Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yeni açılacak Osmangazi köprüsü geçiş fiyatı

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Yeni açılacak Osmangazi köprüsü geçiş fiyatı

Yap-işlet-devret böyle bir şey işte. Yapan işleten devlet değil ki babasının hayrına geçirsin ya da "vergi veriyoruz zaten bu neyin parası" diyebilelim. Adam para kazanacak ve 20 yıl süresi var. Devletin verdiği izin ve hakları da sonuna kadar kullanıyor. İlk başta anlaşma yapılırken çok taviz verilmiş, ona da biz bir şey yapamayız.

Fiyatlandırmaya gelirsek, karadan dolaşma en ekonomiği ama en uzun süreni. Gemi zaman kazandırdığı için pahalı. Bu anlamda köprünün gemiden de pahalı olması mantıklı. Ama fiyatı öyle bir ayarlamışlar ki gemi ekonomik kalmış. Gemi bileti arabanın yakıtının 2 katı diye köprüyü geminin 2 katı yapmaya gerek yoktu hasss

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Amaç İzmir'e en hızlı yoldan gitmek ise
      Uçaklar çok ucuz tek geçerim

Yorum

köprü için feribotlarıda kaldırırlar.

Yorum

wsh2 Hemen bir izmir yapalım bence...
          Ergün GÜRBÜZ

Yorum

Başımızdaki kişileri pek sevdiğim söylenemez fakat yap-işlet-devlet formülünün bu projede kullanılması bence çok mantıklı.Kaldı ki bukadar fazla nakit dolar rezervini devlet çok daha iyi yatırımlarda kullanabilir.
            Gel gelelim fiyata.Şuan da herşey için daha çok erken.Bu fiyat %90 daha aşağı rakamlara çekilecek.Devlet garantörlüğü tabiki var.Biz geçmezsek bile doldurulamayan kota farkını devlet hertürlü karşılayacak.Bahsedilen rakam otoyolla birlikte sanırım orda bir yanlış anlaşılma olabilir.

Projenin maliyeti 8.5-9 milyar dolar seviyesinde..
            Totalde 8bin personel ve 570 adet iş makinası çalıştırıldı.

Bir arkadaş proje bedelini 10 milyon dolar olarak belirtmiş.10 milyon dolara oradaki çalışma ancak 2gün sürer Projenin günlük maliyeti 4.5milyon dolar seviyesinde. 2000 iş günü için toplam maliyet 8.5-9milyar dolar seviyesinde.

Şu fiyatlarla pahalı olduğu aşikar.Umarım daha cüzi fiyatlara çekilip herkesin geçmesi sağlanır.Ticarette olduğu gibi sürümden kazansınlar vatandaşda kazanır en azından.

Vatanımıza milletimize hayırlı olsun.

- INSIGNIA 1.6T 180HP SEDAN COSMO + FLEXİ
            - ASTRA 1.4T 170HP HATCHBACK SPORT
            - AUDI Q5 2.0TDI 190HP QUATTRO SLINE

Yorum

Orjinal yazı sahibi: erciaras
              Ben çok şey yazardımda neyse siyaset yeri olmadığından bişi yazmıyorum

Aile bakanının dediği gibi bir kereden bişi olmaz zihniyet bu zihniyet normal karşılıyorum

O yüzden hala bişi dememeye özen gösteriyorum millete 500 tl yap geçişi hala iyiki yapmışlar diyebilecek insanlar olduğu sürece bizden hiç bir şey olmaz
              İyi ki birşey dememişsiniz... Yoksa mazallah ya deseydiniz...
              MEN AMENE BİL KADER EMİN-E MİNEL KEDER.

Yâ Rab! Garibem, bîkesem, zaîfem, nâtüvanem, alîlem, âcizem, ihtiyarem, 
Bî-ihtiyarem, el'aman gûyem, afv cûyem, meded hâhem zidergâhet İlahî!

Yorum

Konuyu hortlatıyor olacağım ama geçiş fiyatının saçmalığını bu sabah bizzat görmüş oldum

Bu sabah İDO'dan 23/06/2016 Perşembe günü için Yenikapı-Yalova (07:45) Yalova-Yenikapı (18:45) Araçlı gidiş dönüş deniz otobüsü biletini 128TL'ye aldım, dönüşü 1 saat erken alsaydım 118TL'ye de alabilecektim, zaman olarak stres yaşamak istemediğim için 10TL'yi dert etmedim zira fiyatlar çok makul.

İDO ile bu rakamlara gitmek varken yeni açılacak köprüyle geçiş için tüm istanbul trafiğini çekip, yakıt tüketip birde üstüne tek geçiş için 100TL'den fazla vermek en hafif ifadeyle mantıksızlık, İDO'dan alınabilen bu fiyatlar köprü ücretinin nekadar saçma olduğunu ortaya koymaktadır, umarım akılları başlarına gelir ve geçiş ücretini makul seviyeye çekerler

Yorum

İdo fiyatlarını 2-3 kata çıkartacaklar, böylece köprü geçiş ücreti makul seviyeye gelmiş olacak
                  ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kingdragon
                    İdo fiyatlarını 2-3 kata çıkartacaklar, böylece köprü geçiş ücreti makul seviyeye gelmiş olacak
                    İşçiye memura emekliye tefe tüfe oranına göre zam yapıp fiyatları kafalarına göre 2-3 katına çıkarmaları okadar kolay değil...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: OGOKTAS
                      İşçiye memura emekliye tefe tüfe oranına göre zam yapıp fiyatları kafalarına göre 2-3 katına çıkarmaları okadar kolay değil...
                      Bura Türkiye burda Herşey kafalarına göre yapılıyor. Millet ilk başlarda biraz üstüne gidiyor, sonra alışıyor. Devletin şu ana kadar pek birşeyde geri adım attğını görmedim

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mata
                        Orjinal yazı sahibi: OGOKTAS
                        Bura Türkiye burda Herşey kafalarına göre yapılıyor. Millet ilk başlarda biraz üstüne gidiyor, sonra alışıyor. Devletin şu ana kadar pek birşeyde geri adım attğını görmedim
                        İdo fiyatlarını 2-3 katına çıkarıp bizi oraya zorlayacaklarını sanmam.Zira köprüden garanti araç geçiş sayısının tamamlanamayan kısmı develet kasasından çıkacak. Bunuda önümüzdeki yıl mtv lerimizde göreceğimiz ufak bir zamla fazlasıyla çıkaracaklardır. Sonuç hem idodan kazandılar hem köprüden geçirdiler.

Yorum

Neden bu kadar stres yapıldı bu Konu kim kaça geçerse geçsin, parasıyla değil mi bu...! Adamlar bunu ülkene kazandırmış. Allah emeği geçen herkesten razı olsun. Geçen geçsin, geçmeyen yokmuş gibi davransın, çok kurcalamak yersiz. Biz görmeyiz ama bizden sonraki nesiller daha ucuza geçer inşallah. "İstemezük" düşüncesi gereksiz.
                          Ergün GÜRBÜZ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: arel2434
                            Neden bu kadar stres yapıldı bu Konu kim kaça geçerse geçsin, parasıyla değil mi bu...! Adamlar bunu ülkene kazandırmış. Allah emeği geçen herkesten razı olsun. Geçen geçsin, geçmeyen yokmuş gibi davransın, çok kurcalamak yersiz. Biz görmeyiz ama bizden sonraki nesiller daha ucuza geçer inşallah. "İstemezük" düşüncesi gereksiz.
                            2 sebepten dolayı
                            Birinci sebep verilen garanti sonucu geçmesende eğer yeterli sayıda araç geçmezse hazinneden takviye edilecek olmasıyla geçmesekte parasını ödeyeceğimizden dolayı
                            İkincisi bu köprü işletmesi eğer devlet olsaydı sorun olmazdı sonuçta parayı devlete değil milletin ,.,.,. Diyen adamların şirketine ödeyip daha da zengin edeceğiz

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
                            Şimdi F30 Modernline Sunroof

Yorum

Köprü geçişiyle ilgisi olmayan milyonlarca insanın onayı,haberi olmadan, sormadan cebinden para alıp yapan firmaya aktaracaklar...Kazanan ülke değil,köprüyü yapan firmadır...Galiba buna kul hakkı deniyor...Bana sorulunca da hakkımı helal etmiyorum diyeceğim..

Yorum

Günün sonunda iki fikirde kendi tarafından bakıldığında doğrudur.

Ama sizlerinde bildiği gibi bir yerin gelişmişliği o yerdeki Yollar ,Demir yolu,Hava yolu,Ticaret merkezleri,Sanayi vs... gibi ulaşım ve iletişimin gelişmiş olmasıyla değerlendiriliyor.

yanlış hatırlamıyorsam 30 Trilyonluk bir proje. Bu proje devlet tek başına yapmak isterse ciddi finansman gücünün olması lazım son zamanlarda devletimizin yine birileri tarafından doğru birileri tarafından yanlış diye ifade edilen üçüncü köprü, üçüncü hava limanı, deniz altından tünel, kanal İstanbul bunları üst üste koyduğunuzda bütçeyi ciddi zorlayacağı malumunuz peşin fiyatına taksitle mantığı ile bu yollar köprüler yapılıyor dediğiniz gibi geçiş sayısı düşük olursa devlet ödeme yapacak ama düşük olmaz ise ödeme yapmayacak yada böyle bir sitemi kullanmayıp kendisi yapacak oda sıkıntı günün sonunda ülkemiz kazanıyor bunun yanı sıra bazı şirketler ve iştirakler kazanıyor "Bal tutan parmağını yalar" misali 30 trilyon yatırınca kazanmaları da gayet mantıklı esas soru şu bu firmalar ne kadar bu hattı işletecek Otoyol A.Ş. 15 yıl 4 ay Kullanım hakkı varmış.

FSM den günlük 386.301 araç geçiyor bir yıl sonra hedef rakamın üstünde geçiş olur ben hatırlıyorum Temde motorlar yarış yaparlardı ters şeritten giderlerdi şimdi ise adım atılmıyor haha haha

kazanımlara baktığımızda ticaret ciddi pozitf etkilenecek ticaret demek ekonomi demek, ekonomi demek güç demek, Güç demek büyük ülke demek

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

İşleniyor...
                                X