Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yeni lastik alacakların bakmasını tavsiye ediyorum: Nokian zLine

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Yeni lastik alacakların bakmasını tavsiye ediyorum: Nokian zLine

Merhaba,

Uzun zamandır tanıdığım ve beğendiğim ama hiç alışverişimin olmadığı Nokian markasının yeni dikkatimi çeken lastiği, zLine hakkında biraz bilgi paylaşmak istiyorum. Belirttiğim gibi, hiç alıp kullanmadım, denemedim, gözümle bile görmedim. Edindiğim ve burada paylaştığım bilgiler kullanıcı yorumlarına, tanıtım yazılarına ve videolara dayanıyor. Kendi deneyimlerime değil.

Nokian bildiğiniz gibi kış lastiklerinde çok çok başarılı ve premium olmayan bir İskandinav markasıdır. Kış lastiklerindeki başarısını soğuk iklimde tasarlanmış ve üretilmiş olmasına bağladığım ve yaz lastiklerinde de başarılı olup olmayacağını çok merak ettiğim bir markaydı. Görünüşe göre zLine ile bunu da başarmış.

Dikkatimi çeken 2 özelliği var;

Birincisi, kış lastiğindeki başarısını yansıtan ıslak zemin performansı. Yaz lastiği olarak tasarlanmış da olsa yaz yağmurları, su birikintileri vs. gibi durumlarda hayati önem taşıyan bu kalem bu lastikte zayıf kalmamış. En önemli özelliklerinden biri bu.

İkincisi, kanalların iç duvarlarında kullanılan ve golf topundan esinlenilmiş olan yarı küre şekilli oyuklar. Bu oyuklar sessiz ve konforlu bir sürüşün yanında yakıt ekonomisine de katkıda bulunuyor.

Kullanıcı yorumları arasında hiç bir kötü yoruma rastlamadım. Islak performansını, fiyat fayda dengesini, konforunu, sessizliğini öven bolca kullanıcı yorumu okudum. Fiyatı ekonomi sınıfı ile premium sınıf arası bir yerlerde. Ekolara daha yakın gibi. Ancak anladığım kadarıyla performans olarak kesinlikle premium algılanıyor. Gelecek vaad eden ve hızla adı duyulan bu markanın orta vadede premium hale gelmemesi ben bir engel göremiyorum.

Kullanıcılar genelde Michelin ile kıyaslamış. Bu, lastiğin yumuşak hamurundan ve üstün performansından kaynaklanıyor. zLine almak, PSS'e bir takım lastikte 1.000 TL eksik vermek gibi bir şey, yani kullanıcılarına göre. Fiyat farkı çok cazip, performans ise etkileyici.

Benim takip etmeye devam edeceğim ve tyrereviews.co.uk'deki sıralamada ilk sıraya oturmuş bu lastiklerin alınabilir olduğu kanısındayım. Değiştirmeyi düşünsem ilk 3'te olurdu. Umarım alan olur da bizimle deneyimlerini paylaşır. Var mı almış olan?

Bazı linkler şöyle :

http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Nokian/zLine.htm

http://www.lastiknokian.com/lastikdetay.aspx?URUNID=29

https://youtu.be/N5LvBke-UqY

https://youtu.be/g8v7VQrVB3U

http://www.hepsiburada.com/nokian-25...-p-OTKMT428525

Selamlar.
    2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero

Ynt: Yeni lastik alacakların bakmasını tavsiye ediyorum: Nokian zLine

Yaz lastiği alma arefesindeyim. Bu lastiği almayı düşünüyorum. Yorumlara bakıldığında lastik hakkındaki tek olumsuz düşünce, lastiğin çabuk aşındığı olmuş..

İmza fotoğrafınız kurallara aykırı olduğu için kaldırılmıştır, lütfen uygun çözünürlükte fotoğraf ekleyiniz.

2012 Opel Insignia 1.4T Edition Elegance + 18'' Jant + AFL / Beyaz

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ibra
      Yaz lastiği alma arefesindeyim. Bu lastiği almayı düşünüyorum. Yorumlara bakıldığında lastik hakkındaki tek olumsuz düşünce, lastiğin çabuk aşındığı olmuş..
      Genelde çok iyi yol tutan lastikler çabuk aşınır ve yakıt tasarrufu sağlamazlar. İstisnaları olan bir genelleme tabi ki bu, her çabuk aşınan lastik iyi yol tutar demek değil ama her iyi yol tutan lastik çabuk aşınır demektir.
      2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero

Yorum

Nokian markasını bende uzun zamandır araştırıyordum fakat beklenmedik şekilde testlerde hile yaptığını kabul ettiler.Test için gönderilen lastikler ile satılan lastiklerde hamur kalitesi farkı varmış.Yani test olayına fazla aldanmamak gerekiyorum.
        Ortalık sahtekar dolu ne olacağı belli değil kime güveneceğimizi şaşırdık.
        2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
        2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

Yorum

Benim toyota'da mühendis olarak çalışan arkadaşım da çarpışma testine gidecek araçlara ekstra punto attıklarını söylemişti.
          ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

Bence bu fiyata kesinlikle alınmaz, geçen hafta Kumho KU 39 245/45ZR18 100Y XL 02/16 tarihli lastikleri 290TL/Adet fiyatla aldım bu dönemde tüm markaları araştırdım ilandaki fiyata Conti SC5 almak mümkün...

Yorum

Michelin Conti Pirelli yerine daha hesaplı lastik arayanlar için şiddetle Falken ze914 tavsiye ederim. Ben çok memnunum şahsen..
              1.6 T - COSMO - DVD 800

Yorum

Yalnız bu lastik ekonomi sınıfı bir lastik değil. Yani Falken Lassa Petlas muamelesini haketmez. Ben hiç bir lastiğin test sonuçlarını tek veri olarak almam. Daha çok kullanıcı yorumlarını takip eder ve önemserim. Kullanıcı yorumları çok iyiydi. Bu hile işini hiç duymamıştım araştırayım.

Yorum

Evet şöyle bir haber var. Biraz daha araştıralım bakalım :

https://www.lovecars.com/news/2016/0...motoring-tests

Yorum

Test kuruluşları Euroncap'in yaptığını yapmalıydı. Üretici firmadan talep etmek yerine bayiden satın almalıydı.

Toyota'nın yaptığı da tam anlamıyla kendini kandırmak. İşte Small Overlap sonuçları: http://www.iihs.org/iihs/ratings/veh...a-4-door-sedan

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Yalnız IIHS çarpışma şartları, euroncap'e göre daha ağır. En baba arabalar bile bayağı ağır hasar görüyor
                      ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

konuyu canlandırıyorum tekrar ancak bu lastikten almış ve kullanmış olup yorum yapabilecek var mı şuanda. bundan önceki yorumlar genel değerlendirme içeriyor . teşekkürler

Yorum

Bu yıl Nokian 235/45 R 18 98V XL WR A4 marka kışlık aldım.

15 yıldır tanınmış markaların kış lastiklerini kullanırım, böyle kaliteli bir ürüne ilk defa denk geldim. Yaz lastiği gibi sessiz, yumuşak, kar ve buz performansını Topuk Yaylası buluşmasında test etme şansı buldum, ıslak yol tutuşu da mükemmel, arabam zaten dört çekerdi, şimdi tank gibi oldu.Uzun lafın kısası, ödediğiniz parayı son kuruşuna kadar
                          hak edeceğinden kuşkunuz olmasın, şiddetle tavsiye ederim.

Yorum

Bugün ben de cuma günü sipariş ettiğim 215 55 R 17 98 H XL Nokian WR D4 lastiklerimi taktırdım.Çok deneme fırsatım olmadı gerçi ama 10 metre tamamen buz bir yerde baya gazlayarak kalktım az patinaj yapıp kalktı.Diğer lastiğim olsa oynamazdı yerinden.Baya yumuşak ,kullanımı da güzel lastiğin.Kuru yolda da hoşuma gitti.Etiket sınıfı yakıt C ;ıslak zemin B ama baya iyi lastik gerçekten.Epey araştırdım,test vidyolarını izledim.Yakın arkadaşım da WR A3 modelini kullanıyor 3 yıldır o da çok memnun.Kar çok yağdı buraya bu yıl,merkezde 50 cm vardı,dağlarda 1 metre ortalama.Benim GT Radial lastikler işe yaramadı.Aslında 15.000 km anca yaptım GT Radial Champiro Winterpro Hp ile ama 2 yılda özelliği gidiyor lastiğin.Bir daha da almam. Kar yağarsa yine dener buraya yazarım.
                            2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

2011 yılında almıştım 3 sezon kullandım kısaca tecrübemi paylaşayım arkadaşlar. İstanbul benzeri hava koşullarında Nokian ın avantajını pek yaşayamadım. sıcaklığın sıfır ve altında seyrettiği yerlerde süper performans gösterip parasını kesinlikle hakediyor ancak özellikle 5 in üzerindeki sıcaklıklarda pek bir anlamı kalmıyor sanırım aşırı yumuşak oluşundan aksine kaymayı artırıyor. Sonuç olarak tavsiyem soğuk iklimlerde iseniz kesinlikle tavsiye ederim ılıman iklimde iseniz hiç mi hiç gerek yok diyebilirim.

Yorum

İşleniyor...
                              X