Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yeni vergilendirme sistemi...

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Yeni vergilendirme sistemi...

Orjinal yazı sahibi: ahmet_turedi
    Şuanda gerçekten gidişat iyi değil ülke büyük bir kriz içinde ,yılların hayali AB serüveni bir anda bitirilliyor,bir taraftan savaş yapıyoruz,terör bir taraftan,dolar almış başını gidiyor,akaryakıt fiyatları tavan yapmış,truzim çökmüş,çiftçi batmış,sanayici kur farkından dolayı alacağı hammaddeyi düşünür olmuş üretim yapamaz hale gelmiş.
    Bunlar hep dış mihrakların oyunu bizle bir alakası yok.Biz dış kapının mandalıyız,ülkede olan biten hiç bişey bizle alkalı değil.
    Ama neyseki duble yollarımız var ,özel hastaneyede gidebiliyoruz ,her ilde üniversitede var artık sorun değil yani
    Gerekirse kuru ekmek soğan yeriz hala o kafada bir milletiz.Hakkımızda hayırlısı.
    AB serüveni neden bitiyor?Talepleri aklı selim hiç bir insan kabul edemez.He beni avrupalı yönetsin fetoşa pkklısına dokunmayayım,sınır ötesinden her gelen bombaya ses çıkarmayayım,yanımda masumlar katledilsin,sınırdan milyonlarca insan bana gönderilsin.Yıllardır kuzu politikası ile ufak ufak parçalanmaya devam edelim. Sussam istediğim araca binmeye devam edeceğim,işlerim aksamayacak,her gün kuru soğan değil et yiyeceğim.bana birşey olmasın mantığımı? Hükümetler geçer gider.Hepimizin yaşı karşılaştırma yapacak kadar var.Dinine milletine savaş açan varsa elbet bu millet karşısında hep duracak.Varsın kuru soğan yiyelim. Yeterki avrupalının boyunduruğu altına girmeyeyim.Diğer saydıklarınızda hükümetin devletin değil,çok övdüğümüz avrupanın abd nin eserleri.15 yıldır dış politikada laf sahibi olduk.Ekonomi 3 ay kötü gitti felaket çanları çalmaya başlayanlar var.15 temmuzu başka bir devlet geçirse bizden beter olurdu.Hala ekonomi anlamında ciddi saldırılar var.Diğeri gibi sokakta olmadığı için kamuoyu oluştrumakta ve tespiti zor. Herhaldeki dış mihrakların oyunu bu yaşananlar.Devleti zaten millet yönetiyor.15 temmuzda sokaklardaki insanları milletten saymazsanız aksini düşünürsünüz o zaman.
    "Herşeyi Senin için yarattım diyen" RABBİNE, "Herşeyden senin için vazgeçtim" diyebilmektir AŞK.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Oguz_75
      Şuanda gerçekten gidişat iyi değil ülke büyük bir kriz içinde ,yılların hayali AB serüveni bir anda bitirilliyor,bir taraftan savaş yapıyoruz,terör bir taraftan,dolar almış başını gidiyor,akaryakıt fiyatları tavan yapmış,truzim çökmüş,çiftçi batmış,sanayici kur farkından dolayı alacağı hammaddeyi düşünür olmuş üretim yapamaz hale gelmiş.
      Bunlar hep dış mihrakların oyunu bizle bir alakası yok.Biz dış kapının mandalıyız,ülkede olan biten hiç bişey bizle alkalı değil.
      Ama neyseki duble yollarımız var ,özel hastaneyede gidebiliyoruz ,her ilde üniversitede var artık sorun değil yani
      Gerekirse kuru ekmek soğan yeriz hala o kafada bir milletiz.Hakkımızda hayırlısı.
      AB serüveni neden bitiyor?Talepleri aklı selim hiç bir insan kabul edemez.He beni avrupalı yönetsin fetoşa pkklısına dokunmayayım,sınır ötesinden her gelen bombaya ses çıkarmayayım,yanımda masumlar katledilsin,sınırdan milyonlarca insan bana gönderilsin.Yıllardır kuzu politikası ile ufak ufak parçalanmaya devam edelim. Sussam istediğim araca binmeye devam edeceğim,işlerim aksamayacak,her gün kuru soğan değil et yiyeceğim.bana birşey olmasın mantığımı? Hükümetler geçer gider.Hepimizin yaşı karşılaştırma yapacak kadar var.Dinine milletine savaş açan varsa elbet bu millet karşısında hep duracak.Varsın kuru soğan yiyelim. Yeterki avrupalının boyunduruğu altına girmeyeyim.Diğer saydıklarınızda hükümetin devletin değil,çok övdüğümüz avrupanın abd nin eserleri.15 yıldır dış politikada laf sahibi olduk.Ekonomi 3 ay kötü gitti felaket çanları çalmaya başlayanlar var.15 temmuzu başka bir devlet geçirse bizden beter olurdu.Hala ekonomi anlamında ciddi saldırılar var.Diğeri gibi sokakta olmadığı için kamuoyu oluştrumakta ve tespiti zor. Herhaldeki dış mihrakların oyunu bu yaşananlar.Devleti zaten millet yönetiyor.15 temmuzda sokaklardaki insanları milletten saymazsanız aksini düşünürsünüz o zaman.
      3 ay ??
      turizmden haberiniz yok sanırım,
      neyse konuya fazla girmeyeyim doğru şu anki hükümet haklı herşeyin suçlusu başkaları, ve dış mihraklar
      Bugün sosyal medyada bir paylaşım vardı sizinle paylaşayım;
      Alevileri, Hristiyanları hatta Ateistleri bile Fetöcü diye aldılarda, Bir Fetullahın arkasında namaz kılan AKPlileri almadılar

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
      Şimdi F30 Modernline Sunroof

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Oguz_75
        Siz haklısınız.Şuanda dışarda söz sahibiyiz her sözümüz dinleniyor.Ekonomi eskiye göre çok iyi.Çünkü kimsenin olana bitene gıkı çıkmıyor.Avrupa birliğine ihtiyacımız yok diyoruz ama üyelik durduruldu diye yaygara koparıyoruz gerçekten komik durumdayız.
        Kapıları 3.kez açmakla tehdit ediyoruz ama yine açamayacağız.Sözde artık sözümüz dinleniyorya 3 milyar euro verilmezse açarız dedik,Üyelik askıya alınırsa açarız dedik ,şimdi biraz daha ileri giderseniz diye kuru sıkı atıyoruz hiç bişey yapamıyacağız.
        AB nin ambargosundan korkuyoruz.Korkmamızda lazım ülkemizin menfaati için.
        15 Temmuz için yıllarca zemin hazırlayan devlet kadrolarını peşkeş çeken,PKK yı çözüm süreci diye palazlandıran ve bunda en ufak desteği olan kim varsa Allah bin türlü belalarını versin.
        Şimdi bunlardanda devletimiz sorumlu değil demeyin.
        Her neyse herkes durumu çok açık görüyor.Komşularla sıfır sorun ve AB ye tam üyelik için çıkılan yolda nerdeyse dostumuz kalmadı,üyelik zaten hikayeymiş gereksiz.

2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
        2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aykutekim
          Orjinal yazı sahibi: eto1907
          Orjinal yazı sahibi: sedat 8266
          http://www.milliyet.com.tr/otomobil-...onomi-2350960/

tam yaklaşık olarak hesapladığım gibi. Bizim insignialar ortalama olarak 13 bin TL artış yaşanacak. Bende kaba bir hesapla 13450 TL gibi hesaplamıştım %60 orandan. Gerçi be bunu opel'in sitesinde fiyat listesinde görünen insignia sport modeli (127 bin) opsiyonsuz donanımsız fiyatından hesaplamıştım.
          Yanlış hesap yapıyorsunuz. Hesaplanacak vergi aracın vergisiz fiyatı üzerinden hesaplanacak yani yaklaşık 3-5 bin civarı fark edecek
          insignia sport'un Türkiye'ye giriş fiyatı ne? 127 bin liste fiyatı olan insignia'nın giriş fiyatını yaklaşık 75 bin lira gibi hesapladım %45 ötv ve %18 kdv ile ötv'nin kdv'sini düşerek geriye doğru. Buradan da yeni fiyat için:

Formül=Çıplak Fiyat + ÖTV + KDV + ÖTV'nin KDV'si

Formül= Çıplak Fiyat + (Çıplak Fiyat X 0.60) + (Çıplak Fiyat X 0.18) + (Çıplak Fiyat X 0.60 X 0.18)

F=75+(75X0.6)+(75X.18)+(75X0.6X.18)=75+45+13,5+8,1 =141,6 TL
          eski vergi olan %45 den 110.000 tl'ye satılan insigniayı hesaplarsak 58.170 tl ham fiyat çıkıyor. 127.000 tl'lik olan da 62-64 falan olur heralde.Şimdi bunları yeni sistemde %50 vergiden hesaplayacağız.Bu da genel toplamda 3-5 bin liralık artış olur kaba hesapla

http://www.milliyet.com.tr/hangi-oto...onomi-2351461/

Daha resmi fiyat listesi açıklanmadı ama durum bu. Sedat abi ve eto1907 hani ben yanlış hesaplamıştım?
          Aykut bey haklısınız.Benzinli olarak hesabı kabaca doğru yapmışım ancak dizelin ülkeye giriş fiyatının 70 bini geçmediğini düşünmüştüm.Verdiğiniz fiyatlardan hesaplama yapmamıştım.Benzinli %50 vergi ile 3.500 tl artmış, dizel %60 vergiye girmiş 13.000 tl artmış.Belki otomobil firmaları Türkiyeye özel; giriş fiyatı 70.000 altında modeller getirirler belki indirime de giderler.

Yorum

Beyler adamlar bize liste fiyatından satıpta ona göre fatura kesmiyorlar ki , faturadaki rakam 70 binibulmaz

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant

Yorum

Verginin vergisi....Başka ülkede olsa yer yerinden oynar...

Yorum

Beyler adamlar bize liste fiyatından satıpta ona göre fatura kesmiyorlar ki , faturadaki rakam 70 binibulmaz
                .
                Ağabey ben de öyle düşünüyordum ama linkteki habere göre 1.6 dizel otomatik sport paketin giriş fiyatı 74.430 tl.Benzinli 1.6 edition elgance 60783 tl.dolayısıyla dizel otomatik sport paket %60 lık vergiye çıkıyor

Yorum

.
                  Ağabey ben de öyle düşünüyordum ama linkteki habere göre 1.6 dizel otomatik sport paketin giriş fiyatı 74.430 tl.Benzinli 1.6 edition elgance 60783 tl.dolayısıyla dizel otomatik sport paket %60 lık vergiye çıkıyor
                  Giriş liste fiyatı maliyet fiyatı değil

Yorum

.
                    Giriş liste fiyatı maliyet fiyatı değil
                    Ağabey senin dediğini tam anlamadım ancak habere göre giriş fiyatı 74,430 tl yazıyor.Bu fiyatın ham fiyat olması lazım yani; herhangi bir vergi ve bayi karı eklenmemiş hali olması lazım.Senin maliyet fiyatı dediğin ne demek?

Yorum

• Ynt: Yeni vergilendirme sistemi...

http://www.sozcu.com.tr/2016/ekonomi...zammi-1530637/
                      İkinci ellerde de artış söz konusu....

Yorum

1.6 dizel otomatik editon eğlence insignia çıplak ötv siz türkiyeye giriş fiyatı 55,000 tl opel bayi si söyledi bu gun bana..
                        ** 2012 NSIGNIA 1,4 140 BG Karbon Siyah... 2012 INSIGNIA 1,6 Cosmo Karbon Siyah... ve ** 2016 INSIGNIA 1.6 otomatik CDTİ Siyah

Yorum

223 bin tl olan 5.20i m paket araç bugün 268 bin tl olmuş,180 bin tl olan c200 amg dizel 217 bin tl olmuş,iyiki geçen hafta almışım aracımı ikinci ellerde el yakacak gibi...
                          Bir zamanlar 34 KTN 03 (Biz kırmızı başlıklı kızın hikayesinde bile kurttan yanayız)

Kasabadaki en iyi silahşör olunca,herkes sizinle boy ölçüşmek ister cool cool

F10 Msport

Yorum

Faturama baktım, vergi matrahı 46700 lira olan aracı anahtar teslim 81000 liraya almışım. Yani toplamda oran yaklaşık 1.73. Bu hesapla halihazırda 121000 liranın üstüne satılan bir Insignia'ya büyük zam gelmiş olacak. Altına ise küçük zam gelecek. Eskiden olduğu gibi 1.4 Elegance'lar olsa ve ucuza satılsa sadece onlarda vergi zammı olmama ihtimali olurdu.

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Yeni insignia larda 1.4 150bg motorlar gelir mi acaba.
                              .
                              Bu vergi düzenlemesi ile bizi ancak 1.4 motor kurtarır. Yoksa yeni insignia da donanımlı bir araç almak hayal olacak.
                              İnsignia 2014 Cosmo 1.6 170hp, Marjet Sıvı Sistem LPG, Zeytin Yeşili, Otomatik, FlexRide Paketi, Çevre Görüş Paketi 2, Sunroof, BOSE Ses Sistemi, Park and Go Paketi, Isıtmalı Siena Perfore Deri Koltuklar

Yorum

Orjinal yazı sahibi: maxut
                                Yeni insignia larda 1.4 150bg motorlar gelir mi acaba.
                                .
                                Bu vergi düzenlemesi ile bizi ancak 1.4 motor kurtarır. Yoksa yeni insignia da donanımlı bir araç almak hayal olacak.
                                Sadece insignia değil hangisi olursa olsun donanımlı araba hayal olacak....

Yorum

İşleniyor...
                                X