Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Abd.de ikinci el araba fiyatları...

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Abd.de ikinci el araba fiyatları...

olsa da binsek. Ama unutmayalım ki, bu zenginliklerin birçoğu sömürü düzenin onlara verdiği dünyalık zenginlik. Amerika zengin mi? evet zengin. Ama sömürdüğü afrikalıların katlettiği Kızılderililerin kanları üzerine kurulu zenginlik.

Ben de isterim benim de olsun. Ama benim asil milletim sömürüyü beceremediği için biz bu durumdaysak (çok iyi olmasa da çok kötü değil) ben ona da razıyım.

MEN AMENE BİL KADER EMİN-E MİNEL KEDER.

Yâ Rab! Garibem, bîkesem, zaîfem, nâtüvanem, alîlem, âcizem, ihtiyarem, 
Bî-ihtiyarem, el'aman gûyem, afv cûyem, meded hâhem zidergâhet İlahî!

Yorum

Orjinal yazı sahibi: denz
      Adamların araba ve silah kültürünü gıpta ediyorum
      Adamlarda Colt ve glock saplantısı var.

Dünyada üretilen enerjinin %30 unu tek başına Abd. tüketiyormuş.
      Bu hacimde araçlarla az bile harcıyorlar.
      Öfke Gelir Göz Kararır, Öfke Gider Yüz Kızarır...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: bilgecem
        olsa da binsek. Ama unutmayalım ki, bu zenginliklerin birçoğu sömürü düzenin onlara verdiği dünyalık zenginlik. Amerika zengin mi? evet zengin. Ama sömürdüğü afrikalıların katlettiği Kızılderililerin kanları üzerine kurulu zenginlik.

Ben de isterim benim de olsun. Ama benim asil milletim sömürüyü beceremediği için biz bu durumdaysak (çok iyi olmasa da çok kötü değil) ben ona da razıyım.

Konu ABD halkı ise, refah düzeyi yüksek genellemesini yapmak daha doğru olur bence. Sömürüde günümüz için geçerli olmayan bir kavram. Amerika Birleşik Devletleri yani Osmanlı'nın güncel uyarlamasıdır. Amerikan ırkı olmadığı gibi Osmanlı ırkı da yoktur. Din, dil, ırk gözetmeyen iki farklı yapı. Osmanlı Müslümanlığı yaymaya çalıştı ABD hristiyanlığı yayıyor. Benzerlikler inanılmaz çok. Bir çok örnekte verebilirim gerek yok.
        Arkadaşlar ülkeler kötü değildir. Ülke çıkarı vardır. her ülke çıkarları uğrunda dış siyaset yapar. ABD kötüdür, sömürü ülkesidir vb ithamlar biz Müslümanların söylemlerinde olmaması lazım. Her ülke insanı iyidir gözüyle bakmak lazım bence. Siyasi bakışımızı, ön yargılarımızı biraz değiştirmeliyiz. Tarihimizden gelen değerlere, kültüre sahip çıkmalıyız ama milletle, ülkelerle biz uğraşmayalım. Her millet iyidir, konuları o zaman ki dokudan incelemek gereklidir.
        https://www.youtube.com/watch?v=Jem11GNnbzg

''Fidan dikmek için en iyi zaman yirmi yıl önceydi.Sonraki en iyi zaman ise şimdi'' İhtiyar Balıkçı

Yorum

Bu kadar hümanist olamayacağım bu konuda Naci abiye katılıyorum.. Osmanlı nın güncel uyarlamasıdır benzetmeside çoook yanlış olmuş..

1.4 T EDİTİON ELEGANCE + AFL+18 jant +NAVİ+sprintbooster+ses sistemi+opc sinyal çerçeveleri+turn push+kaliperler app +full led aydınlatma... vs..

Yorum

Amerika'da güçlü arabalara binebilir, büyük villalarda lüks içinde yaşayabilirsiniz. Ancak bunlar sağlıklı iseniz doğrudur.
            Eğer Amerika'da hasta iseniz veya hasta olursanız herşeyinizi kaybedersiniz.
            Şu an Amerika'nın en büyük sorunu 'Sağlık Problemi'.
            İnsanlar sağlık kuruluşlarına rahatlıkla ulaşamıyorlar.
            Çok iyi kazananlar bile hastaneye gitmemek için her türlü çareyi deniyorlar. Bunlar aynı zamanda full sağlık sigortası olanlar.
            Tabii istisnalar var. Mesela Mezetelyoma (Akciğer zarı) kanserine yakalanmışsanız size bedava sağlık hizmeti ve para veriyorlar. Tabii ki onların istediği tedaviyi alman gerekiyor.
            Örneğin üniversiteside profesörsün. Bir akşam bulantı-kusma şikayetin başladı ve ishal olmuşsun. Full sağlık sigortan var. Acile başvurursan ilk girişte kayıt yaptırırken full sigorta poliçeni verir ve ekstra 100 dolar ödersin. İçeriye girdiğinde hemşire görüp doktora seni muayene ettiğinde fatura 527 dolar olmuştur. Tetkik isterse 1100 dolar.
            Doktor ishalini anlamlı bulmadı ve akut apandisit ön tanısı ile karın tomografi istenirse +3500 dolar.
            Örnek: Full sigortalısın. Normal doğumla bir anne doğum yaptı. Hiçbir komplikasyon olmadı.1 gün hastanede kaldı. Fatura 22300 dolar. Siz 2400 dolar ödersiniz. Geriye kalanı sigorta.
            Örnek: Omzunuz spor yaparken çıktı. Fatura 17800 dolar. Cebinizden ödemeniz gereken 880 dolar.
            Örnekler çoğaltılabilir.
            Zaten sağlık sigortanız yoksa iflasınızı beyan etmek zorundasınız. Homeless olarak yaşamaya çalışırsınız.

2010 İNSİGNİA 1.6T COSMO BEYAZ

Yorum

O yüzden Amerika'daki ikinci el araba değil, yeni arabalar bile hiç çekici gelmiyor
              2010 İNSİGNİA 1.6T COSMO BEYAZ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Destiny
                Amerika'da güçlü arabalara binebilir, büyük villalarda lüks içinde yaşayabilirsiniz. Ancak bunlar sağlıklı iseniz doğrudur.
                Eğer Amerika'da hasta iseniz veya hasta olursanız herşeyinizi kaybedersiniz.
                Şu an Amerika'nın en büyük sorunu 'Sağlık Problemi'.
                İnsanlar sağlık kuruluşlarına rahatlıkla ulaşamıyorlar.
                Çok iyi kazananlar bile hastaneye gitmemek için her türlü çareyi deniyorlar. Bunlar aynı zamanda full sağlık sigortası olanlar.
                Tabii istisnalar var. Mesela Mezetelyoma (Akciğer zarı) kanserine yakalanmışsanız size bedava sağlık hizmeti ve para veriyorlar. Tabii ki onların istediği tedaviyi alman gerekiyor.
                Örneğin üniversiteside profesörsün. Bir akşam bulantı-kusma şikayetin başladı ve ishal olmuşsun. Full sağlık sigortan var. Acile başvurursan ilk girişte kayıt yaptırırken full sigorta poliçeni verir ve ekstra 100 dolar ödersin. İçeriye girdiğinde hemşire görüp doktora seni muayene ettiğinde fatura 527 dolar olmuştur. Tetkik isterse 1100 dolar.
                Doktor ishalini anlamlı bulmadı ve akut apandisit ön tanısı ile karın tomografi istenirse +3500 dolar.
                Örnek: Full sigortalısın. Normal doğumla bir anne doğum yaptı. Hiçbir komplikasyon olmadı.1 gün hastanede kaldı. Fatura 22300 dolar. Siz 2400 dolar ödersiniz. Geriye kalanı sigorta.
                Örnek: Omzunuz spor yaparken çıktı. Fatura 17800 dolar. Cebinizden ödemeniz gereken 880 dolar.
                Örnekler çoğaltılabilir.
                Zaten sağlık sigortanız yoksa iflasınızı beyan etmek zorundasınız. Homeless olarak yaşamaya çalışırsınız.

Sağlık politikamız da aynı yolda ilerliyor maalesef...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: canbaz
                  Orjinal yazı sahibi: bilgecem

Konu ABD halkı ise, refah düzeyi yüksek genellemesini yapmak daha doğru olur bence. Sömürüde günümüz için geçerli olmayan bir kavram. Amerika Birleşik Devletleri yani Osmanlı'nın güncel uyarlamasıdır. Amerikan ırkı olmadığı gibi Osmanlı ırkı da yoktur. Din, dil, ırk gözetmeyen iki farklı yapı. Osmanlı Müslümanlığı yaymaya çalıştı ABD hristiyanlığı yayıyor. Benzerlikler inanılmaz çok. Bir çok örnekte verebilirim gerek yok.
                  Arkadaşlar ülkeler kötü değildir. Ülke çıkarı vardır. her ülke çıkarları uğrunda dış siyaset yapar. ABD kötüdür, sömürü ülkesidir vb ithamlar biz Müslümanların söylemlerinde olmaması lazım. Her ülke insanı iyidir gözüyle bakmak lazım bence. Siyasi bakışımızı, ön yargılarımızı biraz değiştirmeliyiz. Tarihimizden gelen değerlere, kültüre sahip çıkmalıyız ama milletle, ülkelerle biz uğraşmayalım. Her millet iyidir, konuları o zaman ki dokudan incelemek gereklidir.
                  Düşüncelerinizin bir kısmına katılmamak mümkün değil. Özellikle de halklar konusunda ön yargılardan uzak olmak en doğrusu. Ben de sizin gibi "ülke çıkarı" kavramını kullanmak isterim.

Ancak Amerikan halkı öyle afyonlanmış ki; kendilerini her şartta dünyanın bekçisi kurtarıcısı gibi görüyorlar. ancak halkların olmasada yönetenlerin ipleri küresel para baronlarının ellerinde olduğu, tüm haber kaynakları onlar tarafından kontrol edildiği için de dünya da sebep oldukları belalardan, seçtikleri yöneticilerininin dünyadaki imajlarından haberleri olmuyor. Aslında somut örneklere bakacak olursak da bu durumdan hiç şikayetleri yokmuş gibi duruyorlar. örnek: Irak işgalinde yöneticilerinin tavrı ve yalanları ortada olmasına, kendileri de bunu kabul etmelerine rağmen hiçbir sorgulama emaresi görülmüyor. vs. vs.

Osmanlı konusuna gelince: sizler gibi değerli arkadaşlarımdan istirhamım Amerikan devleti gibi sömürgeci çatışmacı güçler ile Kudüs'ü 300 yıl boyunca 1 manga asker kullanarak hiç çatışma olmadan idare eden, dünyanın adalet timsali devleti hiçbir şartta kıyaslamamanız. 300-350 yıl idare edildikleri halde hiç kimsenin Osmanlıca bilmediği ama Osmanlıdan çıktıktan sonra 50-60 yıl İngiliz, Fransız idaresinde kalanların İngilizce ve Fransızcayı ana dilleri gibi konuşmaları da bir örnektir. Eskiler buna "kıyası maal farık" derler. yani kıyas edilemez çünkü farkları barizdir.

Bir yerlerde okumuştum Amerikan topraklarında Amerika'ya on yıllarca yetecek kadar petrol var ama Amerika başka ülkelerdeki rezervler bitmeden kullanmıyormuş. bu da sömürüye örnektir.

Sürekli dolar basıp dünyayı sömürmelerini hiç saymıyorum...

Kısacası Amerika refah seviyesi yüksek bir ülke halkı da zengin. Ama bu zenginliğin masum yollardan elde edildiğini iddia etmek saf dillik olur bence vesselam...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Davudx
                    Deniz abi ne yapacan Silahı yaw :-)))
                    Kenan at avrat pusat üçlemesi. Biri kafadan sabit. Diğerleri bütçe meselesi. Töre böyle diyor
                    2011 1.6 T Cosmo Sports Tourer

Yorum

@ bilgicem bey,

Düşüncelerinizin bir kısmına katılmamak mümkün değil. Özellikle de halklar konusunda ön yargılardan uzak olmak en doğrusu. Ben de sizin gibi "ülke çıkarı" kavramını kullanmak isterim.

* Teşekkür ederim

Ancak Amerikan halkı öyle afyonlanmış ki; kendilerini her şartta dünyanın bekçisi kurtarıcısı gibi görüyorlar. ancak halkların olmasada yönetenlerin ipleri küresel para baronlarının ellerinde olduğu, tüm haber kaynakları onlar tarafından kontrol edildiği için de dünya da sebep oldukları belalardan, seçtikleri yöneticilerininin dünyadaki imajlarından haberleri olmuyor. Aslında somut örneklere bakacak olursak da bu durumdan hiç şikayetleri yokmuş gibi duruyorlar. örnek: Irak işgalinde yöneticilerinin tavrı ve yalanları ortada olmasına, kendileri de bunu kabul etmelerine rağmen hiçbir sorgulama emaresi görülmüyor. vs. vs.

* ABD hükümeti dünyaya hükmetmeye çalışıyor. İzlediği yol hakkında yorumum yoktur. Ülke çıkarları için bakıldığında olması gerekeni yapıyorlar. Altındaki kök nedene hiç girmek istemem. İşin içinden kimse çıkamaz. Hristiyanlığı yaymak ve doğal kaynaklara sahip olmak... Bu yazdıklarımın halkın değil hükümetin stratejisi. Bir kaç ABD li arkadaşınız varmı bilmiyorum ama benim var. Onları tanıdığım için bizden farkları olmadığını bildiğim için içimden iyilik güzellik yazmak geliyor.

Osmanlı konusuna gelince: sizler gibi değerli arkadaşlarımdan istirhamım Amerikan devleti gibi sömürgeci çatışmacı güçler ile Kudüs'ü 300 yıl boyunca 1 manga asker kullanarak hiç çatışma olmadan idare eden, dünyanın adalet timsali devleti hiçbir şartta kıyaslamamanız. 300-350 yıl idare edildikleri halde hiç kimsenin Osmanlıca bilmediği ama Osmanlıdan çıktıktan sonra 50-60 yıl İngiliz, Fransız idaresinde kalanların İngilizce ve Fransızcayı ana dilleri gibi konuşmaları da bir örnektir. Eskiler buna "kıyası maal farık" derler. yani kıyas edilemez çünkü farkları barizdir.

* Osmanlı benzerliği ile ilgili açıklama yapma gereği duymuyorum. Yapısal benzerliğinden bahsettim. Yayılmacı politikası, dünya hakimiyeti, müslümanlaştırma çabası.

Bir yerlerde okumuştum Amerikan topraklarında Amerika'ya on yıllarca yetecek kadar petrol var ama Amerika başka ülkelerdeki rezervler bitmeden kullanmıyormuş. bu da sömürüye örnektir.

* petrol gelip geçici bir kaynak ve zenginlik. Gerçek zenginlik dışa bağımlı olmadan üretebilmek ve tüketebilmek. Örnek ülkeler, İran ve Kuzey Kore. Zenginler. ABD sistemi dışa bağımlı, parası çok ama parayla satın alamadığı bir sürü kaynakta var. Amerikanın markası var, para basan markaları var. Organize Sanayi bölgeleri de kıta dışında. Adamlar akılla, patentle, markayla kaynak yaratıyor. Biz hala eğitim sistemini oturtmaya çalışıyoruz. Yok kürtçe yok bilmemnece serbest olsun olmasın tartışması yapıyoruz. Ayakta uyutuluyoruz. PKK ile ayakta uyutuluyoruz. Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Türkiyenin müttefikidir. Niçin ? Ülke çıkarları gereği. Renkler, partiler değişir, dış siyaset böyledir. Bizim işimiz değil. İnsanları sevmeye çalışalım. Amerikalılar da iyidir, Yahudilerde, vb leride. Hükümetlerden banane ...

Özet: Geziyorum görüyorum, çok enteresan yerlere gittim. Şimdiye kadar gittiğim hiç bir ülkede, çevrede sizlere anlatacağım bir kötülük, yüz kızartıcı bir uygulama görmedim. Biz işimize bakalım. Hükemetler bizim çıkarlarımızı koruyor. Biz halklar olarak da iyilik yaparak, iyi düşünerek ülkemizi temsil edelim. ABD kötü diyerek ABD halkını sevmemezlik yapmamalıyız. Aksine iyiliğimizi, temizliğimizi göstererek hareket edelim.

''Fidan dikmek için en iyi zaman yirmi yıl önceydi.Sonraki en iyi zaman ise şimdi'' İhtiyar Balıkçı

Yorum

Orjinal yazı sahibi: canbaz
                        @ bilgicem bey,

* Teşekkür ederim

* ABD hükümeti dünyaya hükmetmeye çalışıyor. İzlediği yol hakkında yorumum yoktur. Ülke çıkarları için bakıldığında olması gerekeni yapıyorlar. Altındaki kök nedene hiç girmek istemem. İşin içinden kimse çıkamaz. Hristiyanlığı yaymak ve doğal kaynaklara sahip olmak... Bu yazdıklarımın halkın değil hükümetin stratejisi. Bir kaç ABD li arkadaşınız varmı bilmiyorum ama benim var. Onları tanıdığım için bizden farkları olmadığını bildiğim için içimden iyilik güzellik yazmak geliyor.

* Osmanlı benzerliği ile ilgili açıklama yapma gereği duymuyorum. Yapısal benzerliğinden bahsettim. Yayılmacı politikası, dünya hakimiyeti, müslümanlaştırma çabası.

* petrol gelip geçici bir kaynak ve zenginlik. Gerçek zenginlik dışa bağımlı olmadan üretebilmek ve tüketebilmek. Örnek ülkeler, İran ve Kuzey Kore. Zenginler. ABD sistemi dışa bağımlı, parası çok ama parayla satın alamadığı bir sürü kaynakta var. Amerikanın markası var, para basan markaları var. Organize Sanayi bölgeleri de kıta dışında. Adamlar akılla, patentle, markayla kaynak yaratıyor. Biz hala eğitim sistemini oturtmaya çalışıyoruz. Yok kürtçe yok bilmemnece serbest olsun olmasın tartışması yapıyoruz. Ayakta uyutuluyoruz. PKK ile ayakta uyutuluyoruz. Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Türkiyenin müttefikidir. Niçin ? Ülke çıkarları gereği. Renkler, partiler değişir, dış siyaset böyledir. Bizim işimiz değil. İnsanları sevmeye çalışalım. Amerikalılar da iyidir, Yahudilerde, vb leride. Hükümetlerden banane ...

Özet: Geziyorum görüyorum, çok enteresan yerlere gittim. Şimdiye kadar gittiğim hiç bir ülkede, çevrede sizlere anlatacağım bir kötülük, yüz kızartıcı bir uygulama görmedim. Biz işimize bakalım. Hükemetler bizim çıkarlarımızı koruyor. Biz halklar olarak da iyilik yaparak, iyi düşünerek ülkemizi temsil edelim. ABD kötü diyerek ABD halkını sevmemezlik yapmamalıyız. Aksine iyiliğimizi, temizliğimizi göstererek hareket edelim.

Osmanlı konusu hariç neredeyse aynı düşünüyoruz. Zaten tamamen aynı düşünmek zorunda da değiliz. İfade tarzınızdaki nezaket için de ayrıca teşekkür ederim.

Yorum

@ bilgecem saygı sevgilerimle

Yorum

Konu başlığı ile ilgili olarak bir aylık tecrübemi paylaşmak isterim.
                            Herşeyden önce Alım gücü yüksek kişi başı ortalama gelir yıllık 50.000 dolar civarında
                            Asgari saatlik ücret 15 dolar ve neredeyse vergisiz
                            Eğer yıllık geliriniz 24.000 doların altında ise tüm sağlık hizmetlerinden (anlaşmalı özel kurumlarda dahil) bedava faydalanabiliyorsunuz aileniz dahil

Arabaların sıfır fiyatları da düşük mesela bmw m2 full 60.000 dolar
                            Ya da Buick Regal 2.0 Turbo gırtlak dolu 35.000 dolar

İkinci eller daha düşük
                            Ben 2006 A4 2.0 turbo quattroyu 5.000 dolara aldım
                            Bir de 2011 Jeep Liberty yi 9.000 verdim
                            Ama temiz araç bulmak zor az km de araç yok audi 160.000 km jeep 120.000 km de idi

Araba'yı üzerine geçirirken işlemler çok uzun sürüyor (saat 7:30 dan sonra sıraya girerseniz en az yarım gün sürüyor işin garibi satıcı ile el yazısı ile yaptığınız anlaşmayı devlete sunuyorsunuz )ve araç bedelinin %5 artı 150 dolar işlem parası alınıyor.(bunlar benim eyaletin kanunları her eyalet farklı hatta ekonomisi zayıf olan üç eyalette bu vergilerin hiçbiri yok)

Tahmin ettiğiniz gibi bir sonraki aşamada ne alırım diye bakınıyorum
                            15.000-50.000 bandında ikinci el rüya gibi

Alternatiflere geçmeden araç bakımlarınım da çok pahallı olduğunu işçiliğin çok kötü ve çok çok pahallı olduğunu söyliyebilirim (audi için komple egsoz ve frenleri değiştirdim en pahallı teklif 3000 dolardı (ki sanayi teklifi audi servisine girmedim bile) ben 1500 dolara bitirdim inşallah bir yerden patlamaz)
                            Araba yıkamayı bilmiyorlar ve pahalılar iç dış 25 dolar (tabi burada dolar türkiye de tl gibi ama halen alışamadım) çünlü benzinin litresi 1.7 TL (jeep 24 kuruş yakıyor lpg takmadım )

Gelelim göz ağrılarıma hepsi 2012dan yeni ve 50.000 km altında
                            Camaro 6 silindir (300hp)17.500$ 8 silindir (500hp)25.000$
                            Corvette küçüğü (sanırsam 400hp) 30.000 $ büyüğü (600hp) 50.000 $
                            Audi S4 (330hp) 30.000 $ S S6 (420hp) 45.000 $
                            BMW M3 (343hp önceki kasa) 30.000 $ M5 (560 hp) 45.000 $
                            Mercedes S 63 amg (612 hp) 50.000 $ S550 4 matic 40.000 $ önceki kasa

Fantazim Nissan GTR 60.000 $ bandında

Biraz daha zaman geçsin bir ankette değerli yorumlarınız ile karar vermek isterim ama şu acı gerçek
                            Yolda 100 mph 160kmh üstünde yakalanırsanız direkt hapse gidiyorsunuz
                            Sinan Çetin bile kurtaramaz
                            Radar tespit cihazları benim eyalette serbest
                            Önümde bacanak porsche ile gazlarken ben de audi ile bi kere 220 kmh yaptım heyecan dorukta idi (hey gidi günler fren yaparak 208 ile radar girmiştim türkiye de)

Sağlıcakla kalın
                            Hepbirlikte kalalım

Yorum

Bilgilendirme için teşekkürler..Yazınız çok keyifliydi..Keşke Sinan Çetin demeseydiniz..Sabah sabah canım sıkıldı..

Yorum

İşleniyor...
                              X