multimedya cihazlarında usb cd gibi ortam sürücülerinden oynatılan ses dosyaları cihazın kendi kapasitesine göre çözümlenen okunan ses dosyaları yine cihazın ses çıkışlarının barındırdığı digital filtrelerden geçer. daha anlaşılır olması için aslında bir nevi bilgisayarlarımızdaki gibi ses kartı çözümleme filtreleme gibi işlemlerden geçer. usb cd gibi kaynaklardaki track mp3 vb ses dosyaları direk cihaz tarafından çözümlendiği için multimedya cihazının maksimum ses kapasitesini bu kaynaklardan alırız. fakat aux ve bluetooth üzerinde işler biraz daha değişiktir. kiminin kulağı farkeder kiminin etmez fakat, örneğin AUX girişinden verdiğimiz ses dosyası cihaza, zaten harici bir dış kaynaktan (örn. TELEFON) hali hazırda çözümlenerek ses dosyasına dönüşmüş olarak geldiğinden USB gibi kaynaklara göre daha az verim alırız. Düzensiz bas tiz ayarları cırtlama çıt çıt sesler buna örnektir. Çünkü bir telefondan çözümlenmiş olarak gelen ses zaten cihaz tarafından bas tiz vs. gibi etkenlerle donatılmış olarak kulaklık çıkışına gelir. birde multimedya cihazının amfisinden de işlenip hoparlörlere verildiğinde yırtılmalar cızırtılar ve maksimum ses seviyesinde bozulmalar meydana gelir. Bluetooth içinde bu böyledir. ama aux a göre daha az farkedilir. kaliteli bir ses sisteminde bu hatalar minimum seviyede olur. Bazı yorumlarda görüyoruz Bose ses sistemi beni memnun etmedi gibi, bu biraz beklentiye görede değişir tabi, ama USB üzerinden dinlenen bir müzik direk basından tizine kadar cihazda işlenerek hoparlörlere ulaştığı için daha verimli ses alırız.
1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control
Yukarıdaki üçlü güzelse sonuç güzel oluyor ama ekipmanlardan birinde sorun var ise istediğiniz kadar uğraşın fazla değişmez temel parçalar uyumlu olmalı
2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ
Yani suan Android tabanli oem multimedya cihazı taktirsam cd400 den daha kötü ses vereceğini mi söylüyor sunuz?
Farkı ancak ses işiyle uğraşanlar, müzik kulağı çok iyi olanlar veya müzisyenler anlar gibime geliyor.
yo hayır abi uzun süre gerçekten kaliteli ses sistemiyle tertemiz müzik dinleyenler rahatlıkla anlar.
1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control
OEM multimedya kullanıp radyo performansı orjinalden daha iyi diyen daha görmedim maalesef sadece bazı cihazlar (Cyclone vb.) radyo cd çalar olarak orjinal üniteyi kullanıyor onlarda herhangi bir fark olmuyor.
ses olayını bagaja bir anfi, arka panzota 2 adet kaliteli hoparlör ile çözdüm kendimce. ekstradan kutu bass vardı bagajda. fakat çok yer kapladığı için çıkardım. ama keşke orjinalde farbrika çıkışı kaliteli bir sistem olsa..
sonradan necvox taktırdım.. ama hiç orjinal gibi randımanlı olmuyor. en iyisi mümnkün olduğunca her şeyi orjinal olarak araç üzerinde almak.
OEM multimedya kullanıp radyo performansı orjinalden daha iyi diyen daha görmedim maalesef sadece bazı cihazlar (Cyclone vb.) radyo cd çalar olarak orjinal üniteyi kullanıyor onlarda herhangi bir fark olmuyor.
Benim kullandığım Win Ce 6.0 tabanlı Necvox cihazda, aracın orjinal radyo ünitesini kullanıyor. Sadece ekran, cihazın kendi dvd girişi, usb girişi cihazı kullanıyor.
Tizleri değiştirip, ufak bir subwoofer ile biraz daha net, kaliteli ses alınabilir bence.
Yorum