Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Harici sabit disk çöktü :(

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Harici sabit disk çöktü :(

Merhaba arkadaşlar,

Elimdeki harici sabit disklerden bir tanesi, son bir kaç yıldır kullandığım ve emule sağolsun ağzına kadar dolu 2 TB diski artık bilgisayar görmüyor. Disk çalışmaya başlayınca içinden mekanik olarak "çık çıkırt çık çıkırt" benzeri sesler geliyor. Windows 7 ve Lubuntu, diski görmüyor. Bad Sector olmasından şüpheleniyorum. Korkum ileri derecede mekanik hata olması ve kurtaramamak. Bazı yazılımlar düzeltebiliyormuş ama teşhis koyamadığım için ellemek istemedim.

Disk: Segate Extension Desktop Drive 3.5" 2TB

Bununla ilgili ne yapabilirim belki bir bilen vardır Şimdiden teşekkür ederim.

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Ynt: Harici sabit disk çöktü

Bad sector olsa dahi işletim sistemlerinin diski görmesi lazım. Görmüyorsa ya disk kendi içerisinde başlatılamıyor. Ya da board' ında arıza var. Kafa vurma sesi geliyor.
    İki nedenden ötürü olur. Kafa bozuktur. Tık tık ses verir. Sistem harddiski görür ama kullanılamaz. BOard, bozuktur. Bu nedenle kafa hareketleri saçmalar. Sistem harddiski göremez.
    Aynı model aynı boyutta ikinci bir HDD alınır. İkinci el olabilir. Board' ları değiştirilerek denenir. Seri no' lar da tutmalı. Ancak böyle.
    Pahalı yöntem ise zaten yukarıda anlattığım işlemi yapan veri kurtarma merkezleri var. Onlar halleder.

Kısaca, sistem disk leri görmedikten sonra yapacak birşey yok...

Ayrıca, Disk part yazılımları da mı görmedi ?Wİndows' un görmesi gerekmiyor. Disk part yazılımları da görmüyorsa yukarıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz.
    Disk part yazılımları görebiliyorsa zaten gerisi bildiğiniz şeyler.
    CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
    SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Gecmisolsun

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Geçmiş olsun.
        Bu markaların kendi uygulamaları oluyordu galiba seagatein vardı. Hard diski test etmek için. Olmadı başka pc varsa ona kurup hdd yi de takıp taratsanız bir.
        http://www.seagate.com/tr/tr/support...oads/seatools/
        2011 1.6 T Cosmo Sports Tourer

Yorum

eğer içinden normal dışı bir ses geliyorsa, mekanik müdahale yapılmadan düzelmesi zor.

ben de harddisk olayından çok çektim. 1 tane harici depom, 1 tane de 2TB'lık ana harddiskimi kaybettim
          1.4T Edition Elegance - Yeni Stil Paketi - Sunroof

Yorum

Benim WD 2.5" te aynı sorun vardı.Ses var ancak bilgisayar görmüyordu.Sinirden masaya bile vurmuştum.Arkadaşın mp3 çalarının ara kablosunu takınca aleti bilgisayar görmeye başladı.Farklı bir ara kabloyla deneyin derim.
            http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

Ellere yar oldu
            2.0 CDTI
            Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

5.25 Xdrive ///M(azot) Power

Yorum

Bu yüzden her zaman Orjinalinin yedeğinin yedeği olsun. Ben yıllardır böyle yapıyorum. 1' i gittimi diğeri ve orjinal hala duruyor. Hemen yeniliyorum. 3'lü koalisyon!!!!!
              Yedek bende cok önemli. Ortalama bir müşterimde klasör içeriği 3-5-10 GB arası veri oluyor.
              CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -

Yorum

Cevap veren herkese teşekkürler.

Elimde yedekte tuttuğum bir usb 3.0 kablosu yok. Bulunca deneyeyim. Board arızası benim de aklıma gelmişti. Kutusunu faturasını falan bir bulayım, garantisi bittiyse ki büyük ihtimalle bitmiştir, içindeki diski kasaya takarak denemeyi düşünüyorum.

Ayrıca bir kaç gündür şunları düşünüyorum. Eskiden sabit diskler pahalıyken her şeyi dvdlere yazardım. Sonradan ucuzlayınca dvdye yazma işi zahmet olmaya başladı. Filmlerin boyutu da boş dvd boyutunu aştı. Arşiv işinin sonu olmadığını farkettiğimden son 1 yıldır falan izleyip sildiğim diziler haricinde birşey indirmiyordum. İndirdiğim filmlerin de yüzüne bakmıyordum. Belki de böyle iyi oldu yükten kurtuldum. Şimdi anlıyorum ki diski kurtarsam da gene o filmleri bir ara izlerim kategorisine koyacağım

Eğer diski kurtarabilirsem faydalı olmak için buradan paylaşacağım.

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Arşiv boşuna uğraşı
                  Ben ne zamandır film izlemiyorum, izlersem de siliyorum. Eskiden bende dvd+hdd yapardım. İndirdiğim dizileri tutuyorum, onlarda düşük kaliteli zaten. Aslında o bile fuzuli
                  2011 1.6 T Cosmo Sports Tourer

Yorum

Arşiv artık zevk ve alışkanlık işine döndü. Program arşivi dahi yapmıyorum ben artık. Çünki, birkaç ay da bir format attıktan sonra kurduğum basit olan tüm yazılımlar güncellenmiş oluyor. Ağır programların da güncellemesi gerektiği durumlarda indirip kuruyorum. Anca, aktif ve saklanması gereken verilerim olursa yedeğini alıyorum. Eskiden öylemiydi ya winamp 2,75' i kaç format kurduk. Net azdı. Güncelleme yoktu. Virus azdı. Ne varsa eskilerde var.

Edit; MP3 arşivi hala yapıyorum. Alışkanlık... Ve kişisel belgeler. Belgeleride bulut' a aktarmayı düşünüyorum.

Yorum

Rıfat, bence bu bir bagımlılık. Zamanında yıllarına kadar kategorize edilmiş bir arşivim vardı. 2 TB doldu. yetmedi 2 daha aldım 4 TB doldu. 5 olacaktıki bıraktım. Tüm arşivi bi arkadaşıma hediye ettim. Artık mutluyum (kamu spotu gibi oldu )

Bence masraf etmene bile degmez.

Yorum

İşleniyor...
                      X