Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ARAÇ KİRALAMA HAKKINDA

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: ARAÇ KİRALAMA HAKKINDA

Orjinal yazı sahibi: yusuf_25
    Orjinal yazı sahibi: ahmet_turedi
    Şirket üstüne alınan araç 6ay devredilemez diye biliyorum ben.
    Nasıl yani ?
    Daha 1 hafta önce eniştem bir arkadaşının şirketi üstüne opel mokka aldı.Filo indiriminden yararlandı ancak üstüme 6 ay sonra devredebileceğim dedi.Ordan biliyorum.Yani hemen aldığınız aracı devredemiyorsunuz.En azından ben öyle anladım.
    2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
    2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

Yorum

Nasıl yani ?
      Daha 1 hafta önce eniştem bir arkadaşının şirketi üstüne opel mokka aldı.Filo indiriminden yararlandı ancak üstüme 6 ay sonra devredebileceğim dedi.Ordan biliyorum.Yani hemen aldığınız aracı devredemiyorsunuz.En azından ben öyle anladım.
      O dediğiniz olay filo indirimi sebebiyle oluyor kdv ile alakası yok

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
      Şimdi F30 Modernline Sunroof

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sedat 8266
        Nasıl yani ?
        O dediğiniz olay filo indirimi sebebiyle oluyor kdv ile alakası yok
        Tam detayını sormadım açıkcası.Söylediğiniz nedenden dolayıda olabilir.
        2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
        2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

Yorum

Kiralamalar da Kullanıcı Hatalı hasarlarda fatura kesiliyor. Hatta değer kaybı oluşmuşsa onuda yansıtıyorlar. Firmalarda o paranın araca yatırılması yerine kiralama avantajlı. KDV yi de düşüyorsun. Ama şahıslarda araç düşük km kullanılacaksa dezavantajlı bence.
          "Herşeyi Senin için yarattım diyen" RABBİNE, "Herşeyden senin için vazgeçtim" diyebilmektir AŞK.

Yorum

Şahıs değil şirkete kiralıcam

Yorum

Onun yerine leasingle araç alabilirsiniz. Fazla kilometre yapılmayıp araç da temiz kalacaksa daha mantıklı, en sonunda aracı satın alabiliyorsun.
              ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

Konuyu geç gördüm, öyle de olsa biraz bilgi paylaşayım,
                belki yeni düşünecek arkadaşlarıma yararı olur.

Önce , araç kiralama şirketlerinin bu işi kar etmek maksadıyla yaptıklarını
                bir kenara not edelim. Yaptıkları işin kar getiren avantajı nedir ona bakalım.

En önemli avantaj, markalardan filo alımı yaparak orijinde %10/20 arası
                bir fiyat indirim sağlamak.

Bundan sonraki süreç, vergi uygulamaları ile şirket, serbest meslek erbabı,
                tüccar veya sade vatandaş olarak farklılıklar arz ediyor. Benim aktara-
                caklarım sade vatandaş için (ben de öyleyim) değil, ötekiler içindir.

K.D.Vergisi Kanunu'muza göre binek otomobiller için ödenen k.d.v (bu verginin temel
                mantığına aykırı olarak ve sadece Türkiye'de) indirim konusu yapılamıyor.
                İstisnası, bu gibi araçların kiralanması, işletilmesi amacıyla kurulan (kiralama) şirketleri.
                Bu şirketler k.d.v yi indirim konusu yapıyorlar. İki yıl içinde bu şirketler tarafından satışa
                konu edilen araçlar genel k.d.v oranına tabidirler, iki yıldan sonra k.d.v. %1 olarak uygulanıyor.

Ana faaliyet konusu araç kiralama olmayan şirketler k.d.v. indirim konusu yapamıyorlar.
                İki seçenekleri var, gider veya maliyet konusu yapmak.Maliyet konusu yaparsanız genel
                amortisman oranı ile (%20) amortisman yöntemiyle gider yazabilirsiniz. Öteki alternatif
                ise bir defada gider yazmaktır, yasaldır,sakıncası yoktur.

Ö.t.v hem araç kiralama şirketlerinde, hem de normal şirket ve öteki vergi mükelleflerinde
                istenirse maliyet konusu yapılıp amortisman yoluyla,istenirse doğrudan gider yazılmak
                suretiyle vergi matrahından indirilebiliyor.

1,6 litre motor hacmine sahip bir binek araçta ö.t.v yükü %45,mal bedeli ve ö.t.v nin
                k.d.v. yükü ayrı ayrı %18 dir. Başka bir ifade ile 100 bin tl ödeyip aldığınız bir vasıtanın
                yaklaşık %63 kadarı (motorlu taşıtlar vergisi dahil) vergidir.

Şayet yeterli sermayeniz, veya taşıt kredisi kullanma imkanınız veyahut da finansal
                kiralama (leasing) yapma şansınız varsa aracı kiralamayın, bu akıl işi değildir.

Yorum

İşleniyor...
                X