Duyuru

Collapse
No announcement yet.

lastik hakkında kısa bilgi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• lastik hakkında kısa bilgi

öncelikle herkesin ramazan ayını kutluyorum. işlerimin yoğunluğundan bu aralar fazla siteye giremiyorum. çoğunuzun bildiği üzere otomotiv söktöründen ayrılarak lastik sektörüne geçiş yaptım ve türkiyeye yeni kurulan dunlop ve falken lastik fab. tasarımcı bölümünde görev yapmaktaydım. bir kaç gündür lastik hakkında konu açılmış ve şikayetlerinizi ve memnunuyetlerinizi dile getirmişsiniz. bizim sitede şükürler olsunki hemen hemen herkez bilinçli ve lastiğe çok önem veren kişilerden kurulu bir sitemiz var.

lastik sektöründe 1,briston 2.michelin 3.continental 4.dunlop 5.prelli 6.goodyear olarak sıralanmış altı büyük şirket var. bu şirketler her birinin lastik üretim şekilleri farklı sayılır.

lastik alırken türk insanı olarak ilk baktığımız şey fiyatı oluyor. ondan sonra marka tercih ediliyor. daha sonrası bayinin tavsiyesi oluyor, yaptığımız en büyük hatada bu, aynı marka aynı ebat lastik bir firmada örneğin 300tl diğer bir bayide 250tl fiyatlarla satılıyor. aradaki fiyat farkına bakılarak hemen en uygununu alıyoruz ve ilk hatamızı burda yaparak başlıyoruz. hiç birimiz lastiğin kauççuğun sarımı ply sarımı sessizlik oranı hız oranı yük kapasitesi lastik hava basıncı bakmıyoruz. bunların hepsi lastiğin üzerinde yazıyor. özellikle dikkat etmemiz gereken şeylerden bir tanesi performans lastiklerinde ply sarımının çift olması gerekmektedir. tek ply ile çift ply arasında ortalama fab. çıkışında 30tl gibi bir fark oluyor buda bayide ort. 70-80 tl gibi farka neden oluyor. aynı size ile üretilen bir sürü spek'li lastikler var,

reklam olarak algılanmasın ama bizim ürettiğimiz dunlop ve falken lastikleri diğer firmalardan tamamen farklı üretim yapmaktayız. diğer firmalar ham maddeyi bütün olarak getirip birleştirerek lastiği oluşturmakta. biz ise hammeddeyi 23mm genişliğinde stv haline getirerek üst üste sarım yapılarak lastiği üretmekteyiz. bu şekilde biraz maliyetli oluyor ama lastik hem çok yumuşak ,sessiz ve dayanıklı oluyor. lastik alacaksanız tavsiyem falken lastiklerini deneyin tasarım ve sessizlik ve yol tutuşu bakımından ödül almış lastiktir. fiyat olarakta diğerlerinden ucuzdur. continentalden daha yumuşak ve sessizdir internet sitelerindende araştıra bilirsiniz. tavsiyemdir
    2015 leon fr

Ynt: lastik hakkında kısa bilgi

Tamda bu sene Kışlık Falkenleri atıp TS 850 gibi birşey alayım diyordum
    Kışlıklar Falken Eurowinter HS449 235/45R18 98V XL 2 kış sezonu kullanıyorum boşa para vermeyeyim o zaman
    2011 1.6 T Cosmo Sports Tourer

Yorum

Biz de babamın dacia logan aracına 2 ay ö ce dunlop aldık. Kumho gibi daha ucuz markalar da var ama balıkesir bayisiyle yaşadığım kötü tecrübe sonrası malesef başka bayi olmamasından dolayı dunlop aldık. Şu an lastik sesi micheline göre sanki daha az. Yol tutuş olarak dogrü değerlendirme yapamam çünkü araba zaten devamlı beşik gibi. İlerleyen zamanlarda sessizlik ve diş yıpranması düşük kalırsa kendi aracıma da düşünüyorum.

Yorum

Abimin sportage de hankook lastik vardı çok ama çok sessizdi. Yol tutusu için birşey diyemem araç suv olduğu için tam anlayamiyorsunuz lastiğin kalitesini. Dunlop ise özellikle kauçuk ve lastik ürünleri ürettiği için lastik alanında da teknolojisi yüksek bir firma. Denenmesi gereken bir marka bence.
        İnsignia 1.6T Cosmo Metro Mavi DVD800

Yorum

Falkenin kışlıklarını kullandım. gayet başarılıydı.
          .
          bu yıl yazlıklarınıda denemeyi düşünüyorum
          İnsignia 2014 Cosmo 1.6 170hp, Marjet Sıvı Sistem LPG, Zeytin Yeşili, Otomatik, FlexRide Paketi, Çevre Görüş Paketi 2, Sunroof, BOSE Ses Sistemi, Park and Go Paketi, Isıtmalı Siena Perfore Deri Koltuklar

Yorum

Bilgilendirme için teşekkürler..

1.4 T EDİTİON ELEGANCE + AFL+18 jant +NAVİ+sprintbooster+ses sistemi+opc sinyal çerçeveleri+turn push+kaliperler app +full led aydınlatma... vs..

Yorum

İşleniyor...
            X