Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Araç takasında dikkat edilecek noktalar nelerdir ?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Araç takasında dikkat edilecek noktalar nelerdir ?

Soru başlıktaki gibi. Başa baş takaslarda ne gibi etkenlere dikkat edelim ?

Yedek anahtar,
    motor, şasi numaraları vs vs gibi tipik exper konuları haricinde alışın ve satışın güvenli olabilmesi ve muhtemel dolandırıcılık unsurlarına denk gelmemek için neleri uygulayabiliriz ?
    CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
    SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Ynt: Araç takasında dikkat edilecek noktalar nelerdir ?

Hmmm.. Güzel bir konu... Bilgi sahibi olan arkadaşlarımızın yorumlarını merakla bekliyorum..

Teşekkürler aSya.. clapclap clapclap clapclap

Yorum

Hukiki geçerliliği var mı bilmiyorum ama bir avukatla yaptığımız takasta sözleşme imzalamıştık aramızda.

x plaka araç sahibi ali ile y plaka araç sahibi veli, karşılıklı anlaşılarak araçlarını değişmiştir. y plakalı arac sahibi veli kişisi tarafından, z miktarda paranın, satış işlemi öncesinde vvvvvvvv no lu hesap numarasına x plakalalı aracın bedeli için ek olarak yatırılmasını takiben araçların değişim ve satış işlemi yapılacaktır...
      .
      biraz daha süslü olabilir tabi.
      İnsignia 2014 Cosmo 1.6 170hp, Marjet Sıvı Sistem LPG, Zeytin Yeşili, Otomatik, FlexRide Paketi, Çevre Görüş Paketi 2, Sunroof, BOSE Ses Sistemi, Park and Go Paketi, Isıtmalı Siena Perfore Deri Koltuklar

Yorum

Parasal alışverişler olursa arada bağlayıcı olabilir sanırım.
        CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aliuluer
          Hmmm.. Güzel bir konu... Bilgi sahibi olan arkadaşlarımızın yorumlarını merakla bekliyorum..

Teşekkürler aSya.. clapclap clapclap clapclap
          SAğol Ali kardeşim.

Yorum

Takas edilecek aracın satışa engel bir durumu var mı onu da kontrol edin yada ilk önce karşı tarafın işlemini başlatsın noter.
            http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

Ellere yar oldu
            2.0 CDTI
            Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

5.25 Xdrive ///M(azot) Power

Yorum

Ben de buna benzer satış olaylarında (2. el araç, tapu vs) avrupada, amerikada sistem nasıl acaba onu merak ediyorum. Bizim ülkede dolandırılmaya karşın etkin bir çözüm yok bildiğim kadarıyla (önce işlem bitsin parayı vereyim yok önce parayı ver sonra imza atalım vs, çok sıkıntılı)
              ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

Çok kolay soru ihihi

Notere gidip niyetimizi açıklarız, araçların alım-satıma engel bir halleri olup olmadığı
                kontrol edilir. Şayet bir engel yoksa iki satış-alış işlemi aynı anda başlatılır. Hazırla-
                nan işleme her iki taraf (aynı anda) imza atarlar, sen sağ, ben selamet

Yorum

Yani bu kadar mı Abi. Öyleyse kolay. Sadece alış işleminden kat kat daha risksiz o zaman. Tabi ben imzayı atar atmaz kendisi atıyor gibi yapmaz sa

Yorum

Sadece imza atmanızla işlem tamamlanmış olmuyor, noter alıcılara bir ay içinde
                    trafik tescili yapılabilmesi için (geçici) belge hazırlayıp veriyor. İşlem tamamlan-
                    madan ne bize verirler ne de karşı tarafa ihihi

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Şaman TÜRKSOY
                      Çok kolay soru ihihi

Notere gidip niyetimizi açıklarız, araçların alım-satıma engel bir halleri olup olmadığı
                      kontrol edilir. Şayet bir engel yoksa iki satış-alış işlemi aynı anda başlatılır. Hazırla-
                      nan işleme her iki taraf (aynı anda) imza atarlar, sen sağ, ben selamet
                      +1
                      34 ST 579 '09 C180 Kompresor

BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Şaman TÜRKSOY
                        Sadece imza atmanızla işlem tamamlanmış olmuyor, noter alıcılara bir ay içinde
                        trafik tescili yapılabilmesi için (geçici) belge hazırlayıp veriyor. İşlem tamamlan-
                        madan ne bize verirler ne de karşı tarafa ihihi
                        Doğru,, ilk belgelere imza hiç birşey ifade etmiyor. Noter, aynı anda fişi kesiyor imzalıyor vs... O zaman satış olmuş olmakta. Anladım şimdi.

Yorum

benim bir araç alırken dikkat edeceğim şeylerden birisi; kapıların açılan noktalarındaki boyalar bozuksa aracın sahibi aracına pek dikkat etmeyen birisidir, o adamın aracını çok almak istemem

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aSya
                            Tabi ben imzayı atar atmaz kendisi atıyor gibi yapmaz sa
                            Gece gece güldürdün Ali haha haha
                            2011 1.6 T Cosmo Sports Tourer

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kingdragon
                              Ben de buna benzer satış olaylarında (2. el araç, tapu vs) avrupada, amerikada sistem nasıl acaba onu merak ediyorum. Bizim ülkede dolandırılmaya karşın etkin bir çözüm yok bildiğim kadarıyla (önce işlem bitsin parayı vereyim yok önce parayı ver sonra imza atalım vs, çok sıkıntılı)
                              Yurtdışındaki işlemleri bende çok merak ediyorum çünkü izlediğim Discovery programlarında hep pazarlık satıcının evinde yapılıyor, fiyatta anlaştıktan sonra satıcı parayı alıyor ve kendi aralarında evrak işlemlerini yapıyorlar. Bizim noterler gibi resmi bir yere gidildiğini görmedim hiç. Aralarında imzaladıkları evrakların yasal geçerliliği yüksek anlaşılan.
                              InsigniaTEAM

Yorum

İşleniyor...
                              X