Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Citroen C5 1.6 E-HDİ Hakkındaki Görüşlerim

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Citroen C5 1.6 E-HDİ Hakkındaki Görüşlerim

Hayırlı günler arkadaşlar.
    1 hafta önce dayıma C5 aldık aracıda şehiriçinde biraz sürme şansım oldu 10-15 km kadar. Araçla ilgili görüşlerimi C5 i merak edenler için aktarmak istiyorum.
    Araç 1.6 e hdi 112hp lik model ve MCP şanzımana sahipti Km si 90 bin. Öncelikle aracın içi gayet kaliteli onu söyleyebilirim tabiki kapı kollarında direksiyonda vede kapı kapanış seslerinde bir Fransızlık var onu söyleyeyim kapı kapanışları bizim insigniaları aratacak türden tokluk namına pek birşey yok ama kalitesiz elinizde kalcak hissi de yok onuda söylemeliyim.

İç mekan olarak işçiliği ben beğendim düğmelerin basma hissi gayet iyi klima kumandasının kontrolü özellikle özenilmiş gibi saat gibi tık tık dönüyor. İç mekanda görüntü olarak çok şık durduğu söylenemez fakat düğmeler son derece kullanışlı yani ilk defa bile araca binseniz direksiyon hariç herşeyin kullanımına alışıyorsunuz.
    Aracın ses sistemi ise bizdeki insigniada DVD800 var ve insigniaya göre bariz üstünlüğü var bence baslar gayet dengeli tiz olarak biraz yetersiz geldi ama berrak bir ses veriyor.
    Gelelim otomatik şanzımana. Bu güne kadar hiç otomatik bir araç kullanmadığım için bana göre kullanması gayet keyifliydi forumlarda 1. ve 2. vites özellikle yığılma yapıyor diye söylenilmiş fakat yığılma yapmıyor bence tek hatası mesela yokuş çıkıyorsunuz araç 1 den 2 ye vitesi attı ve siz gaza halaa sabit basıyorsunuz ve araç bu sefer tekrar 1 e atıyor haliyle tökezleme oluyor biraz fakat kullanımına alıştıktan sonra böyle bir durumla karşılaşmanız mümkün değil. Şanzımanın karakterini çözdüğünüz zaman gayet konforlu vites atıyor. Özellike direksiyon tarafındaki vites kulakçıklarını kullanması gayet keyifli. Vites düşürme hızı tabiki dsg kadar değildir ama emirlerinizi gayet hızlı yerine getiriyor.
    Gelelim süspansiyona. İnsignia gibi sportif bir süspansiyona sahip araçtan sonra C5 bana mükemmel ötesi geldi. Bizim araçla kaçtığım çukurlara bu araçla girmek oldukça keyifliydi frene sert basışlarda ise bildiğiniz yaylanıyordu araç. Süspansiyon konusunda kesinlikle E segmenti bir araç hemen hemen hiçbir çukuru hissettirmiyor hissettiğiniz ise sadece yaylanma. Abimin 2015 Golf ünden bile fersah fersah üstün diyebilirim.
    Motor olarak ise insignia gibi bir araçtan sonra özellikle 1 ve 2 yetersiz geliyor ancak hiçbir yokuştada gaz yemem demiyor veya vites düşürme yaşanmıyor. Gayet yeterli 12.6 sn 0 100 üne pek takılmamak gerekiyor.
    Gelelim en can alıcı nokta sürüş zevkine. Aracı sürmesi çok ama çok keyifliydi yani araca binip şehiriçinde dolaşmak insana huzur veriyor insanı rahatlatıyor. İnsana sokakları turlama isteği geliyor. Oturma pozisyonu özellikle baldır desteği ile birlikte gayet iyiydi aracın kaputuda uzun olduğu için ve sürerken kaputuda gördüğümüz için çok farklı bir his vardı açıkçası. Oldukça fazla araç kullandım ama bu araç bende çok farklı bir sürüş keyfi izlenimi oluşturdu. Sanki SUV türü bir araç kullanıyormuş gibi çukurları eze eze gitmesi ve hızı göstermemesi çok farklıydı.
    Sonuç olarak insigniadan sonraki aracımız kesinlikle C5 olacak bu netleşti. Kullanmayan arkadaşlar var ise denemelerini tavsiye ederim şaşırtıcı derecede bir sukunet ve huzur var aracın içinde Passattanda insigniadan da Golf dende Sportageden de az yol sesi alıyor süspansiyon sesi hiç yok.
    İnsignia 1.6T Cosmo Metro Mavi DVD800

Ynt: Citroen C5 1.6 E-HDİ Hakkındaki Görüşlerim

süspansiyon konusunda fransızlar kesinlikle başarılı evet. inceleme yazısı için teşekkürler.
    1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
    Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Orjinal yazı sahibi: selcuktuncer
      süspansiyon konusunda fransızlar kesinlikle başarılı evet. inceleme yazısı için teşekkürler.
      Fransızlar başarılı değil aslında bu araç başarılı, peugeot 308-3008 kullandım, citroen cactus (hala kullanıyoruz), renault megane (hala kullanıyoruz)
      özellikle peugeot ve citroende kesinlikle çukurlara düşmek istemezsin, çok gürültülü çalışıyor süspansiyonları, megane biraz daha iyi. 308'i ilk aldığım günlerde
      çok da derin olmayan bir çukura düştüm, birşey koptu gitti sandım, sonra alıştım zaten
      ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

Faydalı bir inceleme olmuş. Teşekkürler

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kingdragon
          Orjinal yazı sahibi: selcuktuncer
          Fransızlar başarılı değil aslında bu araç başarılı, peugeot 308-3008 kullandım, citroen cactus (hala kullanıyoruz), renault megane (hala kullanıyoruz)
          özellikle peugeot ve citroende kesinlikle çukurlara düşmek istemezsin, çok gürültülü çalışıyor süspansiyonları, megane biraz daha iyi. 308'i ilk aldığım günlerde
          çok da derin olmayan bir çukura düştüm, birşey koptu gitti sandım, sonra alıştım zaten
          bizim baba beyde 2014 citroen berlingo var inanılmaz yumuşak ve güzel, şirket araçları olarak fluence var bazı arkadaşlarda oldukça yumuşak. benim güncel şahit olduklarım tatmin edici seviyede yani.
          1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
          Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Hepsine katılıyorum, fakat koltuklar hakkındaki görüşlerinize katılamayacağım. Baldır desteği yok gibi birşey. Sandalyede oturuyor hissi vardı. 8 ay kadar kullanmıştım.
            CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
            SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Yaklaşık 1 haftadır yurtdışındaydım, iş görüşmeleri vs. suretiyle Almanya, Çek Cumhuriyeti, Polonya ve Slovakya'da bir kaç şehre gittim, dolayısıyla yaklaşık 2000km civarı yol yapma fırsatım oldu. Orada yaşayan kardeşimle birlikte yaptığımız bu gezilerde onun C5 station 2015 model aracını kullandık, araç tabii ki bizim buradakiler gibi değil 2.0 hdi lik motor ama otomatik değil manuel vitesti, genel olarak yorumlarınıza katılıyorum, bence fena bir araç değil, parasının ederi diyebilirim, izolasyon(rüzgar sesi) ve kötü koltuklar (belki ben kendi ergonomik koltuklarıma fazla alıştım) beğenmediğim yönleri, yakıt tasarrufundan bahsetmeyeyim 180-190'lara kadar çıkarak bile rahat 5lt'lerde, oradaki yollar tabii bizimkilere göre daha iyi, hele Almanya otobanlarını söylemeyeyim

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
              Şimdi F30 Modernline Sunroof

Yorum

Peki,
                2. el satış hızı, değer kaybı, sorunsuzluğu hakkında ne dersiniz?
                Öfke Gelir Göz Kararır, Öfke Gider Yüz Kızarır...

Yorum

Benim bir huylu arkadaşım var kolay kolay araba beğenmez, 6-7 yılda bir araba değiştirir, bilgisayar alacaksa 1 yıl araştırır, o da 2-3 haftadır C5'ler nasıl, alsam mı almasam mı diye söylenip duruyor, demek ki piyasası fena değil
                  ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

İşleniyor...
                  X