Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yeni açılacak Osmangazi köprüsü geçiş fiyatı

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Yeni açılacak Osmangazi köprüsü geçiş fiyatı

Orjinal yazı sahibi: FacomX
    Günün sonunda iki fikirde kendi tarafından bakıldığında doğrudur.

Ama sizlerinde bildiği gibi bir yerin gelişmişliği o yerdeki Yollar ,Demir yolu,Hava yolu,Ticaret merkezleri,Sanayi vs... gibi ulaşım ve iletişimin gelişmiş olmasıyla değerlendiriliyor.

yanlış hatırlamıyorsam 30 Trilyonluk bir proje. Bu proje devlet tek başına yapmak isterse ciddi finansman gücünün olması lazım son zamanlarda devletimizin yine birileri tarafından doğru birileri tarafından yanlış diye ifade edilen üçüncü köprü, üçüncü hava limanı, deniz altından tünel, kanal İstanbul bunları üst üste koyduğunuzda bütçeyi ciddi zorlayacağı malumunuz peşin fiyatına taksitle mantığı ile bu yollar köprüler yapılıyor dediğiniz gibi geçiş sayısı düşük olursa devlet ödeme yapacak ama düşük olmaz ise ödeme yapmayacak yada böyle bir sitemi kullanmayıp kendisi yapacak oda sıkıntı günün sonunda ülkemiz kazanıyor bunun yanı sıra bazı şirketler ve iştirakler kazanıyor "Bal tutan parmağını yalar" misali 30 trilyon yatırınca kazanmaları da gayet mantıklı esas soru şu bu firmalar ne kadar bu hattı işletecek Otoyol A.Ş. 15 yıl 4 ay Kullanım hakkı varmış.

FSM den günlük 386.301 araç geçiyor bir yıl sonra hedef rakamın üstünde geçiş olur ben hatırlıyorum Temde motorlar yarış yaparlardı ters şeritten giderlerdi şimdi ise adım atılmıyor haha haha

kazanımlara baktığımızda ticaret ciddi pozitf etkilenecek ticaret demek ekonomi demek, ekonomi demek güç demek, Güç demek büyük ülke demek

Selam
    Sana kısmen katılmakla birlikte eklemek istediğim;
    Bu köprüyü finanse eden devlet, garantör ise halk olmuştur, yapan firma zaten devletten aldığı krediyle bunu yapıyor, bu işlemi pek ala devlette yapabilirdi. Ayrıca verilen garanti tamamen fiyaskodur(havaalanları gibi) bu kadar kısa sürede parayatırmamış bir şirket yatırımının parasını çıkaracak ballı kaymak.
    Gelişme ve kalkınma ise dediklerinle birlikte
    Eğitim , sanat ve kültürdeki gelişme ile olur aksi halde gelişme sağlıklı olmaz ve sonunda japonlara yaptırdığımız köprüden Almanlardan aldığımız otomobillerle geçerken dünyanın en pahalı vergilerini verdikten sonra üstüne en pahalı geçiş ücretini ödeyip seviniriz aynı düşünmek zorunda değiliz ama düşünmek zorundayız
    Affınıza sığınarak düşüncelerimi paylaştım, haddimi aştıysam özür dilerim

Sonuçta eğitim sanat ve kültür alanında gelişmemiş bir devlet örneği yok, bunlar iki kanattaki motırlar gibi ikiside çalışmazsa uçak uçmaz, havada isede bir süre süzülür, içindekiler uçarmış gibi hissedebilirler ama bir süre sonra inmeye mecburdurlar
    Daha iyisini istemek suç değil, biz çok daha iyilerine layığız

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
    Şimdi F30 Modernline Sunroof

Yorum

Sedat hocam fikirlerine bende sonuna kadar katiliyorum egitim kultur sanat teknoloji sart.

Ben bardagin dolu tarafinada bakiyorum bos tarafinada artisida var eksiside var su an tek motorda olsa ucmaya calisiliyor bize dusen ulkenin bakasi icin diger motoru tamir etmek icin ugrasmamiz lazim calisan motoru durmasi icin yardimci olmamak lazim iki motorda calismadigi zaman sonucu anlatmaya gerek yok .

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Köprü iyidir.. biraz ucuza devlet işletirse daha iyidir

1.4 T EDİTİON ELEGANCE + AFL+18 jant +NAVİ+sprintbooster+ses sistemi+opc sinyal çerçeveleri+turn push+kaliperler app +full led aydınlatma... vs..

Yorum

benim gitme şansım oldu. Vallahi süper. Feribot 70 tl, kmprü 89-90 tl. Vallahi güzel. Yalovoda Köfteci yusuf'a ugradım oradanda bursa ulu cami ziyaretim oldu. Ama bursada iskender yiyemedim Abi bu ne kalabalık! kaç tane restorana gittim hepsi ürünleri bitiirmiş. Hay maşallah. İnsanların sürüsüne bereket.
          Ergün GÜRBÜZ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
            ben hatırlıyorum Temde motorlar yarış yaparlardı ters şeritten giderlerdi şimdi ise adım atılmıyor haha haha
            o günleri görmek lazımdı yaw
            InsigniaTEAM

Yorum

BÜYÜK UMUTLARLA AÇILIŞINI YAPTIK

Körfezin iki yakasını birleştiren köprü, 30 Haziran günü düzenlenen törenle hizmete açılmıştı. Bayram nedeniyle ilk 9 günü bedava olan köprüden paralı geçiş 11 Temmuz günü başladı. Ücretli geçişlerin üzerinden yaklaşık 3 hafta geçti. İlk iki haftaya ilişkin geçiş rakamları dev yatırımlar arasında yer alan Osmangazi Köprüsü'nün geçenlerin sayısının beklentinin çok altında olduğunu gösterdi.

16 GÜNDE SADECE 100 BİN ARAÇ GEÇTİ

Yeni Şafak'ın elde ettiği bilgilere göre; 11-26 Temmuz tarihleri arasını kapsayan 16 günlük süredeOsmangazi Köprüsü'nden geçen otomotiv ve ağır vasıta sayısı 97 bin 535 adet. Otomobil eşdeğer geçiş sayısı ise 100 bin 932 adet oldu.

40 BİN ARAÇ HEDEFİNİN ÇOK ALTINDA

Bu sayı devletin günlük taahhüt ettiği 40 bin araç sayısı ile kıyaslandığında hedefin çok altında kaldığını ortaya koydu.

İKİ HAFTALIK MALİYET 20 MİLYON DOLAR

İstanbul ile İzmir arasındaki ulaşım süresini 9 saatten yaklaşık 3 saate indirecek Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en büyük ayağını oluşturan Osmangazi Köprüsü Yap-İşlet-Devret modeliyle hayata geçirildi. Osmangazi köprüsü ile bu güzergahta bulunan otoyollar için devlet geçiş garantisi verdi. Bu kapsamda günlük 40 bin geçiş rakamı taahhüt edildi. Geçişin az olması devletin kasasından daha fazla para çıkması anlamına geliyor. 11-26 Temmuz tarihleri arasını kapsayan 16 günlük sürede geçiş yapan araç sayısı üzerinden yapılan hesaplamaya göre; devlet eksik kalan geçişler nedeniyle günde milyonlarca lira ödemek zorunda kaldı. 16 günlük geçişlerden dolayı devletin kasasından çıkan para miktarı; 59 milyon 541 lira (yaklaşık 20 milyon dolar).

Hepimize hayırlı uğurlu olsun
              ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

Yazık.
                http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

Ellere yar oldu
                2.0 CDTI
                Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

5.25 Xdrive ///M(azot) Power

Yorum

18 gün önce Darbe girişimi olmuş bir memlekette ekonomi normal seyrederken, herkes işine tatile gitmeye devam ederken bu köprüde olan zarara ve kayba takılmaları çok trajikomik.Siz 1.köprüden geçen tankların verdiği zararı kıyaslayın bence. Devletimiz halkı için yatırım yaptı. Eleştirebilirsiniz.Bu hesabı yapacak seviyeye gelinmesi bile kat ettiğimiz yolu gösteriyor. Eski hükümetlerin icraatlarını kaybettirdiklerini rakamları tespit bile edilemiyorken bu hesabı kolayca yapacak şeffaflığı bulmak nimettir. Bana bu hizmeti hangi parti lideri veriyorsa takdir ederim.Takım tutar gibi eleştirip durmam.
                  "Herşeyi Senin için yarattım diyen" RABBİNE, "Herşeyden senin için vazgeçtim" diyebilmektir AŞK.

Yorum

Ülkenin geçirdiği şu günlerde amacım muhalefet yapmak değil ancak 16 günde 60 milyon zarar konusulması gereken bir konu ve yıllarca böyle devam edecek. Bakkal açan esnafın dahi risk aldığı bir piyasa da sıfır riskle tahahütle milyon dolarlar kazanmak bu kadar kolay olmamalı

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kulkara
                      Ülkenin geçirdiği şu günlerde amacım muhalefet yapmak değil ancak 16 günde 60 milyon zarar konusulması gereken bir konu ve yıllarca böyle devam edecek. Bakkal açan esnafın dahi risk aldığı bir piyasa da sıfır riskle tahahütle milyon dolarlar kazanmak bu kadar kolay olmamalı
                      http://www.ensonhaber.com/osmangazin...016-07-14.html

"Herşeyi Senin için yarattım diyen" RABBİNE, "Herşeyden senin için vazgeçtim" diyebilmektir AŞK.

Yorum

Yazık, dünyada en yüksek vergilerin ödendiği ülkede yine dünyada örneği görülmeyen bir şekilde yapılan bir antlaşmayla uğradığımız zarara yazık, hepimiz ama hepimiz bu darbeden çok etkilendik özellikle de bulunduğum turizm AMAAA tek etkilenmeyen özel şirket bu köprünün işletmesini yapan şirket olmuştur , dünyadaki en büyük ve fahiş vergileri öderken benim zoruma gidiyor sizi bilmem (hizmeti tabii öveceğiz ama bu hizmet faydadan çok zarar getiriyorsa bir düşünelim acaba kime hizmet)

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
                        Şimdi F30 Modernline Sunroof

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Oguz_75
                          Orjinal yazı sahibi: kulkara
                          http://www.ensonhaber.com/osmangazin...016-07-14.html

Baştan şunu söyleyim ben apolitik bir insanım sadece mantık işletiyyorum . bana gönderdiğin linkteki gibi olduğunu baştan kabul ederek soruyorum ;
                          Velevki sıfır faizle 17 yıl 584 milyon $ taksitle köprü yapıldı , anlaşma 30 yıllık 13x584 =7milyar 592 milyon dolarda kara gececek bu şirket ve garanti altında bu rakam .Ayrıca şirketler devlet tahaütlü banka kredisi aldı yani ceplerinden hiç para çıkmadı. Keşke benimde olsa
                          Benim derdim A partisi B partisi değil zaten ben arabamı alırken veriginin kralını ödüyorum,allaha çok şükür param var km de 50 kuruş yakan arabaya biniyorum bunun 40 kuruşu vergi. Benim derdim benim paramla bana şekil yapılması . Halkın parasıyla yapılan hizmet , lutüf olarak gösterilemez.

Yorum

Arkadaşlar,

Burada yazılanları, bardağa bakan iki tarafta çok iyi biliyor burada sen o nu yazdın burada ben ben bunu yazdım moduna girmeye gerek yok.

Sonuç olarak öyle yada böyle haklı yada haksız bu köprü Milli bir servettir ve korumamız lazım.

Yapanlardan yaptıranlardan kullananlardan kullanmayanlardan destek olandan olmayana vergi verenden vermeyene Allah Razı olsun.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Arkadaşlar tabiki eleştiri olacak.. ucuzdur pahalıdır.. kimse geçmiyor falan filan... bunun muhabbetinin şu anda zor günlerden geçtiğimiz bu dönemde yapılması gereksizdir. Bu köprü anlaşmasının nasıl ne şekilde yapıldığını bilmiyorum fakat daha çok yeni.. eğer ilerleyen zamanlarda devlet bu köprüden zarar edecekse karşılıklı konuşulur geçiş ücretlerinde indirime gidilebilir.. Ama dediğim gibi zor bir süreçten geçtiğimiz şu günlerde eleştiri yaparken işin tadını kaçırmayalım.. Şu an birlik ve beraberlik günüdür... Aslında daha fazla yazmak istiyorum ama gereksiz tartışma boş muhabbetlerle konunun dagılmasını istemiyorum vesselam..

1.4 T EDİTİON ELEGANCE + AFL+18 jant +NAVİ+sprintbooster+ses sistemi+opc sinyal çerçeveleri+turn push+kaliperler app +full led aydınlatma... vs..

Yorum

Birincisi otomobil forumuna üyeyiz, hiç birimiz köprü yapılmasın, otoyol yapılmasın benzeri bir düşünceye sahip değiliz, bu düşünceye sahip olmak salaklık sayılır,
                                İkincisi belki ben 1-2 kez istanbula gelirsem o köprüden geçerim, acelem olur vs fiyatına falan bakmam, ödeyebilecek gücüm var ama nevşehirde, tokatta, antalyada, diyarbakırda vs çiftçilik, amelelik yapan 2 kuruş parayla hayatını sürdürmeye çalışan ve hayatta o köprüden geçme ihtimali olmayanın insanın alınterinden çalarak devlet cebinden firmaya ödeme yapıyorsa bunu eleştiririz.
                                Üçüncüsü ben dedemin babamın oy verdiği partiye zamanında oy veriyordum son 2-3 seçimde başka partiye oy veriyorum, (içlerine vatan haini şerefsizleri kattığı için) yarın aklıma yatan, daha iyi olduğunu düşündüğüm başka bir parti kurulur, ona oy veririm, bizi partizanlıkla suçlayacağınıza kendi halinize bakın.
                                Dördüncüsü önceki hükümetleri eleştirmeyip bunu eleştirip duruyorsunuz diyorsunuz, öncelikle o zamanlar çocuktuk/gençtik, internet falan yaygın değildi, böyle forumlar falan yoktu, ayrıca sürekli halkın iradesi halkın iradesi dediğiniz irade seçti yine onları da, önceki hükümetlerin yaptığı/yapmadığı, yediği rüşvetleri sanki biz yemişiz gibi önümüze kakıp durmayın, yine sizin, bizim babamız, dedemiz oy vermişti onlara da.
                                Beşincisi iktidarda benim desteklediğim parti olsaydı ben yine eleştirir, yazar çizerdim, ahlak bunu gerektirir.
                                Altıncısı bu köprü işinden fiyatı yüzünden halk memnun değil, olsaydı geçen araç sayısı muhtemelen daha fazla olurdu, devlet memnun değil, kasasından para çıkıyor, kim memnun ona bakacaksınız. Bu durumda bu köprü bu fiyatla halkın da devletin de lehine değil. Hala nasıl ve neyi savunuyorsunuz?
                                ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

İşleniyor...
                                X