Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Ağ-NET hız problemi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Ağ-NET hız problemi

Evde iki PC var. İkiside güncel özelliklere sahip. AMD FX 8 core, ve APU FM 6400k.
    İkisinde de aynı usb ağ adaptörü var.
    ikisinde sıfır windows 10 ve sürücüler yüklü.

APU sistem 3 -5 mbit net hızı alabiliyorken diğeri 18 - 23 mbit hız alıyor. Ne hizim 25 mbite kadar.
    FX sistemimde herhangibir hız sorunu yok iken diğeri yerlerde sürünüyor. Bunun nedenini bulamadım.

Telefondan net paylaşımı yapıp denedim. Düzelmedi.
    Aynı ağ adaptörü her iki sistemde de denedim. Düzelmedi.
    Farklı ağ adaptörü ile her iki sistemi de denedim. Düzelmedi.
    Tüm usb portlarını denedim. Düzelmedi.

Her şartta, biri 3-5 nbit net hızı alırken diğeri 18-23 arası almakta.

Hadi bakalım. işin içinden çıkalım.
    CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
    SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Ynt: Ağ-NET hız problemi

Baglanti seklin kablolumu wifi mi

Her ikisinide kablo ile dene

Wifi lerin sinifi bir degildir bant genisliklerini kontrol et

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Aynı ağ adaptörünü her iki bilgisayarda denemişsin zaten ve sonuç aynı.

İki denemede kablosuz olarak deneniyor ama 23mbite lere kadar ulaştığın pc nin acaba ağ kablosumu takılı modemden? yoksa o kadar fark oluşamaz eğer yakınsa bilgisayarlar birbirine. ama arada duvar vs falan varsa arada etki eder.

Kı zaten denemen gerekenleri denemişsin abi. bi bak bakalım olmazsa bu iş anakartın usb portlarının hız testlerine kadar incelemeye gider.
      1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
      Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Fatih abi, tek adaptörle de iki PC yi denedim. Değişen bir şey olmadı. Bağlantı şekli her türlü wifi. Fakat şunu denemek istiyorum. Yavaş olan PC de kablolu bağlantıyı deneyeceğim.
        Telefondan 3G ile paylaşım yaptım. Her iki pc de de telefon WİFİ adaptörünün dibinde idi. 3G sinyali de full.
        Biri 3G üzerinden ortalama 17-19 mbit lere ulaşıyorken, diğeri 3-5 arasında geziniyor.

Yazma ön belleğinin düşük olduğu hardisk' lerde bu durumun darboğaz yaptığını düşünüyorum.
        Yada ram üzerine geçiçi veri yazımında bir aksaklık olmalı.

Hal böyle değil ise en fazla 2-3 mb saniye de indirilen veri harddisk' e her halükarda yazılabilimeli. Dar boğazı yapan usb portu da olabilir. Fakat tümü de denendi. Muhtemelen usb hub sürücüleri sıkıntılı.

CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -

Yorum

Ali ağ özelliklerinden usb adaptörlerin ne hızda bağlantı kurduğuna baktın mı?
          2011 1.6 T Cosmo Sports Tourer

Yorum

Hm bakmadım.
            Bir bakayım.

Yorum

çok enteresan bir durum. yıllardır bilgisayarlarla iç içeyim ama her gün mutlaka yeni enteresan bir sorun oluşuyor bu bilgisayar dünyasında. ben eğer yapılabiliyorsa usb portuna gelen elektrik akımlarının ölçülmesini öneriyorum.

farklı usb portlara takmayı denediğinizi varsayıyorum.

gelişme ve sonuç kısmını çok merak ediyorum bu olayın.
              1.4T Edition Elegance - Yeni Stil Paketi - Sunroof

Yorum

Hala çözemedim.

Yavaş PC 1 mbit ile bağlı görünüyor. Hızlı olan da ise 130 mbit kusur görünmekte.
                Adaptörleri değişsem bile hız değişmiyor. PC de ne var sa artık.

Yorum

1mbit bağlanan pc sıkıntılı.
                  router ile aynı zamanda usbler 300mbps destekliyorsa routerda bant genişliğini 40 MHz ayarlarsan daha yüksek hız alırsın. Ama tüm cihazların (router+ alıcılar) destekliyorsa.
                  Şureye bak. https://www.asus.com/tr/support/faq/114481/

Ama senn o 1mbit bağlanan pc tarafında bir sıkıntı var. Steteskopla bi dinle bakalım neyi varmış ihihi ihihi ihihi
                  2011 1.6 T Cosmo Sports Tourer

Yorum

Dediklerini daha önce de denemiştim sonuç elde edemedim.

NEt hızı yavaş olan PC ile yan yana telefon da da hız testi yaptım. İKisinde de openDNS adresleri girili.

Telefon 15-17 lerde gezerken pc, 3-4 arası geziniyor.

Şaka gibi....

Yorum

driverları silip baştan yükleyerek deneyelim. Anakart uyumsuzluğu yaşanabilir.

Ayrıca antivirüs yüklü ise komple devre dışı bırak ama tamamen bırak, sadece real taramayı değil.

Şu adımları uygulayın yavaş bilgisayarda. Sonra pc yi baştan başlatıp gözlemleyin.

*Masaüstünde sağ tıklayıp yeni metin belgesi oluşturun.
                      *Bu metin dosyasına çift tıklatarak açın.
                      *Aşağıdaki metni kopyalayıp bu metin dosyasının içine yapıştırın.

@Echo on
                      pushd\windows\system32\drivers\etc
                      attrib -h -s -r hosts
                      echo 127.0.0.1 localhost>HOSTS
                      attrib +r +h +s hosts
                      popd
                      ipconfig /release
                      ipconfig /renew
                      ipconfig /flushdns
                      netsh winsock reset all
                      netsh int ip reset all
                      shutdown -r -t 1
                      del %0

*Dosya > Farklı kaydet yolundan dosya adı düzenle.bat ve kayıt türü tüm dosyalar olmak düzenle.bat dosyasını kaydedin.
                      *Oluşturduğunuz düzenle.bat dosyasına sağ tık > yönetici olarak çalıştır deyin..Vereceği uyarılara Evet/Tamam deyin.
                      *İşlem bitince sistemi yeniden başlatın. Sorunu gözlemleyin.
                      1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
                      Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Sorun çözüldü gibi.
                        Hatta bilgisayar bile hızlandı genel olarak.

Creative 5.1 sbx pro harici ses kartı driver sorunu.
                        Sürücü ile birlikte gelen usb aio driver sorun çıkartıyor. Sadece aio usb sürücüsü nü kaldırınca ne hikmet ise her sorun düzeldi.

Yorum

Ali kendim ettim kendim buldum diyorsun yani

Gecmis olsun

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Sürücüyü kaldırınca seste de bir değişiklik olmadı. Ne ....' a yarıyor o zaman o sürücü bilemedim.

Yorum

İşleniyor...
                            X