Rakam pahalı gelebilir,O zaman bütçesi uygun olan, keyfine düşkün olan geçer.Nihayetinde vergilerimizin karşılığında ucuz-pahalı birşey görüyoruz.Yaşımız itibari ile neleri gördük.İzmir,Diyarbakır Belediyesi nasıl mesela? Yönetiminden hoşnutsanız oralarda hatır gönül olmadığını savunuyorsanız,Abuk sabuk harcamalar yok diyorsanız benim diyeceğim birşey kalmıyor...Muhakkak görevlerini istismar edenler olacaktır.Bunları elbetteki desteklemek savunmak Müslümana yakışmaz.Ama görmediğin kulaktan duyduğun şahit olmadığın bir hususta yorum yapmakta doğru değil.Düne kadar yabancı firmalara verilirdi bu işler.Varsın yerli İşadamları adam gibi işini yapsın parasını kazansın.Bu Koçsa da sabancısı ise de takdir ederim.
"Herşeyi Senin için yarattım diyen" RABBİNE, "Herşeyden senin için vazgeçtim" diyebilmektir AŞK.
Firmaya istediği karı ettirecek kadar araç geçmezse parasını devlet ödeyecek. Geçersek bunu biz karşılamış olacağız. Geçmezsek bizim adımıza bizim paramızla devlet karşılamış olacak. Hizmete bak çay demle...
Her alanda dünyanın en yüksek vergilerini ödeyip birde en pahalı hizmeti almayı benim aklım mantığım almıyor. 50TL deselerdi helal olsun der dua ederdim 120TL'nin anlayabileceğim bir tarafı yok maalesef
Tabi ki her hizmetin bir bedeli olur, olacaktır, tüm dünyada bu böyle. Ama alım gücüne bakmaksızın, kişi başına düşen gelire bakmaksızın, arabaya ayrı sokuşturmak, vergiyi ayrı, zorunlu trafik sigortasını ayrı, otoyol/köprü ücretlerini ayrı sokuşturmak yakışmıyor gerçekten.
ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT
Varsın burdaki rakam yanlış olsun.Parası olan geçer zihniyeti nedir?Sadece zengin mi vergi veriyor.Fakir fukara mtvdini ödemiyor mu? Takım tutar gibi her yapılanı desteklemek çok yanlış.
Çıkan rakamı destekleyen bile var inanamıyorum.Hadi körfezi dolandın 40 tl fazladan benzin yaktın.Bu ücreti nasıl haklı buluyorsun.
Yanlış yanlışı kapatmaz.Burdaki belediye ihalesinde itiraz hakkımı kullandım.Haksızlığa itiraz etmek için bir tarafta olmaya gerek yok.Sorgulamak eleştirmek, iyiye iyi kötüye kötü demek lazım.Daha önceki rant olayları meydanda.Bilip bilmeden sallamıyoruz.Artvin cerattepeyi,yargıtay kararına rağmen devam eden milli parktaki hesleri,kazdağlarındaki altın madenlerini siz biliyormusunuz peki?
Ellere yar oldu
2.0 CDTI
Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri
konu biraz hassas bir konu. o yüzden siyasete girmeden yorum yapmak istiyorum. bu A partisinin B partisinin ya da C partisinin meselesi değil. bizim ülkemizde böyle gelmiş, böyle gidiyor.
vergi neden alınır diye istediğiniz yerden araştırın. cevabı genel olarak devlet ve devletin hizmet giderlerini karşılamaktır. hizmetler nelerdir? su, elektrik, ulaşım, sağlık, emniyet vs... aklımıza ilk başta gelen devlet hizmetleridir. vatandaş olarak aldığımız herşeyde ciddi bir vergi bedeli ödediğimiz halde yol için, elektrik için, su için, köprüler için, sağlık için hala cüzi de olsa ücret ödüyorsak bu sistemde bir şeyler yanlış demektir. vatandaşa kesilecek trafik cezalarının bile hazine için gelir sayıldığı bir ülkede, vergi dilimi denen olaydan dolayı maaşınız elinize geçmeden paranızı devlete kaptırmanız, elektriğe, suya, doğalgaza, otoyollara, köprülere, sağlık hizmetlerine para ödemeniz normaldir.
sistemin komple baştan tasarlanması gerekiyor maalesef
1.4T Edition Elegance - Yeni Stil Paketi - Sunroof
Vatana millete hayirli olsun,gecis olayi husisi araclarda dusebilir, bir duzenleme yapilacagi asikar birde tek gecis olayi simdilik ayni gun icinde gidis gelis tek ucret,onu eger uzatirlarsa tek gecis 17.5$ a duser o bile pahali bakalim gorelim zamanla belki dusurebilirler,siyasete girmeye yada uctan dokundurmaya gerek yok,herkes herseyi biliyor,saygilar sevgiler...
Bir zamanlar 34 KTN 03 (Biz kırmızı başlıklı kızın hikayesinde bile kurttan yanayız)
Kasabadaki en iyi silahşör olunca,herkes sizinle boy ölçüşmek ister cool cool
Bunu hizmet olarak sunduğunu idda edip bir sürü yaygara kopartıyorlar.Sanki milletimize bir lütuf gibi gösteriyorlar.
Yani sen dünyanın en pahalı benzinini satacaksın,aldığım arabanın fiyatı kadar vergi alacaksın,sonra her sene tekrar vergi alacaksın,yedek parçasından vergi alacaksın ,sigortasından alacaksın ve bunu nerdeyse 20 milyona yakın araçtan alacaksın.Sonra diyeceksin ben köprü yaptım ve ücreti 120 tl.
Geçmişte yol yoktu diyenler geçmişte araçta yoktu.Yani bukadar araç biyerlerden gidecek.Teknolojinin tüm imkanları elinde iken zaten yapman gereken hizmetleri sanki fazladan bişeyler yapılıyormuş gibi göstermeler ne demek oluyor.Okadar vergi alıp bide hiç bişey yapmayacakmıydılar.
Olay o değil ,olay burda halka hizmet ise vatandaşa bu köprüyü cüzzi bir ücret ile yaparsın olur sana devlet hizmeti.Sen ticarethane kurmuşsun size köprü yaptım diye almış yürümüşsün.
Benim çıkarım ney bu köprüden.Bırakın devleti birazda vatandaş kazansın artık yeter,çeksin devlet elini benim cebimden.
2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı
Helal olsun vede Allah razı olsun bu hizmetleri bu millete gelmesinde vesile olanlardan. Bu hizmetlere karşı çıkan yada beğenmeyen yada ne gerek var havasında olan sevgili arkadaşlarımızda tabi ki olacaktır. Şimdi bu köprünün ücreti şuan sıkıntılı bir tutar maalasef. Gönül isterki ücretsiz olsun. Ama bizden önce bu hizmet yapılsaydı, şimdilerde bizler bunu çok cüz i miktarlarda kullanabilirdik. Bunun hesabını bence geçmiş zihniyetten sormak lazım. Şu anki zihniyetten değil. Biz bu hizmeti belki pahalıya kullanacağız ama bizden sonra gelen nesil daha uygun fiyata kullanacaktır. Kim öle kim kala Vakti ile ne gerek var havasında bu memlekete çivi çakanları hep eleştirip kötülemişler. Ama biz o kötüleyenlerden olmamalıyız. "Allah daha iyisini nasip etsin" diyerek rabbimden niyaz eder tüm insigniateam ailesine sevgi ve saygılarımı sunarım. İnisignia pilotu ergün
Ynt: Yeni açılacak Osmangazi köprüsü geçiş fiyatı
Vergisini ödemeyenin, kaçak elektrik su kullananın, devletin malını işgal edenin üzerine birde askere polise kafa tutup yargıyı tanımayanın zararı bir yerden suçu günahı olmayan vatandaşlara dokunacaktır. O da bu şekilde fahiş vergi rakamları ile telafi edilip devletin kalkınması sağlanacaktır. Şimdi tutup burada bol keseden laf yuvarlamak yerine kendimize çeki düzen verelim. Biz ne kadar doğruyuz? Başa gelen ne kadar doğru olacak!!! Her turlu sonuç kendim ettim kendim buldum geliyor.
(2009) 1.6 Turbo Cosmo Spor Tourer >>> (2012) 1.4 Turbo Edition Elegance Yeni Stil Sunroof >>> (2015) 1.4 Turbo Edition Elegance Sunroof Orginal LPG power
Ben çok şey yazardımda neyse siyaset yeri olmadığından bişi yazmıyorum
Aile bakanının dediği gibi bir kereden bişi olmaz zihniyet bu zihniyet normal karşılıyorum
O yüzden hala bişi dememeye özen gösteriyorum millete 500 tl yap geçişi hala iyiki yapmışlar diyebilecek insanlar olduğu sürece bizden hiç bir şey olmaz
Ben çok şey yazardımda neyse siyaset yeri olmadığından bişi yazmıyorum
Aile bakanının dediği gibi bir kereden bişi olmaz zihniyet bu zihniyet normal karşılıyorum
O yüzden hala bişi dememeye özen gösteriyorum millete 500 tl yap geçişi hala iyiki yapmışlar diyebilecek insanlar olduğu sürece bizden hiç bir şey olmaz
Yorum