Duyuru

Collapse
No announcement yet.

BMW 3.20 İED HAKKINDA

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• BMW 3.20 İED HAKKINDA

Merhabalar insignia sevenler kulübü
    Hafta sonu 3 günlüğüne Çanakkale tarafına bir yolculuk gerçekleştirdim.
    Malum aracımı perşembe günü üyelerimizden ve baş sponsorlarımızdan Erhan KETEN abi benim haberim olmadan sattı ve araçsız kaldım
    4 günlüğüne üyelerimizden ve baş sponsorlarımızdan Mustafa KELEŞ abi sağolsun,bmw 3.20i tahsis etti ve yolculuğa başladım.
    Perşembe gecesi aldığım aracı biraz İstanbul içinde denedim ve cuma sabahı yola çıkmak için park edip evime gittim uyudum
    Cuma sabahı yola koyuldum ve yolculuk başladı,giderken bir iki kez 200 üstü hızlara çıktım ve ondan sonra hızım sabit 90-110 arasıydı
    Şehir içi 200 şehirler arasıda 700 km yol yaptım ortalama 9 litreydi istanbula döndüğümde, şimdi araç hakkında yorumlarımı siz değerli dostlarımla paylaşacağım.
    Yakıt
    Yakıtı söylediği gibi çok az değil, uzun yolda insignia 1.6 t ile kıyaslandığında, yarım litre daha fazla yaktıgını gördüm ve tek kişi gittim,insigniada 2 kişi ve yarı dolu bagajla gitmiştim.(bmw 7.5 litre,insignia 7 litre)
    Performans
    Aracın performansı ve şanzıman uyumu çok başarılı,0 dan 150 ye kadar hiç kesilmeden çıkıyor ama 150den sonra bariz hacim ve az daha beygir istiyor.
    Güvenlik,Frenleme
    Aracın frenleri oldukça başarılı beklediğimin üstünde,şeritten sapma kontrol kaybı vs kesinlikle yok denecek kadar az.
    Yol tutuş
    Aracın yol tutuşu amg ve flexili insignia ile kesinlikle kıyaslanmayacak düzeyde,180-200 lere geldiğinizde araç altınızdan kaçıp gidecekmiş gibi oluyor,60-70 le sert bir hamle yaptığınızda toplamak ciddi anlamda zorlaşıyor.
    Konfor
    Konforu malesef en kötü yanı,içeri ciddi anlamda rüzgar sesi alıyor,koltukları çok sert 350 km yol kat ettikten sonra malum yerimizin ağrıdığı aşikar
    Yoldaki tüm ses neredeyse içeride.
    Aracı şehir içi bi yarım saat kadar sıkıştırdığınızda hareret göstergeri 120leri vuruyor ve vitesin oradan sıcaklıklar yükseliyor bi yarım saat daha zorlasam vitesden sigara yakabilirdim o derece yani
    Sattığım araçla kıyaslandığında sadece 120 lere kadar daha performanslı diyebilirim başka hiç bir artısı yok he birde geri görüş kamerası
    Aklımda olan bir araçtı aslında lakin rahat hareket rahat makaslar atabilinecek bir araç değil,araç luxury paketti belkide ondandır sportlıne yada m paket olsaydı yol tutusu değişebilirdi.
    Şimdilik aklıma gelenler bu kadar 900 km de herleyi denedim sormak istediğiniz herşeyi cevaplıyabilirim.
    İyi günler.

Bir zamanlar 34 KTN 03 (Biz kırmızı başlıklı kızın hikayesinde bile kurttan yanayız)

Kasabadaki en iyi silahşör olunca,herkes sizinle boy ölçüşmek ister cool cool

F10 Msport

Ynt: BMW 3.20 İED HAKKINDA

Faydalı bilgiler için teşekkürler Kadir.Hararetin yükselmesi çok ilginç(hava sıcaklığı yüksek olsa bile) geldi bana.Hararetin yükselmemesi gerekirdi bence(bknz radyatör).Neyse konu bu değil.Haftasonu aynı yöndeymişiz.Denk gelseydik tozunu alırdım pardon merhaba derdim
    https://www.youtube.com/watch?v=Jem11GNnbzg

''Fidan dikmek için en iyi zaman yirmi yıl önceydi.Sonraki en iyi zaman ise şimdi'' İhtiyar Balıkçı

Yorum

Orjinal yazı sahibi: canbaz
      Faydalı bilgiler için teşekkürler Kadir.Hararetin yükselmesi çok ilginç(hava sıcaklığı yüksek olsa bile) geldi bana.Hararetin yükselmemesi gerekirdi bence(bknz radyatör).Neyse konu bu değil.Haftasonu aynı yöndeymişiz.Denk gelseydik tozunu alırdım pardon merhaba derdim
      Merak etme abi şahin bile olsa altımda sana yine bi 5-10 dakika plakamı okutup yoluma son sürat devam ederdim
      Bir zamanlar 34 KTN 03 (Biz kırmızı başlıklı kızın hikayesinde bile kurttan yanayız)

F10 Msport

Yorum

Ben bir de direksiyon sertliği fark etmiştim. 3-5 serilerinde sanki direksiyon daha sert gibi geliyor bana hep. Güzel paylaşım, teşekkürler.
        2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kdristnbl
          ondan sonra hızım sabit 90-110 arasıydı
          Seni hızlı sürücü bildiğimden bu kısım inandırıcı gelmedi
          2011 1.6 T Cosmo Sports Tourer

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Flesius
            Ben bir de direksiyon sertliği fark etmiştim. 3-5 serilerinde sanki direksiyon daha sert gibi geliyor bana hep. Güzel paylaşım, teşekkürler.
            Aynen Ersin ağabey direksiyonu çok sert belirtmeyi unutmuşum
            Orjinal yazı sahibi: denz
            Orjinal yazı sahibi: kdristnbl
            ondan sonra hızım sabit 90-110 arasıydı
            Seni hızlı sürücü bildiğimden bu kısım inandırıcı gelmedi
            Uzun yolda öyle Deniz ağabey ekonomi yapalım dedik ama olmadı bide bassak tüm tatil parasını benzine verecektik

F10 Msport

Yorum

Bir o hararet gostergesi degil motor sicakligi gostergesi
              Iki o hizlarda o arabanin yakacagi max 6 litredir 90 100 le gittim deme kimse inanmaz
              Üc ruzgar sesinde haklisin fakat run flat lastiklerin de yol sesinde etkisi var.
              Konfor bence ozellikle c amg ile kiyas bile edilmez... kullandigim araba cok buyuk ihtimalle 16 jantti yanda lastik havalari fazlaydi ki altindan kayacakmis gib hissetmissin
              Dört direksiyon konusunda kesinlikle haklisin standart ve servo direksiyon kutulari gercekten sert ama opsiyon donanimlanalinan degisken oranli spor direksiyon tam anlamiyla muhtesem
              F30 Sport+

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Gökhan_55
                Bir o hararet gostergesi degil motor sicakligi gostergesi
                Iki o hizlarda o arabanin yakacagi max 6 litredir 90 100 le gittim deme kimse inanmaz
                Üc ruzgar sesinde haklisin fakat run flat lastiklerin de yol sesinde etkisi var.
                Konfor bence ozellikle c amg ile kiyas bile edilmez... kullandigim araba cok buyuk ihtimalle 16 jantti yanda lastik havalari fazlaydi ki altindan kayacakmis gib hissetmissin
                Dört direksiyon konusunda kesinlikle haklisin standart ve servo direksiyon kutulari gercekten sert ama opsiyon donanimlanalinan degisken oranli spor direksiyon tam anlamiyla muhtesem
                c amg ile kıyaslanmazmı haha o tenekeyi sende satardında işte 5 sene beklemen gerekicekti abi bırak bu işler 17 jantlı 3.20 ied işte bildiğin teneke tüm yol sesi hersey içerde amgnin 220 sinde hissetiğin yolu ve hazı 160 da hissediyorsun ağabey hararet göstergesiyle motor sıcaklıgı göstergesi farkını bilmiyorum ben vallahi

F10 Msport

Yorum

Ve ufacık bir gazladığında benzini içiyor 950 km 450 tl benzin rezalet gösterdiği ortalamada yalan bence 9 litre oldu hep eco pro moddaydı bastık tabiki ama 700 km hep 90-110 civarıydı.
                  2015 model 6000 kmdeki bmw yerine 2008 kompressör alırım o kadarını söyliyeyim ağabeycim ama şehir içi kalkış yapmak için alınabilir

F10 Msport

Yorum

Senin soyledigin hizlarda bende surdum 960 km yaptim
                    F30 Sport+

Yorum

C amg bir bisiklet ne kadar konforlu olabilirse (bmx) o kadar konforlu ama amg olmayanlari daha yumusak ve keyfli
                      F30 Sport+

Yorum

Kandir sen kendini kandir he bide 950 km kullandim ve hic direksiyon kutusu bozulmadi

F10 Msport

Yorum

bmw nin arka bırakması çok kolay bir araba hiç sürmedim ama sürenler öyle diyorlar. insanlar araçları bilmeden kullanıyor halbuki arkadan itiş bir araç kullanmak için direksiyon hakimiyetinin çok iyi olması gerekir kadir abi gibi. haberlerde görmüşsünüzdür 61.2 km saat hızla bir genç araç kullanırken şeritten kaydı ve toparlamaya çalıştı araç arkasını bıraktı çiçekçiye girdi .araç önden çekişli olsa muhtemelen tekrar gaz verdiğinde araç toparlayabilirdi ama olan oldu.her neyse kadir abi 3 kasa hayalimdeki araçtı biraz fikirlerim değişti , söylediklerine göre pederin flexili insigniası bu araçtan bir çok konuda önde bir tek performans konusunda geride bir de ben insignianın bile yol sesi almasından şikayetçiyim bunda olsa demekki daha kötü bir durum .
                          2014 astra 1.6 cdti sport+still (ateş kırmızı)
                          2014 insignia 1.6 sidi at flexride park go sunroof

Yorum

Orjinal yazı sahibi: beter55
                            haberlerde görmüşsünüzdür 61.2 km saat hızla bir genç araç kullanırken şeritten kaydı ve toparlamaya çalıştı araç arkasını bıraktı çiçekçiye girdi.
                            60la giderken 70le giden araca makas atmaya çalışan genç aklıma geldi haha
                            InsigniaTEAM

Yorum

Orjinal yazı sahibi: cagri
                              Orjinal yazı sahibi: beter55
                              haberlerde görmüşsünüzdür 61.2 km saat hızla bir genç araç kullanırken şeritten kaydı ve toparlamaya çalıştı araç arkasını bıraktı çiçekçiye girdi.
                              60la giderken 70le giden araca makas atmaya çalışan genç aklıma geldi haha
                              haha haha haha tanıyormuyuz

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

İşleniyor...
                              X