Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Uğultuyu Kayda aldım. '' Video ''

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Uğultuyu Kayda aldım. '' Video ''

Merhaba beyler. Öncelikle iyi bayramlar dilerim. Mevcut aracımla alakalı ilginç bir tespitim var. Alakadar forumun aktifliği çok zayıf olduğundan ve kafii fikiri verebilecek arkadaşların denk gelme olaslığı zayıf olmasından ötürü fikirlerinize ihtiyacım olabilir.

Öncelikle lastiklerden geldiğini düşündüğüm uğultunun bu gün boşa kalan vaktimde, biraz üzerine giderek araştırınca lastik olmadığına kesinlikle kanaat getirmiş bulunuyorum. Fakat tecrübelerime dayanarak bile olsa sesi yorumlayamadım. Tespitlerim üzerine şaşkınlık içindeyim.

Kayıt bu:
    https://www.youtube.com/watch?v=Sv3qFJcqccY

Uğultu, aslında tüm hızlarda ince kısık şekilnde var. Lakin en belirgin ve şiddetli olduğu durum 2500 devir bandı.
    Eklediğim videoda;
    Hız ve vites farketmeksizin 2500 devirde duyulan uğultu geliyor.

Tespitlerim;

* Seyir halinde 1 - 2 - 3 - 4. Viteslerin 2500 devir bandına geldiğinde uğultu veriyor.

* Aynı zamadan yeterli hızdayken vitesi boşa aldığımda deviri nazikçe 2500' e getirdiğimde de uğultu aynen geliyor.

* Bir önceki tespitimde dayanarak boşta yani araç viteste olsun olmasın bile 2500' de gelen uğultu, araç durduğunda, veya rölantide asla uğultu vermiyor. Burası tüm teorilerimi alıp götürdü. Dururken, tüm devirlerde hiç bir şekilde uğultu yok.

Sorularım;

Şanzıman olsa, seyir halinde boşa alıp manuel olarak 2500 devirde neden uğultu versin ?

Motorda olsa, Rölantide de yapması gerekmez mi ?

Turboda olsa yüke binerken yapıyor desek, seyir halinde boşa aldığımda yapmaması gerekirdi. ?

Volan olsa, rölantide de yapması gerekir di ?

Egzos sistemi olsa rölanti de / duruyorken yapması gerekmez mi ?

Biryerlerde kaçak olsa yüke binince yapıyor olsa Seyir halinde ve aracı boşa aldığımda, yükü aldığımda yapmaması gerekmezmiydi ? Yada, duruyorken rölantide de yapması gerekliydi ?

Direksion pompası, şarj dinamosu, klima kompresörü, Triger, V kayışı rulmanları vs.vs, rölantide veya seyir halinde farketmeksizin
    bunlardan birisi bozuk olsa ses yapması lazımdı. ?

Kısaca bu işin içinden düşünerek çıkamadım. Fikirlere baya baya ihtiyacım var
    CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
    SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Ynt: Uğultuyu Kayda aldım. '' Video ''

2500 Devir Max. Tork Bandı Olması Gerekir. Yürürken Yapıyor Olması Programdan Kaynaklı Olabilir. Senörlerden Aldığı Bilgiye Göre Durduğu Yerde Gereksiz Yükleme Yapmıyor Olabilir. Mazot Pompasına Benzettim Ben.
    Bu Program İşi Hakkaten Bir Tuhaf Olay. Torque Programını Kullanıyorum. Tlf Ekranına Aynı Anda 25 Bilgiyi (Gauge) Sığdırdığım Programı 2 Yıldır Kullanıyorum Henüz 2 Gün Önce Fark Ettiğim Bir Olay Oldu ve Çok İlginç Hakkaten; Düz Yolda 120 İle Giderken Ekranda Gaz Kelebeği, Motora Yüklenme (Load) Turbo Vacuum/Basınç Sensörlerini Aynı Anda Gözlemlerken Yine Aynı Süratte Cruse Controle Alınca Değerler %10 Aşağı İniyor. Ne Yapıyorsa Yakıt Ekonomisi Yapıyor. Sonra Gaz Pedalına Basıp Cruze İptal Edince Değerler Yine Yükseliyor. Sürat; Aynı.
    Gevur İcadı Olur Böyle Şeyler...

Yorum

Geçmiş olsun...
      2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

geçmiş olsun ali abi

Yorum

Gelde bunu yetkili servse anlat anlatabilirsen
          Torque ile yakıt kesme değerlerine bir bakayım bende.
          CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -

Yorum

Teşekkürler.
            bayram arefesi ve sonrası tespitlerimi yaptığımdan şu güne kadar hiç bir parçayı kontrol ettiremedim.
            1200 Km yol yaptım. Ve tespitlerim şunlar. Bana, yürüyen aksamda veya motor çevresinde birbirine çarpan metal yada gevşemiş bir parça hissi uyandırdı.

Asfalt değişimlererinde ses değişiyor.
            Ara ara değişen asfaltlarda ses tamamen kesiliyor. Kaymak asfaltta bazen geliyor. Tamamen düzensiz.

Motor devrine göre vites değişiminde ses değişiyor.
            Devire bağlı olarak titreşimin tavan yaptığı aralıkta vites değişrken ses gidiyor geliyor.

Yokuş aşşağı ses kesiliyor Tırmanırken vites yükseltirken arada kesiliyor
            Aynen, yokuş aşşa inişlerde çoğunlukla kayboluyor. Kimi zaman yapıyor.

Tamamen düzensiz bir zırıltı türü ses. Uğultuya da benzer ama zırıltı daha çok doğru bir tanım.
            Sanki büyük ahşap bir kapıyı yolun ortasında ip ile bağlayıp sürüklersinizde gurultu türü ses çıkar ya, buna benzer bir sesi var. Daha kısık hali diyebilirim. Rahatsız edici boyutta değil. Ama gayet uzun yolda kulak tırmalıyor farkettiğim için.

Tekerlekler, brigestone turanza er300. Gayet sert lastikler. Fren kaliplerleri, balatalar, diskler, ve yürüyen aksam üzerinde duracağım bir durum gibi geliyor. Amortisör takozlarına da aklım kaydı.

Çünkü, dururken ne kadar deviri yükseltsemde hiç bir zırıltı tıkırtı yok.

Yorum

Diyeceğim arabaya yerine radyo ya da müzik dinle yapmayacağını biliyorum :-)) senin mesai başladı geçmiş olsun. Ben bir uğultu duymadım ya da senin kadar hassas degilim seslere karşı. Sen ne yapar eder onunda bulursun. Tekrardan geçmiş olsun.

Yorum

Gençler, bilgeler,

Uğultunun türü değişti. Farkettim ki durduk yerde firene basınca da veriyor uğultuyu.
                Rölanti devirinde iken sadece frene dokununca uğultuyu inceden alıyorum. Biraz daha yaklaşmış olabilir miyiz sonuca?

Yorum

Uğultunun kaynağını bulamadık henüz, ama tespitlerim var:

Uğultu, nadirende olsa geceleri dışarıdan da duyuyorum. Şoför tarafından yakın bir yerden geliyor. Steteskop ile her yeri dinledik motor altı üstü, asla sese ulaşamadık.

Gariptir ki, sesin çok net halini, iç aynadan duydum. Evet, iç dikiz aynası. Steteskobu dayar dayamaz direkt inişli çıkışlı uğultuyu çok aşırı net alıyorum.

Tabi sesin kaynağı kesinlikle ayna değil. !!!

Yorum

İşleniyor...
                  X