Arkadaşlar geçen ay arabamı sattım..2 gün önce eve 88 tl eds park cezası geldi..Cezanın kesildiği tarih Aralık 2015..Sorun şu ki ne e-devlet ten,ne Egm,den ne de GİB,ten borç görünmüyor..Bu sebepten internet üzerinden ödeme yapamıyorum...Aracı alan arkadaşı aradım..Ona da sorgulattım oda ceza göremedi..Şimdi ben bunu nasıl yatıracam nereye yatıracam..Daha önce hiç ceza yemedim ilk defa başıma geldi..Bu yüzden burda konu açmadım gereği hissettim..Bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olabilir ise çok sevinirim..Şimdiden teşekkürler..
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Satılmış aracın trafik cezası
Collapse
X
-
Ynt: Satılmış aracın trafik cezası
İnternet sistemine düşmesi zaman alabiliyor.
.
Vergi dairesine başvurursanız yatırabilirsiniz sanırım.İnsignia 2014 Cosmo 1.6 170hp, Marjet Sıvı Sistem LPG, Zeytin Yeşili, Otomatik, FlexRide Paketi, Çevre Görüş Paketi 2, Sunroof, BOSE Ses Sistemi, Park and Go Paketi, Isıtmalı Siena Perfore Deri Koltuklar
-
Orjinal yazı sahibi: maxutİnternet sistemine düşmesi zaman alabiliyor.
.
Vergi dairesine başvurursanız yatırabilirsiniz sanırım.
Yorum
-
Benimde başıma aynı olay geldi. Aracı sattıktan sonra ceza hiçbir yerde gözükmüyordu. Bende aşağıdaki adresten
Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödeme kısmından bilgilerimi girip BEYANLI TRAFİK CEZASI ÖDEME - gerekli bilgileri girip ödedim.
Insignia Cosmo 1.6 CDTI AT- Flex Ride - Çevre Görüş 2 - Park & Go - Sunroof - Kış Paketi 2 - Mahagony Kahve
Yorum
-
Trafik para cezalarının ödenmesi ile ilgili iki yöntem var. Birincisi, süresi içinde vergi dairesine müracaat edip (tebliğ tarihini takip eden 15 gün içinde ödeme yaparsanız %25 indiriminden de yararlanarak) borcunuzu ödeyebilirsiniz.
İkinci yol ise gib.gov.tr sitesi üzerinden ‘beyanlı trafik cezası’ sekmesini kullanarak ödemek.
Google arama motoruna ‘mtv borç sorgulama’ yazarak kolayca erişim sağlayabilirsiniz.
Açılacak sekmede plaka no, TC kimlik no ve araç tescil tarihi sorulacak, sorulara cevap vererek ilerlediğinizde yeni bir sekme açılacak, sırasıyla ‘mükellef bilgileri’ / ‘MTV Tahakkukları’ / ‘Ceza bilgileri’ / ‘tahsilatlar’/ ‘Beyanlı Trafik Cezası Ödeme’ seçenekleri çıkacak. Size tebliğ edilen tutanaktaki bilgileri buradan ilgili yerlere girip dolduracaksınız. Sonra da kredi kartınızla ödeme yapabileceksiniz. Sistem, ödemeye ilişkin makbuz üretecektir, o makbuzu indirip veya yazdırıp ceza tutanağı ile birlikte muhafaza etmelisiniz.
Cezasız, kazasız yolculuklar.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: Şaman TÜRKSOYTrafik para cezalarının ödenmesi ile ilgili iki yöntem var. Birincisi, süresi içinde vergi dairesine müracaat edip (tebliğ tarihini takip eden 15 gün içinde ödeme yaparsanız %25 indiriminden de yararlanarak) borcunuzu ödeyebilirsiniz.
İkinci yol ise gib.gov.tr sitesi üzerinden ‘beyanlı trafik cezası’ sekmesini kullanarak ödemek.
Google arama motoruna ‘mtv borç sorgulama’ yazarak kolayca erişim sağlayabilirsiniz.
Açılacak sekmede plaka no, TC kimlik no ve araç tescil tarihi sorulacak, sorulara cevap vererek ilerlediğinizde yeni bir sekme açılacak, sırasıyla ‘mükellef bilgileri’ / ‘MTV Tahakkukları’ / ‘Ceza bilgileri’ / ‘tahsilatlar’/ ‘Beyanlı Trafik Cezası Ödeme’ seçenekleri çıkacak. Size tebliğ edilen tutanaktaki bilgileri buradan ilgili yerlere girip dolduracaksınız. Sonra da kredi kartınızla ödeme yapabileceksiniz. Sistem, ödemeye ilişkin makbuz üretecektir, o makbuzu indirip veya yazdırıp ceza tutanağı ile birlikte muhafaza etmelisiniz.
Cezasız, kazasız yolculuklar.
Yorum
Yorum