Herkese merhaba,
Aralık ayında Leon aracımı satmıştım. Uzun bir araştırma sonucunda yeni aracımı almak nasip oldu.
2015 model yeni kasa Audi A4 2.0 Tdi 190 hp 400 nm tork Quattro modelini satın aldım.
Araç Sport donanıma sahip ve opsiyon olarak metalik scuba mavi, led far paketi, 18" jant mevcut.
Araç 2015 model olduğu için bayiden ekstra indirim aldım bu da aracı tercih etmemde ekstra vesile oldu.
İlk izlenim olarak quattro keyifli bir sistemmiş. Haldex olan versiyonu Opel Insignia'daki 4 çeker aslında ihtiyaç durumuna bağlı olarak devreye giriyor. Benim aracımda ki torsen quattro yani sürekli 4 çeker.
Tüketim olarak şuanda geneli klima açık, 3 kişi olarak ortalama 7.5 litre civarında tüketti ve 1000 km yeni oldu. Muhtemelen 6.5 - 7 litre arasında tüketimi seyir edecektir.
Aracın darbe emişleri ve yalıtımı memnun edici. 18" jantlara rağmen güzel darbe emiyor. 245/40/R18 ebat bulunuyor.
Şimdilik çok fazla seri kullanmadım ama arkadan itiş gibi 100 kmh üstünde koltuğa müthiş yaslamıyor ama oldukça dengeli hızlanıyor. Kalkışta ise sarmadığı için ilk 2 vites oldukça iyi ivmeleniyor.
Aracın verilerine baktığımda 0-100 kmh hızlanması 7.2 saniye, son hızı ise 235 kmh bu da gösterge de 245 kmh ları göreceği anlamına geliyor.
İlerleyen günlerde hızlanma videosu ve tanıtım videosu çekeceğim onlarıda konuya eklerim.
Son olarak donanımın içeriğini belirteyim.
3 donanım geliyor araç üzerinde basic, design ve sport
Basic temel donanım,
16" jant
lastik basınc sensörü
xenon plus far
ısıtmalı katlanır yan aynalar elektrikli olarak
çift bölge klima
suni, deri
ön ve arka park sensörü
yağmur sensörü
hız limitleyici(hız sabitleyici değil)
yokuş kalkış desteği
elektrikli açılır bagaj kapağı
Design donanımda ise,
ilave olarak;
Sunroof
Suni deri kaplı orta konsol altları
üç bölge klima
17 jant geliyor
Sport donanımda;
Desgin'e ilave olarak;
Metalik renk ( Scuba mavi yine ücrete tabi maad )
hafızalı yan aynalar
Isıtmalı ön koltuklar
Spor ön koltuklar (baldır destekli)
Elektrikli hafızalı ön koltuklar
Audi Phone Box (kablosuz şarj özelliği olan telefonlar araç içinde şarj olabiliyor)
17" 5 kollu jant
Aracı tercih etme sebebime gelince 6 yıl kasa değiştirmeyecek olması ve 2 litre dizel 4 çeker olmasından kaynaklı.
İyi dilekleriniz için şimdiden teşekkürler.
Aralık ayında Leon aracımı satmıştım. Uzun bir araştırma sonucunda yeni aracımı almak nasip oldu.
2015 model yeni kasa Audi A4 2.0 Tdi 190 hp 400 nm tork Quattro modelini satın aldım.
Araç Sport donanıma sahip ve opsiyon olarak metalik scuba mavi, led far paketi, 18" jant mevcut.
Araç 2015 model olduğu için bayiden ekstra indirim aldım bu da aracı tercih etmemde ekstra vesile oldu.
İlk izlenim olarak quattro keyifli bir sistemmiş. Haldex olan versiyonu Opel Insignia'daki 4 çeker aslında ihtiyaç durumuna bağlı olarak devreye giriyor. Benim aracımda ki torsen quattro yani sürekli 4 çeker.
Tüketim olarak şuanda geneli klima açık, 3 kişi olarak ortalama 7.5 litre civarında tüketti ve 1000 km yeni oldu. Muhtemelen 6.5 - 7 litre arasında tüketimi seyir edecektir.
Aracın darbe emişleri ve yalıtımı memnun edici. 18" jantlara rağmen güzel darbe emiyor. 245/40/R18 ebat bulunuyor.
Şimdilik çok fazla seri kullanmadım ama arkadan itiş gibi 100 kmh üstünde koltuğa müthiş yaslamıyor ama oldukça dengeli hızlanıyor. Kalkışta ise sarmadığı için ilk 2 vites oldukça iyi ivmeleniyor.
Aracın verilerine baktığımda 0-100 kmh hızlanması 7.2 saniye, son hızı ise 235 kmh bu da gösterge de 245 kmh ları göreceği anlamına geliyor.
İlerleyen günlerde hızlanma videosu ve tanıtım videosu çekeceğim onlarıda konuya eklerim.
Son olarak donanımın içeriğini belirteyim.
3 donanım geliyor araç üzerinde basic, design ve sport
Basic temel donanım,
16" jant
lastik basınc sensörü
xenon plus far
ısıtmalı katlanır yan aynalar elektrikli olarak
çift bölge klima
suni, deri
ön ve arka park sensörü
yağmur sensörü
hız limitleyici(hız sabitleyici değil)
yokuş kalkış desteği
elektrikli açılır bagaj kapağı
Design donanımda ise,
ilave olarak;
Sunroof
Suni deri kaplı orta konsol altları
üç bölge klima
17 jant geliyor
Sport donanımda;
Desgin'e ilave olarak;
Metalik renk ( Scuba mavi yine ücrete tabi maad )
hafızalı yan aynalar
Isıtmalı ön koltuklar
Spor ön koltuklar (baldır destekli)
Elektrikli hafızalı ön koltuklar
Audi Phone Box (kablosuz şarj özelliği olan telefonlar araç içinde şarj olabiliyor)
17" 5 kollu jant
Aracı tercih etme sebebime gelince 6 yıl kasa değiştirmeyecek olması ve 2 litre dizel 4 çeker olmasından kaynaklı.
İyi dilekleriniz için şimdiden teşekkürler.
Yorum