İlk 2000 km fazla devirlendirme motoru.En yüksek devir 2/3 ü geçmemeli toplam devirin.2000 km den sonra bas
İLK AŞKIM 2009 Opel Insignia EDITION ELEGANCE 1.6 17'' Michelin Primacy HP Safir Siyah(Satıldı) / SEAT LEON 1.4 125 HP TSİ STYLE+COPA KIRMIZI 35GB5825 A Rh+
biraz düşer gökhan, bende ilk aldıgımda 150lıralık benzın koydum, tam 250km gıttı, şaka gibiydi, ortalama ise 13.7 gosterdi, şimdı ise ortalama 10.5 cıvarı, senınkının insigniadan az yakması gerekıyor sanırım
benim araç 10.0a kadar düştü 3400 km civarında şuan ama kuruş hesabına görede 33-34 kuruş yakıyo, benimde 11küsür litrelerden başladı ilk aldığımda tüketim sonra her 50 liralık benzin bitirdiğimde 0.1 düştü şimdi daha yavaş düşüyo ama bakalım kaça kadar düşecek
Gökhan Bey. Biliyorsunuz bende aracı 6 Aralıkta aldım. 800 Km. yol yaptım ortalamam 10.6. Tabi sizin bulunduğunuz yerde trafik nasıldır, yolun durumu nasıldır bunlarda yakıt tüketimini etkileyen önemli unsurlar. Yanlız opel bayisi ilk 3000 Km aracın çok yakabileceğini söylemişti. Geçen bayiye gittim 10.6 yaktığımı söyledim cevapları ozaman 3000 Km sonunda sizin yakıt tüketimizin 9-10 Lt arasında olur oldu. Ama bana sizin söylediğiniz değer biraz fazla gibi geldi... Bu arada bilmişlik gibi olmasın ama turbo motorlarda maksimum tork devir aralığında kullanmak hem yakıtı düşürür hemde ivmelenmeniz daha iyi olur...
2011 1.6 T 180 hp Insignia Edition Elegance P. / Teknik Gri
Gökhan Bey. Biliyorsunuz bende aracı 6 Aralıkta aldım. 800 Km. yol yaptım ortalamam 10.6. Tabi sizin bulunduğunuz yerde trafik nasıldır, yolun durumu nasıldır bunlarda yakıt tüketimini etkileyen önemli unsurlar. Yanlız opel bayisi ilk 3000 Km aracın çok yakabileceğini söylemişti. Geçen bayiye gittim 10.6 yaktığımı söyledim cevapları ozaman 3000 Km sonunda sizin yakıt tüketimizin 9-10 Lt arasında olur oldu. Ama bana sizin söylediğiniz değer biraz fazla gibi geldi... Bu arada bilmişlik gibi olmasın ama turbo motorlarda maksimum tork devir aralığında kullanmak hem yakıtı düşürür hemde ivmelenmeniz daha iyi olur...
Teşekkür ederim Tuna Bey.. Bugunlerde araba biraz daha makul seviyelere düştü sanırım motor alıştıkça ve bende arabaya alıştıkça daha da düşecek bu oran..
Benim araba bile ilk aldığımda 9,5 lt nin üstüne çıkmamıştı.Sonra giderek düştü tüketim.Şuan ortalama 8,1 lt de.Ancak aracı hafta sonları kullanabiliyorum çok yoğun olmayan trafikte.Ecotoec motorun hakkını verin rampaları inerken değerlendirin yakıt yakmayın boşa.
İLK AŞKIM 2009 Opel Insignia EDITION ELEGANCE 1.6 17'' Michelin Primacy HP Safir Siyah(Satıldı) / SEAT LEON 1.4 125 HP TSİ STYLE+COPA KIRMIZI 35GB5825 A Rh+
Astra J 1.4T Yakıt Sarfiyatı
Toplam süre =219 gün
Alınan benzin sayısı =30 sefer
Alınan toplam benzin =1160,80lt
Katedilen yol =13.922km (%29 şehirdışı - %71 İstanbul trafiği - Sakin kullandığım söylenemez)
Sarfiyat =8.34lt/100km
Ekranımda kaç mı yazıyor? Dün gece çektim. Ama benim için ekranda yazan değerden ziyade pompadan akan rakam doğru. O yüzden şimdi bence biraz kafanı rahat tut ve aracının tadını çıkar. Araç sana alıştıkça ikiniz de birbirinize istediğinizi verirsiniz.
Yorum