsınız, trenle gidin. Hızlı tren mesela.https://www.youtube.com/watch?v=Jem11GNnbzg
''Fidan dikmek için en iyi zaman yirmi yıl önceydi.Sonraki en iyi zaman ise şimdi'' İhtiyar Balıkçı
Yorum
-
Bu sorunun cevabı nasıl gezeceğinize bağlı...
Sadece Roma ve Milano merkezlerini gezecekseniz bence hiç araç kiralama işine girmeyin.
Ancak yolda kasabalara, köylere uğrarım diyorsanız araç kiralama mantıklı olabilir.
Anlatılanlar yalan diyemem ama inanın o kadar abartılıyor ki insan gözünde Roma'yı vahşi batı gibi canlandırıyor. Ancak gittiğinizde pek de öyle olmadığını görüyorsunuz; tabii belli bölgeler gerçekten tehlikeli olabilir ama genel olarak Ankara veya İstanbul'dan çok farklı değil.
Eğer kiralama konusunda çok endişeniz varsa Roma'dan ayrılırken aracı kiralayıp, yolda dilediğinizce gezdikten sonra Milano'ya vardığınızda iade edebilirsiniz.
Avrupa'da kiraladığınız araçlarda çalınma vb durumlar için sigorta genelde fiyata dahildir. Ancak ufak hasarlar için firmaya göre değişen limitlere göre hasar bedeli sizden tahsil edilir, genelde bu limit 800-1000 euro civarı oluyor. Maalesef bu oranı 0'a düşürmek için ucuz araç kiralama firmalarında ciddi fark ödemek gerekiyor... Rentalcars.com'un kendi tam sigortası da var ve çok daha ucuz. Bu sigortayı aldığınızda kiralama firması sizden yine belirlenen limit tutarında tahsilat yapıyor ancak siz Rentalcars.com'a belgeleriyle başvurarak ödediğiniz tutarı iade alabiliyorsunuz. (Başıma bir şey gelmediği için ne kadar sağlıklı çalışıyor bilemiyorum.)
Kiralama yapacaksanız mutlaka uluslararası bir şirketten yapın. (Sixt, Hertz, Europcar, Avis, Budget vb.)
Şehir içinde gezmek için bence araç kiralamak avantaj değil dezavantaj yaratır, her yere metro ile ulaşabiliyorsunuz zaten. Kaldı ki yabancı bir ülkede şehir gezerken bence pestiliniz çıkana kadar yürümek en güzeli. Çünkü her köşede, her sokakta bir güzellik var; o şehrin havası en iyi yürüyerek yaşanıyor.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: ufukkBu sorunun cevabı nasıl gezeceğinize bağlı...
Sadece Roma ve Milano merkezlerini gezecekseniz bence hiç araç kiralama işine girmeyin.
Ancak yolda kasabalara, köylere uğrarım diyorsanız araç kiralama mantıklı olabilir.
Anlatılanlar yalan diyemem ama inanın o kadar abartılıyor ki insan gözünde Roma'yı vahşi batı gibi canlandırıyor. Ancak gittiğinizde pek de öyle olmadığını görüyorsunuz; tabii belli bölgeler gerçekten tehlikeli olabilir ama genel olarak Ankara veya İstanbul'dan çok farklı değil.
Eğer kiralama konusunda çok endişeniz varsa Roma'dan ayrılırken aracı kiralayıp, yolda dilediğinizce gezdikten sonra Milano'ya vardığınızda iade edebilirsiniz.
Avrupa'da kiraladığınız araçlarda çalınma vb durumlar için sigorta genelde fiyata dahildir. Ancak ufak hasarlar için firmaya göre değişen limitlere göre hasar bedeli sizden tahsil edilir, genelde bu limit 800-1000 euro civarı oluyor. Maalesef bu oranı 0'a düşürmek için ucuz araç kiralama firmalarında ciddi fark ödemek gerekiyor... Rentalcars.com'un kendi tam sigortası da var ve çok daha ucuz. Bu sigortayı aldığınızda kiralama firması sizden yine belirlenen limit tutarında tahsilat yapıyor ancak siz Rentalcars.com'a belgeleriyle başvurarak ödediğiniz tutarı iade alabiliyorsunuz. (Başıma bir şey gelmediği için ne kadar sağlıklı çalışıyor bilemiyorum.)
Kiralama yapacaksanız mutlaka uluslararası bir şirketten yapın. (Sixt, Hertz, Europcar, Avis, Budget vb.)
Şehir içinde gezmek için bence araç kiralamak avantaj değil dezavantaj yaratır, her yere metro ile ulaşabiliyorsunuz zaten. Kaldı ki yabancı bir ülkede şehir gezerken bence pestiliniz çıkana kadar yürümek en güzeli. Çünkü her köşede, her sokakta bir güzellik var; o şehrin havası en iyi yürüyerek yaşanıyor.
Dediğiniz gibi amacım hem ülkenin sahilini hem kırsalını görmek.Baştan kiralamak yerine Romadan ayrılırken araç kiralayıp Milanoya arabayla gitmeyi düşünüyoruz.
Zaten ülke içinde de hiç küçük firmalara bulaşmam.Kurumsal firmalar her zaman tercihimdir.
Yorum
-
Kusura bakmayın iş dolayısı ile dünden beri yazamadım. Bende iş için gidiyorum araç kiralamadım, metroyu kullandım, italyada araç kiralama hakkında fikrim yok. Gece 12 ye kadar sınırsız kullanım metro bileti 25 euro. Metro ağı güzel gitmek istediğiniz yere yakın yere çıkıyosunuz. Merkezi bir lokasyona gideceğiniz için toplu taşımayı kullanarak orası hakkında daha iyi bir fikire sahip olabilir, daha eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Bence detaylı bir metro haritası edinin, zamanınızı araç, park yeri, trafik, kaybolma vs ile uğraşmadan kafanız rahat geçirin. Dediğiniz gibi kırsala giderken araç kiralamak daha mantıklı.2016 Mercedes cla 180 cdi amg
Yorum
-
İtalya'da araç kiralayacaksanız otopark ücretlerine de mutlaka bakın. Milano' da merkezi yerlerde otopark ücretleri saatlik 8-10 euro arasında olabiliyor. Ayrıca özellikle italya için küçük -fiat 500, corsa, fiesta-araçları kiralarsanız daha rahat edersiniz. Eğer sadece şehir merkezlerini gezecekseniz metro-tren daha mantıklı.
2014 INSINGNIA 1.4 TURBO Sedefli Mahagony Kahve Edition Elegance + Stil Paket + Sunroof Paketi
2016 MOKKA X 1.6 CDTI AT Amber Turuncu Excellence + Opel Eye + Deri Paketi + Sunroof Paketi
Yorum
Yorum