Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İstanbul Teleservice telefonumu kırıp suçu bana yükledi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• İstanbul Teleservice telefonumu kırıp suçu bana yükledi

İki yıl önce HTC One M7 aldım.
    21.06.2015'de garantisi bitecek olan telefonumun arızaları için garanti bitmeden ücretsiz yaptırmak amacıyla garanti bitiminden 1 ay önce 21.05.2015'de ta Zeytinburnu'ndan kalkıp Maltepe'deki Teleservice'e gidip elden teslim ettim.

- Arama geldiğinde telefonu tutarken sesin gidip gidip gelmesi
    - 220v adaptörün akşamdan sabaha kadar telefonu %50-%60 ancak şarj edebilmesi
    - Kamera üzerindeki camın yerinden çıkması
    - Telefonu kamera pembeleşmesi sebebiyle daha önce tamire verdikten sonra alüminyum kasanın değişik yumuşak bir malzemeyle yamuk yapıştırılması sebebiyle sağında solundaki açıklıkların giderilmesi
    - Kulaklığın sağ tarafının çalışmaması (daha öncede aynı arıza olmuştu, yeni kulaklık gönderdiler)
    - Video kayıtlarında ses senkronu bozukluğu
    şeklinde şikayetlerim vardı.

Cihazı servise vardığımda resetledim, resetleme henüz tamamlanmamışken ve çalışır durumdayken bankodaki yetkiliye teslim ettim.
    Cihazdaki kullanım çiziklerinden dolayı iş emrine "Zedelenme / Çizikler var" şeklinde not düşüldü.
    İş emrini imzaladım ve çıkıp geldim.

Aradan 4 gün geçti, 25.05.2015 günü telefonuma mesaj geldi, "XXXX numaralı cihazınız garanti dışı işlem görmektedir. Tamir işlemlerinin devam edebilmesi için lütfen internet sitemizde cihaz takip sayfasına giriniz" yazıyordu.
    Akşam eve geldim ve siteyi açtım.
    Sisteme "kasa hasarlı" şeklinde not girilmiş.
    521,08 TL değerinde tamir faturası için onay istiyorlar.
    Bir de fotoğraf eklemişler;

26.05.2015 günü telefonla aradılar, cihazınızın hasarlı olduğu görünüyor ödemeniz var dediler. Cihaza kendi çalışanlarının zarar verdiğini ve bir iki şey daha söyleyip, ödeme yapmayacağımı söyleyip kapattım.
    28.05.2015'de bir daha aradılar, yine anlattım ve kapattım.
    Bu arada Metin abi ile görüşüyoruz, kardeşinin arkadaşı eskiden firmada yetkiliymiş, ondan haber bekliyorduk. Kendisine de yalan yanlış bilgi verildiği için o da yardımcı olamadı.
    08.06.2015'de telefonu kargoya verip bana gönderdiler.
    Kargo bilgisi gelince firmayı aradım, onların yaptıklarını söyledim, siz tekrar bize kargo yapın bakalım dediler.
    11.06.2015'de HTC Türkiye'ye şikayette bulundum. Onlar da ürünü tekrar göndermemi söylediler, ben de geri gönderdim.

Kargo servisten teslim alınmasına rağmen iş emri açmadılar. Önce telefon ettim ama her zaman olduğu gibi açan olmadı. İletişim maillerine mail attım, 15 dakika sonra iş emri açıldığına dair bilgi geldi
    Aynı günün akşamı saat 17:00'de beni arayıp telefonumun garanti dışı olduğunu, 521 TL ücreti olduğunu söylediler. Şaka gibi.
    Kendilerini HTC Türkiye'ye şikayet ettiğimi, ödeme yapmayacağımı, telefonu da bana geri göndermemelerini, gönderilerse tekrar servise göndereceğimi belirttim.
    Bunları da yine HTC Türkiye destek birimine yazdım.

Ödeme yapılmadığı için 03.07.2015'de telefon tekrar bana geri kargolandı.

HTC Türkiye telefonu sağlam teslim ettiğime dair foto istiyor... Sanki böyle bir zorunluluğum var. Ben telefonumun yerine yedek telefon alamadım, yanımda foto.mak. taşımıyorum, neyle fotoğraf çekeceğim? İş emri neden açılıyor o zaman? İş emrine kasada kullanım çizikleri ve zedeleri olduğu yazıyor, hasar olduğu yazmıyor. Ancak ilk teslimden sonra arada geçen 4 günde ne olduysa sisteme kasa hasarlı şeklinde not düşülmüş.
    Banko çalışanlarının tepesinde güvenlik kamerası var, bu kameranın kayıtlarını inceleyin diyorum hala ses yok.
    Tüketici hakem heyetine şikayette bulunup ne yapabileceğimize bakacağım.

Bundan sonra Teleservice garantili cihaz kesinlikle almayacağım, aldırmayacağım
    ayrıca bir şeyi servise teslim etmeden fotoğraflayacağımı da acı yoldan öğrenmiş oldum.

* Telefon tek parça alüminyum kasa, üzerinde vida bulunmuyor, cihazın sökülebilmesi için hoparlörlerin konumlandırıldığı alt ve üstteki parçaların açılması, ekran ve diğer şeylerin oradan sökülmesi gerekiyor. Bunu sökemeyen dingil, çözümü parçayı yamultmakta bulmuş.

InsigniaTEAM

Ynt: İstanbul Teleservice telefonumu kırıp suçu bana yükledi

Kardesim gecmis olsun benim m7 de su anda serviste hemde Maltepe teleservice Allah yardimcimiz olsun artik haha.Resmen rezillik

Yorum

Abi ne diyosun ya hasss Allah yardımcın olsun. İstanbul'a geldiğinde seninle konuşmamışmıydık? telefonu vermeden tüm önlemleri alsaydın
      InsigniaTEAM

Yorum

Tuketici mahkemesine sikayet et

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Geçmiş olsun.
          Tüketici mahkemesine nasıl başvurulur?
          Insignia Editition Elegance - 18" jant Teknik gri

Yorum

Allah yardım etsin, tele servisten farklı zamanlarda 2 adet iPhone 4s bir adet'te şarj kablosu değiştim. Telefonun biri 1 hafta da diğeri 3 ayda değişti, kablo ise 7 ay sürdü. Velhasıl teleservice duyunca tüylerim ürperiyor.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: cagri
              Abi ne diyosun ya hasss Allah yardımcın olsun. İstanbul'a geldiğinde seninle konuşmamışmıydık? telefonu vermeden tüm önlemleri alsaydın
              Konustuk da Mehmet'in aklina geldi mi hic desene haha İlk gondwrdigimde ana kartini degistirip yolladilar 5/6 ay idare ettim simdi bakalim.İlginc bi calisma bekliyorum onlardan

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Nurettin
                Geçmiş olsun.
                çok basit. ikamet adresinizin bulunduğu kaymakamlık binasına gidiyorsunuz. hakem heyetini buluyorsunuz. dilekçenizi teslim ediyorsunuz. (dilekçe ile birlikte bilgi, belge, servis formu, teslim tutanağı, kargo alındısı vs. mutlaka ekleyin)

sonra sizi çağırmalarını bekliyorsunuz.
                MEN AMENE BİL KADER EMİN-E MİNEL KEDER.

Yâ Rab! Garibem, bîkesem, zaîfem, nâtüvanem, alîlem, âcizem, ihtiyarem, 
Bî-ihtiyarem, el'aman gûyem, afv cûyem, meded hâhem zidergâhet İlahî!

Yorum

Geçmiş olsun. Garantiye bir cihaz gönderince acaba neresini bozupta geri gönderecekler diye düşünmeden edemiyoruz artık.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Nurettin
                    Geçmiş olsun.
                    İlçe Mal Müdürlükleri bu işe bakıyorlardı şimdi kim bakıyor bilmiyorum

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Artık kaymakamlıklarda tüketici heyeti var bildiğim kadarıyla
                      ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

Çağrıcı kardeşim kaymakamlığı gidip
                        Tüketici Mahkemesine başvuracaksın.
                        [center]
                        İnsignia 1.4 Edition Elegance Yeni Stil Paket 2012 OPC Body Kit (Kara Şahin)

BİR ZAMANLAR

Yorum

Geçmiş olsun kardeşim . Sana servis girişinde hasar tespitle ilgili verilen tutanak resmi belge niteliği taşır. BU belge üzerinden hareket etmende fayda var.

Yorum

geçmiş olsun. herkes işini bilinçli yapsa hiçbir sorun kalmaz. millet çakallık derdinde. işverenler "ucuza adam çalıştırayım da işi bilmese de olur zamanla öğrenir" dediği sürece bu böyle gider
                            1.4T Edition Elegance - Yeni Stil Paketi - Sunroof

Yorum

Hakem heyetine başvurumu yaptım, eylülde toplantı var. Bayağı ilgili davranıyorlar, para iadesi talep ettirdiler, umarım sonuç alırız.
                              InsigniaTEAM

Yorum

İşleniyor...
                              X