Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Banka dosya masraflarının geri alınması hakkında

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Banka dosya masraflarının geri alınması hakkında

Merhaba, geçen yıl bu zamanlar iki bankadan kullandığım kredilerin masrafları için ilçe hakem heyetine dosya açtırmıştım, geçtiğimiz hafta mahkeme lehime sonuçlandı. Şimdi parayı almak için nasıl bir yol izlemem gerekiyor bilen arkadaşların yorumlarını dört gözle beklemekteyim ihihi

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
    Şimdi F30 Modernline Sunroof

Ynt: Banka dosya masraflarının geri alınması hakkında

Tc Kimlik nonu sonra kart bilgilerini bana gönder ben alırım

Güle Güle harca

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
      Tc Kimlik nonu sonra kart bilgilerini bana gönder ben alırım

Güle Güle harca
      Ayıp ediyon abi hemen

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant

Yorum

Ben de nisan ayı gibi başvurmuştum ekim gibi Garanti bankası ödemesi gerekenin üçte birini teklif ettil kabul etmedim, hala bir ses yok

Yorum

Hayırlı olsun Sedat bey.

Hakem heyeti kararı size ve karşı tarafa tebliğe çıkacak. Karşı tarafın yasal bir itiraz süresi var.

Bazı bankalar hiç uğraştırmadan direk hesabınıza parayı yatırıyorlar, itiraz etmeden.

Ancak, bazı bankalar biraz uğraştırıyor. İsterseniz direk bir İcra Müdürlüğüne gidip, takip dosyası açtırabilirsiniz. (Bazı bankalar her ne kadar hakem heyetinin kararını yerine getirmekte gecikseler de, icradan kendilerine bir tebligat gitmesi halinde bu süreç baya bir hızlanıyor.)

Ancak, benim nacizane tavsiyem, hakem kararı ile birlikte kredi kullandığınız banka şubesine gidip, bizzat banka müdürü ile görüşmeniz. Sonrasında duruma göre hareket edebilirsiniz.

Tekrar hayırlı olsun ve güle güle harcayın.

Yorum

Sağolun, bu arada garanti banada üçte birini teklif etti bende teşekkür ettim

Yorum

Ama şunu da söylememde fayda var. Hakem heyeti lehinize karar verse ve banka size parayı yatırsa bile belli bir zaman sonra cüzi miktarlar için Tüketici Mahkemelerine dava açabiliyorlar.

Bu durumu mutlaka bir avukat aracılığı ile araştırın. Çünkü, bazı alacak kalemleri BDDK tarafından belli bir sınırın altında ise yasal ve zorunlu ücret olarak kabul ediliyor. Tüketici mahkemesi tarafından alınan bilirkişi raporlarında da "yasal ve zorunlu olarak tüketiciden alınması gerekir" şeklinde belirtildiği için, banka sizin hesabınıza iade ettiği kısmı, avukatlık ücretini ve mahkeme masrafını sizden geri isteyebiliyor.

Yorum

Siz diyince aklıma geldi.Benimde önceden çektiğim bir krediden 300 tl tahsis ücreti diye para kesmişler.Bunu da geri alabikirmiyiz acaba?
                http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

Ellere yar oldu
                2.0 CDTI
                Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

5.25 Xdrive ///M(azot) Power

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Insignia
                  Siz diyince aklıma geldi.Benimde önceden çektiğim bir krediden 300 tl tahsis ücreti diye para kesmişler.Bunu da geri alabikirmiyiz acaba?
                  Ekim 2014'ten önceyse alabilirsin

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Doğala Özdeş Aroma
                    Ama şunu da söylememde fayda var. Hakem heyeti lehinize karar verse ve banka size parayı yatırsa bile belli bir zaman sonra cüzi miktarlar için Tüketici Mahkemelerine dava açabiliyorlar.

Bu durumu mutlaka bir avukat aracılığı ile araştırın. Çünkü, bazı alacak kalemleri BDDK tarafından belli bir sınırın altında ise yasal ve zorunlu ücret olarak kabul ediliyor. Tüketici mahkemesi tarafından alınan bilirkişi raporlarında da "yasal ve zorunlu olarak tüketiciden alınması gerekir" şeklinde belirtildiği için, banka sizin hesabınıza iade ettiği kısmı, avukatlık ücretini ve mahkeme masrafını sizden geri isteyebiliyor.
                    Valla benimkiler 2 adet 1000 bir adet 500 ve 300 bunlar cüzzi mi

Yorum

Ben 75 TL için bile dava açıldığını gördüm. Burada önemli olan sizin hesabınıza yatırılan veya sizin talep ettiğiniz ve hakem heyetinin kabul ettiği bu rakamın, BDDK tarafından belirlenen yasal ve zorunlu ücret kalemlerinden olup olmadığı. Bu hususu avukatla görüşürseniz işinizi sağlama alırsınız.

Yorum

İşleniyor...
                      X