Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Onboard Optik mi ? Harici / dahili Optik mi ? / HDMİ HD audio çıkışımı ?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Onboard Optik mi ? Harici / dahili Optik mi ? / HDMİ HD audio çıkışımı ?

Samsung 6550W ses sistemi aldım. Sistemin optik girişi mevcut.
    Home PC' mi sisteme bağlamak için 4 seçeneğim var. 2 si farklı anakartlar arası.

1. Ga 990Xa ud3 board üzerinde REALTEK ALC 889 yongası üzerinden Optik ile ses aktarımı?

2. Asus M5a 97 R2,0 board üzerinde REALTEK ALC 886 yongası üzerinden Optik ile ses aktarımı?

3. Şu an gigabayte kurulu. Henüz asus denemedim. Asus anakartım boşta duruyor.
    Herhangibir board üzerinden Amd 7850 HDMI grafik kartı ile ses aktarımı ?

4. Harici veya dahili ses kartı ile Optik ile ses aktarımı ?

Bu kombinasyonlar üzerinde en kaliteli verimi hangisinden alabilirim? Bunlar arası net bilgiye ulaşamadım.
    Tekil bilgilere sahibim. Optik sistemin sesi kodlamadan cihaz' a yollaması vs vs.. Ama bir o/b ile harici - dahili kıyaslaması pek göremedim. Optik olunca, haricinin bir önemi kalırmı ?

Öyle aman aman pahalı kartlardan söz etmiyorum. Asus xonar 5.1 optik li ve Creative harici sbx ses kartı.
    150-250 TL arası.

Fikirleriniz değerlidir. Teşekkürler.

CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
    SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Ynt: Onboard Optik mi ? Harici / dahili Optik mi ? / HDMİ HD audio çıkışımı ?

İşyerinde pc ile ana ünite arası yaklaşık 20 metre mesafe için harici ses kartı + optik kablo kullandık, sıfır kayıp ve çok temiz ses alıyoruz.

onboard olarak zaten optik çıkış yok diye biliyorum.
    Onboard+hdmi olmasındansa harici kart alıp optik bağlamayı tercih ederim.
    InsigniaTEAM

Yorum

Optik(Fiber) her zaman iyidir

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Ya milletin daha LCDsi yok sen optik kokpit diyosun toprağım tak geç git
        2011 1.6 T Cosmo Sports Tourer

Yorum

Kayıpsız Dijital Ses Formatı Olarak Kabul Edilen (Analog İle Karşılaştırıldığında) "Dolby True HD" ve "DTS HD Master Audio" Türlerini Optik Kablo Taşıyamyor Diye Biliyorum. Bu İki Kayıpsız Ses Formatını da Sadece HDMI 1.4 Versiyonu Destekliyor Olmalı. (8 Kanal İçin)
          Özetle HDMI Seçeneği Doğru Tercih. Kartlar Arası Tercihte İse HDMI versiyonu En Yüksek Olanı Seçmek Doğru Olur.
          Su da Var; Yaşlandıkça İnsan Kulağının Ses e Karşı Olan Duyarlılığı , Özellikle Yüksek Frekanslarda Kayba Uğrar.
          Kaliteli Aktarım İle Kalitesiz Aktarım Arasındaki Farkı 18 Yaşındaki Bir Genç Daha İyi Anlayabileceği ve Kaliteli Aktarımın Keyfini Yaşayabileceği İçin Bu Konuda Çok da Fazla Kasılmamayı Öneririm.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: cagri
            İşyerinde pc ile ana ünite arası yaklaşık 20 metre mesafe için harici ses kartı + optik kablo kullandık, sıfır kayıp ve çok temiz ses alıyoruz.

onboard olarak zaten optik çıkış yok diye biliyorum.
            Onboard+hdmi olmasındansa harici kart alıp optik bağlamayı tercih ederim.
            Çağrı, boardın arka görüntüsü bu. O/b optik çıkış soldan ikinci değil mi? Şu an bunu kullanarak ses alıyorum aslında. Harici kart + optik daha mı verilmi olur ki bilemedim.

Orjinal yazı sahibi: denz
            Ya milletin daha LCDsi yok sen optik kokpit diyosun toprağım tak geç git
            Ya toprağım al bir tane LCD sende ya. Bende hala 37'' LCD var. Yetiyor baya.

Orjinal yazı sahibi: Beschäler Insignia
            Kayıpsız Dijital Ses Formatı Olarak Kabul Edilen (Analog İle Karşılaştırıldığında) "Dolby True HD" ve "DTS HD Master Audio" Türlerini Optik Kablo Taşıyamyor Diye Biliyorum. Bu İki Kayıpsız Ses Formatını da Sadece HDMI 1.4 Versiyonu Destekliyor Olmalı. (8 Kanal İçin)
            Özetle HDMI Seçeneği Doğru Tercih. Kartlar Arası Tercihte İse HDMI versiyonu En Yüksek Olanı Seçmek Doğru Olur.
            Su da Var; Yaşlandıkça İnsan Kulağının Ses e Karşı Olan Duyarlılığı , Özellikle Yüksek Frekanslarda Kayba Uğrar.
            Kaliteli Aktarım İle Kalitesiz Aktarım Arasındaki Farkı 18 Yaşındaki Bir Genç Daha İyi Anlayabileceği ve Kaliteli Aktarımın Keyfini Yaşayabileceği İçin Bu Konuda Çok da Fazla Kasılmamayı Öneririm.
            8 kanallı sistemim mi bilmiyorum abi. 5.1 sistemim mevcut. Ayrıca, dediğiniz gibi "Dolby True HD" ve "DTS HD Master Audio" türlerinden hakikatten de destek alamadım. Hatta o menüler direkt, cihaz çıkışından yani menüsünden bile silindi. Var sa da etki etmiyor.
            HDMİ seçeneği grafik kartın çözücüsünü mü kullanır? OB relaltek HD 'nin çözücüsünü mü ? Burada eksik bilgim var. Hal böyle iken karar veremedim.
            CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -

Yorum

Bende de f9750 var, HDMI kullanıyorum, optik kablo da var o da bağlı bana göre HDMI daha iyi.

Yorum

Evet Soldan ikinci

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Davudx
                  Bende de f9750 var, HDMI kullanıyorum, optik kablo da var o da bağlı bana göre HDMI daha iyi.
                  Ala ala, Gel bir de buradan yak. O kadar sistemi de kurdum kabloları sabitledim. İŞin yoksa sök değiştir

Yorum

Kabloyla alakası var mı yok mu bilmiyorum, indirdiğim yüksek kaliteli filmlerin hepsi kaliteli sese sahip. Korsan diye kimisi çalmiyor ben de HDMI'dan harddiski TV'ye bağladım sorun ortadan kalktı. Kısacası şöyle söyleyeyim,harddiski TV'ye HDMI kabloyu ses sistemine bağlayınca sıkıntı olmuyor. Optikte sıkıntı yaşamıştım onunla alakası var mı bilmiyorum ama devre dışı yaptım ses gitti bende ikisini bağlı tutuyorum

Yorum

alıntı:

optic kablo low loss audio, hdmi ise lossless audio formatında sesleri de verir.

Bunlar;
                      Dolby Digital Plus (lossy)
                      Dolby TrueHD (lossless)
                      DTS HD (lossy)
                      DTS HD MA (lossless)
                      Multi-channel PCM (lossless)

Özet olarak hdmi çok daha iyi.

Yorum

İkisi bağlı olunca dağıtımı kendisi mi düzenliyor?

Yorum

Asıl merak ettiğim,,, HDMİ ile sesi aktarsam ses çözücüsü ekran kartı içindemiydi ? yine onboard ses çözücüsünü kullanıp HDMİ den mi aktarıyor?

Yorum

Kayıpsız Ses Dinleye Bilmek İçin;
                            1- Filmlerinin Sesleri "Dolby True HD" ve "DTS HD Master Audio" Formatlarından Biri İle Şifrelenmiş Olması Gerekir. değil İse Kayıpsız Ses İçin Zaten HDMI a Gerek Yok.
                            2-Filmlerin Ses Formatları Kayıpsız Olarak "Dolby True HD" ve "DTS HD Master Audio" dan Biri İle Şifrelenmiş İse Bu Sefer Bunu Çözecek Olan Cihazın Yani Ses Kartının "Dolby True HD" ve "DTS HD Master Audio" Formatlarından Birini Çözebiliyor Olmalı. Çözemiyorsa HDMI a Gene Gerek Yok.
                            3-Ses Kartının "Dolby True HD" ve "DTS HD Master Audio" Formatlarından Birini Çözebiliyor İse Bu Sefer Bu Ses Sinyallerini Ses Sistemine HDMI Kablo İle Taşımalısın. Başka Kablo Taşıyamıyor.
                            4- Diyelim Ses Sinyallerini En İyi Şekilde Kayıpsız Olarak Ses Sistemine Taşıdın. Ses Sistemin Bu Sinyalleri Ses Enerjisine Çevirebiliyor Olmalı.
                            Yukarıda Anlattığım Sesi Dijital Yoldan Kayıpsız Olarak Dinleyebilmenin Şartları İdi.
                            Senin Soruna Gelecek Olursak HDMI mı Yok sa Optik mi Daha Kayıpsız Taşırı ın Cevabı Şu An ki Teknolojide Dijital Kayıpsız Ses i Bir Tek HDMI Taşıyabiliyorsa Demek ki HDMI Her Zaman Daha İyidir Optik ten.

Yorum

Bir tespit yaptım az evvel.
                              Realtek HD audio sürücülerini kaldırdım. Sistem sadece Hdmi ile ses almaya devam ettim. Deneyimi laptop da gerçekleştirdim. Bu durumda,
                              HDMİ ile yola devam edeceksem ses kartının kıralını dahi alsam bile bir anlamı kalmayacak.

Dolby True HD" ve "DTS HD Master Audio formatları ses kartı çözüyor ise?

Yorum

İşleniyor...
                              X