Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Kredi ile araç satışı güvenlik riskleri ?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Kredi ile araç satışı güvenlik riskleri ?

Evet, bankayı aradım.

Kısaca kredi onaylanıyor. ( belge verilmiyor )
    Sonra satış devir.

Kasko yapılıp + 2 satış sözleşmesini getirirsek para bana geçiyor.
    Bu nokta da, arkadaş kasko yapmaz ise veya belgegi getirmeyip tüyse ne olur soruma tam cevap alamıyorum banka yetkilisinden.
    CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
    SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Alacak arkadaş ihtiyaç kredisi ile alsın aracı. Hem banka oto kredisi verince vatandaşa, araç üzerinde satış rehini oluyor. Aniden satmaya karar verse bu sefer satacağı kişiyle rehini çözmek için 40 takla atacaklar. Sonrası içinde sıkıntı arkadaşa yani. ha 36 ayda ha 48 ayda ödeme fark etmiyor. 3 yılda totalde alacağı faiz ile 4 yıllık oto kredisinin faizi ana paraya toplanınca tamamen aynı bedele çıkıyor. Bende aracımı satın alırken oto değil, ihtiyaç kredisi kullandım. Kafam rahat şu anda. Satışa engel hiçbir ipotek benzeri bir durum söz konusu değil.

Yorum

Ya satma yada ohtiyac kredisi çeksin satışta elden versin. Ne gerek var kafanda senaryo kurmaya.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aSya
          Evet, bankayı aradım.

Kısaca kredi onaylanıyor. ( belge verilmiyor )
          Sonra satış devir.

Kasko yapılıp + 2 satış sözleşmesini getirirsek para bana geçiyor.
          Bu nokta da, arkadaş kasko yapmaz ise veya belgegi getirmeyip tüyse ne olur soruma tam cevap alamıyorum banka yetkilisinden.
          banka yetkilisi kıvırtıyorsa problemle karşılaşma ihtimalinde artıyor demektir.

Yorum

Noter, banka, avukat, sigortacı 'dan ogrendiğim kadarı ile iş şaibeli.
            Şöyle ki.

Kredi ön onay alınır.
            Alıcıya virman veya taahhüt belge verilmez. ( iş burada kopuyor )
            Banka, önce aracı devir yapın der.
            Devir yapılır. Dikkatttt. Bu nokta da henüz rehin ibaresi yeni ruhsata eklenmez.
            Alıcı satıcı her ikisi de satıs belgeleri, sigorta poliçe si. Trafik kasko su belgeler le birlikte bankaya geri döner.
            Banka bu belgeleri alır ve ruhsat a rehini kor.
            Bundan sonra satıcı parasını alabilir.

Yani; arac devir işlemi sonrası hemen rehin konmadıg için alıcı kötü niyetli ise 3. Kişilere aracın devrini hemen veya sonra bile verebilir. Bu, sokakta gecene aracı devretmek gibi birşey....
            Banka, evraklar sonrası rehini koydugu için de arac satısa o aşamaya kadar da açık.
            Kısaca bu iş yaş.....
            CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -

Yorum

Fıstık gibi aracın var. Satma bin. Illa satacaksan sitede yada izmir grubunda mutlaka alıcı bulunur çünkü aracı nerdeyse sıfırladın. Emeklerin boşa gitmesin.

Yorum

Alıcı cıktı bakalım yarın geliyorlar. Olursa alıp gidicekler.

Yorum

Ali merhaba bankalar teminat yazısı veriyor sorun yok. Böyle bir satışın olucaksa bankadan imzalı teminat al sorun çıkmaz

Yorum

Merhaba Yusuf.

Kredi kullanacak arkadaşın bankasını burada aradığımda ve şubeye gittiğimde teminat yazısı vermediklerini öğrendim. Böyle bir durumda ikili güvene dayalı bir iş olacağını krediler uzmanı dirket beyan etti.

Arkadaşı arayıp durumu anlattığında oda çok şaşırmıştı. Öyle ise bende kimseye güvenemezdim dedi. Arayıp bankasını tekrar durumu öğrenecekti geri de dönmedi.

Sözde, birkaç gün önce passat için kredi onaylatmış. Banka bir kağıt vermiş onu da istanbula faxlamış. Sonra da araçta bir çok boya vs vs öğrenmiş. İşlemden vazgeçmiş. Bana da öyle bir kağıt / mail yollayacaklarmış imzalı filan dedi.

İyide herşey olur. Garanti Bankası öyle bir uygulama yok diyorsa o kağıdı kim gönderiyor???

Tırtsım.

Belki bir başka banka veriyordur virman'ı. Bilemiyorum. Garanti de yokmuş öyle imzalı bir bildiri. Keşke olsa da rahat rahat versem.
                    Virman / teminat olmadan kredili araç satışı zaten mantıklı olmuyor. HEr yeri açık kaynıyor.

Dediğin gibi banka teminat verse oynaya oynaya satışı veririm de garanti bankası onu vermiyormuş heyallam.

Yorum

bende kredili araç satışı yapmıştım aracı alan kişi yapıkredi bankasından kredi kullanmıştı bankaya gittim teminat yazısı vermişlerdi bana .
                      Neyse olan olmuş hakkında hayırlısı artık

Yorum

Hm, demekki bankadan bankaya da uygulama değişiyor. Garanti bankası tam da kendi garantisini düşünüyormuş.

Yorum

Arkadaşlar sistem değişti mi? Yoksa yine satışı ver al paranı şeklinde mi yürüyor?
                          http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

Ellere yar oldu
                          2.0 CDTI
                          Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

5.25 Xdrive ///M(azot) Power

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Insignia View Post
                            Arkadaşlar sistem değişti mi? Yoksa yine satışı ver al paranı şeklinde mi yürüyor?
                            Bildiğim kadarı ile değişen bir konu yok daha.

Sola Sinyal Devamlı Açık!

Yorum

Bankadan detaylı teminat yazısız bisiklet bile satılmaz şu devirde.
                              Son düzenleme: kursat42; 25.05.2017, 15:31.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Insignia View Post
                                Umut Bey kardeşim, hiç çekinecek bir şey yok. Bazı bankalar talep olduğu takdirde kredi teyidi için yazı veriyor, bazıları vermiyor.
                                Ama hiç sıkıntı yok, noterde satış yapıldıktan sonra satış sözleşmesini bankaya e-posta veya fax ile gönderiyorsunuz, anında
                                elektronik ortamda 'hak mahrumiyeti' şerhini koyuyorlar, ondan sonrası sizi ilgilendirmiyor. Trafik sigortası, kasko vb sizi hiç bağlamıyor.
                                Banka ile müşterisi arasındaki bir meseledir. Karatay'ı sattığım arkadaş da bir kısım ödemeyi (15.000) elden yaptı, bakiye için taşıt kredisi
                                kullandı, satıştan sonra daha noterden çıkmadan para benim hesaba geçti bile, sıkıntı yok

Yorum

İşleniyor...
                                X