Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yeni vergilendirme sistemi...

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Yeni vergilendirme sistemi...

Orjinal yazı sahibi: Oguz_75
    Orjinal yazı sahibi: Insignia
    Orjinal yazı sahibi: canbaz
    Bizler kanun maddesi değişmemiş haberleri okuyup ''bakın oldu'' diyen vatandaşlarız. Yeni vergi artışları bize vız gelir. Köprüler, yollar, hizmetler benim paramla yapılıyor. Emniyet şeridinde sirenler çakarlarla ilerleyen hangi kuruma hizmet ettiği belli olmayan sivil araçlarda benim paramla alınıyor. Benim tek kuruşumu, gösteriş için kullanan, gereksiz harcamalar yapan, sürekli sistemi değiştirerek müsriflik yapan kişiler hakkımı helal etmen. Aman ha...
    Ne diyelim?
    Napalım sizi inandırmak için.Bu aşamadan sonra olmayacak mı? Bakanın ağzından bu açıklamalar.Resmi gazeteyi de ilerleyen zamanlarda ekleriz buraya siz de o zaman oldu dersiniz.Hak helal etmeyelim tamam da birşey değişmez.Oy vermediğin zaman da değişmez,sokak protesto hakkında su gaz yersin yine değişmez.Ne zaman değişir biliyormusunuz.Halkın tamamının eğitime kavuştuğu zaman,bilinçlendiği zaman,sorguladığı zaman değişir.Ki biz köy enstitülerini ABD emriyle kapatmış memleketiz yani o zaman gelmeyecek bir zaman.
    Sizin tasvirini yaptığınız eğitimlilerin gelip şu anki Türkiyeyi yönetmesini çok isterdim.Ama o eğitimliler de " o zaman gelmeyecek bir zaman " diye raht rahat yazıp çiziyorlar.
    Aynı şeyi farklı bakış açıları ile istiyoruz.Bu devletin zamanını,parasını,enerjisini tüketen sorun çözülürse bu tip ek vergilere de gerek kalmaz.
    Verginin arttırılması Hükümetlere pozitif değil negatif etki yapar.
    Bu konulara cevap vermekten yanlış yere çekilmesinden dolayı uzak duruyorum ama yanlış bir algı oluşumu gördüğüm için yazma gereği hissediyorum.Bu cevabı da siyasi bir kimlikle değil,Vergisini düzgün ödeyen,Devlet nimetlerinden yasal faydalanan VATANDAŞ kimliğimle yazdım.Bende sizin istediğiniz gibi; Ödediğim bedelin Adil dağıtılmasını,yeni bir bedel talep edilmemesini istiyorum.

Maalesef rahat rahat yazıp çizmiyorum.Yurtdışında yaşayıp çifte vatandaşlığım olsaydı rahat rahat yazıp çizerdim.Benimki görünen köy kılavuz istemez misali.

Birde diğer bir yanlış aman siyaset yapmıyorum tavrı.Zaten siyaset yapmadığımız için apolitik bir nesil gelişti ve içinde bulunduğumuz durumu yaşıyoruz.Siyaset illa birbirimizin boğazına sarılmak değildir.Yeri burası değil demeyin burasıdır,heryerdir.Yazın tartışalım,konuşalım zarar gelmez.
    http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

Ellere yar oldu
    2.0 CDTI
    Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

5.25 Xdrive ///M(azot) Power

Yorum

Eğer otomotivdeki ÖTV tasarısı sektörü özellikle yerli üretimi canlandırmak adına çıkmışsa ve 2017 de birşekilde devreye girmezse bu düpedüz dolandırılıcıktır,
      Serbest Piyasa şartlarından manipülasyon en üst seviyeden birkez daha yapılmaktadır
      Belirtmeden geçemeyeceğim
      Bekle Gör devam

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Funkyair
        Eğer otomotivdeki ÖTV tasarısı sektörü özellikle yerli üretimi canlandırmak adına çıkmışsa ve 2017 de birşekilde devreye girmezse bu düpedüz dolandırılıcıktır,
        Serbest Piyasa şartlarından manipülasyon en üst seviyeden birkez daha yapılmaktadır
        Belirtmeden geçemeyeceğim
        Bekle Gör devam
        ÖTV düzenlemesi yerli üreticiyi korumak için yapılmış olamaz. Yerli üreticinin korunması, Gözetim ve Kota ile olur. İlave Gümrük Vergisi ile olur. Ötv artışı halkın lüks araca senin binmeye hakkın yok deme ifadesidir. Senin alım gücünü düşürüyorum ifadesidir. Lüks araç alırsan da pardon pahalı araç alırsan da cezanı keserim yaklaşımıdır. Çok sığ ve akıl dışı bir anlayıştır. İran istemidir. Kuzey Kore sistemidir. Alamancıların yaz aylarında geldikleri araçlarına ağzımızın sulanacağı dönemlere geçiş dönemidir.
        Eskiden siyah plakalar vardı yani resmi plaka. Kapısında da ''RESMİ HİZMETE MAHSUS'' yazardı. Şimdi belki pahalı araçların çoğu devletle alakalı kurumlara satılıyor. Geçiş üstünlüğü onlarda, lüks onlarda,bedavacılık onlarda. Oh ne güzel hayat.
        https://www.youtube.com/watch?v=Jem11GNnbzg

''Fidan dikmek için en iyi zaman yirmi yıl önceydi.Sonraki en iyi zaman ise şimdi'' İhtiyar Balıkçı

Yorum

Yav adamlar; mercedes'e yalnızca biz, hem de sizin paranızla binmek istiyoruz demek istiyorlar hala anlamıyorsunuz.
          ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

http://www.sozcu.com.tr/2016/ekonomi...-oldu-1528512/

Yorum

Ben tam anlayamadım, 2 lt lerin vergisi mi düştü ve1,6 lar %74 değil %60 olacakmış birde ne zaman yürürlüğe giriyor acaba?

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
              Şimdi F30 Modernline Sunroof

Yorum

bugün;
                Resmi gazetede yayınlanmış galiba

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Yani 1.6 ile 2.0'ın ötvsi aynı mı olmuş?
                  Seat Ibiza 2014 1.4 Style Beyaz
                  Seat Ibiza 2013 1.2 TSI DSG Style Kırmızı
                  VW Passat 2015 1.6 TDI DSG Comfortline Harvard Mavi Sunroof Led Ön Farlar

Yorum

Aynı değil 1.6 lar %60 ,2.0 lar %110 olmuş.
                    Ayrıca baz çıplak fiyata bakılarak ÖTV miktarı %45 ile %100 arasında değişkenlik gösterecekmiş.
                    Her türlü bize kazık girmiş önemli değil yani Ötv de indirim olan modeller olacak denmişti hepsi hikaye olduğu anlaşıldı.Biz yaptık oldu mantığı devam ediyor.Cümleten hayırlı olsun.
                    2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
                    2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
                      bugün;
                      Yani benim gelecek arabaya zam geldi öyle mi? Vazgeçeceğiz o zaman

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sedat 8266
                        Orjinal yazı sahibi: FacomX
                        bugün;
                        Yani benim gelecek arabaya zam geldi öyle mi? Vazgeçeceğiz o zaman
                        Sen yinede netleştir

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Şuanda otomobil sitelerinde araç fiyatları güncelleniyor yazıyor.Zam hemen yansıyacak galiba.
                          2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
                          2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

Yorum

Kapora yatırıp bekleyenlere geçmiş olsun diyebiliriz galiba. Ben de dahil.

Kısmet değilmiş deriz arabasız gezeriz napalım. Devlete rüşvet vermekten bıktım.

Yorum

İnsignia için öncesinde %45 olan ÖTV yeni kararla %50 oldu. Bu da satış fiyatına %3-4 arası bir zam olarak yansır.
                              34 ST 579 '09 C180 Kompresor

BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri

Yorum

Orjinal yazı sahibi: CSKN
                                Kapora yatırıp bekleyenlere geçmiş olsun diyebiliriz galiba. Ben de dahil.

Kısmet değilmiş deriz arabasız gezeriz napalım. Devlete rüşvet vermekten bıktım.
                                Aynen, bu ülkeyi daha da krize sokacak

Yorum

İşleniyor...
                                X