Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Karda lastik testi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Karda lastik testi

Bazı yoğun kar yağışlı yerlerde zincir zorunlu tutuluyor. Örnekte verilen bastırılmış kar olduğu için kış lastiği daha performanslı çıkmış sanırım.Uludağ gibi rampalı yerlere kış lastiği kafi gelmezmi?

http://video.haber7.com/video-galeri...mi-iste-cevabi
    "Herşeyi Senin için yarattım diyen" RABBİNE, "Herşeyden senin için vazgeçtim" diyebilmektir AŞK.

Ynt: Karda lastik testi

Bilgilendirme için trsekkürler

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Bir ileri sürüş teknikleri uzmanı 'Kış lastiği risk yönetimi , zincir kriz yönetimi içindir' diyor ve
      bunu şöyle açıklıyordu: Zeminde buz varsa ve kış lastiği tam görev yapamıyorsa, buzlu
      kesim geçilene kadar zincir takılmalıdır.

Bu açıklamaya göre , kış lastiği ile Uludağ'a çıkılır, kriz yönetimi için zincir bulundurmakta
      yarar var, işi bitince çıkarırsınız

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Şaman TÜRKSOY
        Bir ileri sürüş teknikleri uzmanı 'Kış lastiği risk yönetimi , zincir kriz yönetimi içindir' diyor ve
        bunu şöyle açıklıyordu: Zeminde buz varsa ve kış lastiği tam görev yapamıyorsa, buzlu
        kesim geçilene kadar zincir takılmalıdır.

Bu açıklamaya göre , kış lastiği ile Uludağ'a çıkılır, kriz yönetimi için zincir bulundurmakta
        yarar var, işi bitince çıkarırsınız

Geçen haftasonu Kış lastiği ile çıktım.Yerlerde çok ciddi kar yoktu ama buzlanma vardı.Kontrolü çok iyi idi.Aşağı inerken İdo seferine yetişmek için hızlı kullandım.yol tutuşu çok iyi idi.Çıkarken Kar kaplı olsa zincir gerekirdi sanırım.

Merak ettiğim bir husus var.Bu tip yollarda kış lastiği takılı insignia gibi ağır araç mı ?, yoksa golf, corsa, astra gibi daha hafif araçlar mı daha rahat kullanılır. İnsignia aracımı çok kullanmadığım için kışlık lastiğim yok ve karşılaştırma yapamıyorum.
        "Herşeyi Senin için yarattım diyen" RABBİNE, "Herşeyden senin için vazgeçtim" diyebilmektir AŞK.

Yorum

Hafif araçların ve özellikle lastiğin yere temas eden genişlik kısmı küçük lastikli olan araçların daha çok avantajı var.
          Yanımdan benim araca göre 300-400kg daha hafif ve lastikleri daha dar tabanlı olan araçların yokuşta çıkabildiklerini gördüm..
          Ancak onlar da az daha dik bir rampada vazgeçmek zorunda kaldı..
          Zincir veya benzer sağlam ekipman şart..
          @Murat
          2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Derin karda zincir, derin kar olmayan karlı/buzlu zeminlerde kış lastiği avantajlı.

Yorum

İşleniyor...
            X