Bu nasıl bir iştir anlamıyorum.. iki sene once ile şuanki rakamlar arasında ucurum var.. neredeyse 10 katına cıkmış.. Nedir bu trafik sigortası çilesi ne degistide bu kadar zam geldi.. bilen biri varsa söylesin..
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
''Trafik Sigortasına'' ZAM
Collapse
X
-
Ynt: ''Trafik Sigortasına'' ZAM
Orjinal yazı sahibi: kingdragonNasıl 10 kat, eskiden (2-3 yıl önce) 180-200 lira falandı, şimdi 2.000 lira civarında mı ödeyeceğiz???
Yorum
-
Bu işlerden hiç anlamam ama şöyle bir örnek vereyim.
Bundan seneler önce akşam saatlerinde eve dönerken, şahin kullanan bir abimiz caddenin ortasında drift atıyordu.
Bir kaydı, iki kaydı ordan geçen bir bmw'nin sol ön çamurluğuna okkalı bir şekilde çarptı. İnip baktık. Masraf baya bir fazla gibi gözüküyordu.
Şimdi, şahin'in trafik sigortası 200 TL desek, bmw'nin zararı 10.000 TL desek, sigorta şirketi 9800 TL zararda. Bunu kimden karşılayacak? Tabii ki diğer sigortalılardan. Benim anladığım zamın birinci nedeni bu.
İkinci nedeni de adliyeci olduğumdan biliyorum. Ölümlü, kısmen sakat ya da uzuv kaybı olan veya yaralamalı trafik kazalarında davacı tarafın zararını genelde/kısmen/ ortalama olarak sigorta ya tamamını ya da belli bir kısmını ödüyor, ödemese bile davaya dahil ediliyor.
Hal böyle iken, malum trafik kurallarına ne kadar uyduğumuz veya ne kadar bilinçli araç kullandığımız da ortada. Kaza, Allah kimsenin başına vermesin en iyi araç kullananın bile başına gelebilir. Ancak, bu zararı birileri yani geri kalan bile bile lades olmayanlar, kaza yapmamak için her türlü kurala uyanlar, yani "Yaş" olanlar ve olmayanlardan karşılanacak.)
Yorum
-
Geçen gün arkadaş octavia sına 1300 e trafik 1350 tl ye kasko yaptırdı.1500 tl ye sigorta yapanı gördüm.Abuk subuk rakamlar çıkıyor hiç kazanız olmasa bile.Change.org daki kampanyayı imzalamanızı öneririm.Belki bişey değişir.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: InsigniaGeçen gün arkadaş octavia sına 1300 e trafik 1350 tl ye kasko yaptırdı.1500 tl ye sigorta yapanı gördüm.Abuk subuk rakamlar çıkıyor hiç kazanız olmasa bile.Change.org daki kampanyayı imzalamanızı öneririm.Belki bişey değişir.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: yusuf_25Yeni aldığım ticari aracın kaskosu 970 tl sigortası 1350 tl
Yorum
-
Yorum
-
2009 c200 nasil 107 bin tl kasko degeri cikiyor helal olsun o kasko firmasinaBir zamanlar 34 KTN 03 (Biz kırmızı başlıklı kızın hikayesinde bile kurttan yanayız)
Kasabadaki en iyi silahşör olunca,herkes sizinle boy ölçüşmek ister cool cool
F10 Msport
Yorum
Yorum