Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Kredi ile araç satışı güvenlik riskleri ?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Kredi ile araç satışı güvenlik riskleri ?

Soru başlıktaki gibi..... Açar isem;
    Aracıma ciddi bir alıcı talip oldu. Kredi ile alacağını söyledi. Benim bildiğim işlemler sırası;

Ruhsat fotokopisi bankaya / alıcıya ulaştırılır. Kredi onaylanır.
    Onaylanan kredi, satıcı adına ödeme taahhüt edilerek imzalı belge olarak sunulur.
    Önce satış verilir.
    Sonra, banka ödemeyi satıcıya aktarır.

Bu aşamada riskler nelerdir?
    Benim araştırdığım ve tahmin ettiklerim;

Banka satış işlemi sonrası ödeme için hangi belgeleri istiyor ? satış belgesi mi? hem alıcıdan hem satıcıdan damı ? Alıcı o an gitse kaybolsa ona ait satış belgedi olmazsa porblem yaşarmıyız?
    Sigorta edilmeden banka ödeme yapmaz mı ? Alıcı, sigorta yapmaz ise ödemeye bloke mi konur?
    Ya da ruhsat çıkmadan ödeme yapmazlar mı ?
    Ayrıca, işlemlerin başında olan aşamada ruhsatın fotokopi veya fax'ını gönderilmesini hep riskli buldum. Telefondaki arkadaş seri no' suna kadar istedi. TAbi henüz vermedim.
    Noterdeki arkadaş ise bu bilgiler ile aracını bir başkası sahte belge ile çok rahat satabileceğini belirtmişti geçen seneler. Tırstım açıkçası.

Tam olarak neyin gerekli olduğu tam belli değil. Bir de, plaka değişikliği olursa işlerin daha da uzadığını okudum. KAfa baya karıştı. Bu işin standardı oluru nedir arkadaşar?
    Kendimi en iyi garanti altına nasıl alırım? Benim bildiğim bankadan virman alınır. Adama satışı verdikten sonra fizana gitse bile banka bana ödemeyi çıkartmalı...
    Önerilerinizi bekliyorum.

CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
    SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Ynt: Kredi ile araç satışı güvenlik riskleri ?

Bizim sirius mehmet hoca kredili satmıştı.. noter satışı yapmadan banka krediye onay vermemişti.. tabi önce noter satışını yapmış.. adamla noterden bankaya giderken bizimkine ter atmış..))) adam dese işin gücün rast gelsin kalbine iner di herhalde..)) neyse o anlatsın görürse haha

1.4 T EDİTİON ELEGANCE + AFL+18 jant +NAVİ+sprintbooster+ses sistemi+opc sinyal çerçeveleri+turn push+kaliperler app +full led aydınlatma... vs..

Yorum

Nasrettin Hoca 'nın misali ağaçtan düşmüş biri O'da benim ihihi daha yeni aracımı kredili satmış biri olarak, kredili satışlarda banka krediyi satıştan sonra verdiğinden bir risk söz konusu tabii, bu satışlarda güven öncelikli eğer plaka değişecekse ki bende böyle oldu ve bu Cuma günü olduğundan ve başka şehire gideceğinden Pazartesi plaka değişti ve ben ancak parayı ondan sonra alabildim , bu arada satışı vermiş olmanın dayanılmaz hafifliği anlatılmaz yaşanır ihihi ama notere sorun bu gibi durumlar için onların bir çözümü var olduğunu öğrendim. Şerhli satış mı, şartlı satış mıydı neysi? Eğer plaka değişmeyecekse kredi yaklaşık 10 dakikada onaylanıp eft gerçekleşiyor. Şimdiden hayırlı satışlar

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
      Şimdi F30 Modernline Sunroof

Yorum

Banka kendi çekini de verebiliyor teminat babında.Hayırlısı olsun Ali Bey.
        "Herşeyi Senin için yarattım diyen" RABBİNE, "Herşeyden senin için vazgeçtim" diyebilmektir AŞK.

Yorum

Alıcı aracın ruhsat fotokopisi olmadan krediye başvuramaz.Öncelikle ruhsat fotokopisi şart.Eğer krediyi çekecek olan vatandaşın banka şubesi ile aynı şehirdeyseniz için nispeten daha rahat olur götürüp ruhsat fotokopisini elden teslim edip,adama kredi çıkıp çıkmadığını direk bankacıdan öğrenebilirsin.Aksi halde aynı bankanın o ildeki şubesinden yürütmeye çalışırsın.Önce satış olur sonra satış belgesi ile birlikte satılan aracın sigortası ve kaskosu yapılır.Aracın parası öyle aktarılır satıcıya.Hatta para direk satıcıya aktarılmaz önce alıcı hesabına sonra alıcı havale/eft ile satıcıya gönderir.Yani şubeye birlikte kolkola gitmeniz gerek.
          http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

Ellere yar oldu
          2.0 CDTI
          Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

5.25 Xdrive ///M(azot) Power

Yorum

Merhaba;
            Şuandaki aracımı kredili olarak aldım. 4 ay kadar oldu.
            Öncelikle ruhsat olmadan kredi hazırlanır(tabi alacağınız aracın kasko değerinin oranlarını bilip ona göre işlem yaptığınız sürece)
            Daha sonra ruhsatı bankaya ister alıcı üzerinden, ister hangi banka olduğunu sorup direkt gönderip krediyi ruhsat sahibi üzerine kayıt yaptırılır, ve alıcıdan bankadan teminat mektubu vb bir evrak istersin. (evrakta kısaca, bu araç satılırsa bana satış kağıdını getirirseniz (satıcı yani) kredi tutarını, ruhsat sahibine yani satan kişiye yaparım yazar)
            Daha sonra notere gidip satış yapılır,
            Satış kağıdı ile birlikte bankaya gidip verdiğinizde para sizin hesabınıza geçer(alıcının yanınızda olmasına gerek yoktur)
            2011 MODEL ,1.6T 180hp, DVD800

Yorum

Ohoo sat kurtul diyoduk bu kadar sıkıntıysa satma sen Ali.
              2011 1.6 T Cosmo Sports Tourer

Yorum

Ali abi merhaba, ben aracı krediyle satmıştım. Bazı bankalar teminat veya çek gibi imzalı resmi belge vermeyi kabul etmiyorlar. Benim durum da böyle oldu. Ben aracı bi arkadaşıma benden başkasına teslim etmemesi şartıyla bıraktım. Sonra gerekli güvenlik önlemleri altında işlemleri hallettim. Ama kredisiz satış bildiğin can dır. Stres yoktur eft vardır Hayırlı satışlar olsun.

Yorum

Hm, öyle ise hayatta vermem. Teminatsız iş mi olur yaw? O zaman da önce satış dememeli banka.
                  CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -

Yorum

Kısır döngü dedikleri bu; banka da para hesaba yatar da adam satmaktan vazgeçerse diye önce satış diyor ya zaten
                    ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

Tamam, banka hesaba yatırmasın. Ama satıcıya ödeme garantisini her zaman teminatlı bir şekilde yazılı vermesi gerekir. Noter satışından sonra satıcıya parayı şartsız şurtsuz aktarması gerekmezmi? Ki öyledir de araya giren taşlar ne ola ki

Yorum

vallahi ali usta bende kredi ile aldım aracı öncelikli olarak alacak arkadaşa güven meselesi aracın devrini vermeden kredi ön onayda bekler. taki araç kredi cekecek kişinin üstüne geçer kaskosu yapılır ondan sonra para boşa düşer sonrada eft işlemi kasko yapılmadan da kredi parası hesaba geçmez

Yorum

Banka temniat vermedikçe satış verilmemeli onu anlıyorum. Birde, kasko yapmadımı uğraş dur sonra. En iyi şartları banka ile görüşmek lazım.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aSya
                            Banka temniat vermedikçe satış verilmemeli onu anlıyorum. Birde, kasko yapmadımı uğraş dur sonra. En iyi şartları banka ile görüşmek lazım.
                            Noterle konuş önce

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
                            Şimdi F30 Modernline Sunroof

Yorum

banka kendi güvenmiyor teminat vermiyor sonrada sen satışı bilabedel yap diyor.Sadece araba değil daha pahalı gayrimenkullerde de iki tarafı da rahatlatacak,suistimale sebebiyet vermeyecek bir sistem çok zor olmamalı.Kredi heveslisi bankalar biraz ıkınsa bu işi çözer ama böyle garantici tavırla alıcı satıcıyı da riske sokuyorlar.Tersten bakarsanız ödemeyi yapan kişi de en az satıcı kadar teyakkuzda oluyor.Güven şart ama bu işlerin kompendanları bu açık alanları suistimal ede ede millette insanlık güven bırakmadılar.Paranoya olmaya gidiyoruz hep beraber. )
                              "Herşeyi Senin için yarattım diyen" RABBİNE, "Herşeyden senin için vazgeçtim" diyebilmektir AŞK.

Yorum

İşleniyor...
                              X