Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Aklınızda bulunsun (Trafik cezası)

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Aklınızda bulunsun (Trafik cezası)

Merhaba ;
    Karayolları trafik kanununda ilginç bir madde var.
    Kardeşim benim aracımla alkollü yakalanıp ceza yemiş ve ehliyetini kaptırmıştı. Neyse cezasını ödedi günü geldiğinde de ehliyetini aldı. Yalnız bu ilgili madde uyarınca cezasının aynı tutarı kadar bana yani ruhsat sahibine de ceza kesilmiş.
    Tebliğ etme gereğinde bile bulunmadan , araç satıldıktan seneler sonra tesadüfen e-devlet üzerinden bu ceza ve inanılmaz faiziyle karşılaştım.
    Biraz araştırma yapınca bir cezanın birden fazla kişiye kesilemeyeceği ile ilgili birkaç anayasa mahkemesi kararına Yargıtay kararlarına rastladım ve Şarköy jandanrma komutanlığına dava açtım , ilgili kararları falan dosya ekine koydum.
    2 sene sürdü karar çıkması ama bugün neticelendi.
    Karar da bir cezanın birden falza kişiye kesilemeyeceği yasa anayasa ve kanunlara aykırıdır vs vs gibi şeyler yazarak cezanın iptalini hem ilgili vergi dairesine hem de jandarmaya bildirmişler. Ayrıca yargılama masraflarını da jandarmanın ödemesine karar vermişler..

Başınıza gelebilir , aklınızda bulunsun böyle bir hakkınız var...
    1.6 T - COSMO - DVD 800

Ynt: Aklınızda bulunsun (Trafik cezası)

Bilgilendirme için teşekkürler.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim.
      https://www.youtube.com/watch?v=Jem11GNnbzg

''Fidan dikmek için en iyi zaman yirmi yıl önceydi.Sonraki en iyi zaman ise şimdi'' İhtiyar Balıkçı

Yorum

kusura bakmayın düzelttim...
        1.6 T - COSMO - DVD 800

Yorum

Geçmiş olsun.
          Benim de bir arkadaşımın yasa gereği 21 gün içerisinde tebliğ edilmeyen trafik cezalarını zaman aşımı gibi bir gerekçeyle iptal ettiren bir avukat arkadaşı var.
          Bu şekilde yaklaşık 7 veya 8 ceza iptal ettirdiler diye biliyorum.
          Yasada böyle bir açık var sanırım.
          Insignia 1.6T Cosmo + Navi Paket - Metro Mavi 2011
          Astra J 1.4 T Enjoy Active - Olimpik Beyaz 2013

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kartalbey
            Orjinal yazı sahibi: canbaz
            ''Jandarmaya itelemişler'' kısmına kadar verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim.
            kusura bakmayın düzelttim...
            bende düzelttim.silebilirsiniz.
            https://www.youtube.com/watch?v=Jem11GNnbzg

''Fidan dikmek için en iyi zaman yirmi yıl önceydi.Sonraki en iyi zaman ise şimdi'' İhtiyar Balıkçı

Yorum

Bilgilendirme için teşekkürler.

Yorum

Çok geçmiş olsun.Şarköy deyince yazmak istedim.Sürekli sahilde polis çevirmesi olurdu. 2 sene önce bir akrabamız eski bir kartalı ile misafir gelmişti.Girişte çevirme yapıp egzost pulu olmadığı için 500-600 tl gibi bir ceza kesmişler.Tabii cezayı yüzüne söyleyememiş memur bey.Eve gelir deyip sallamışlar.Cezayı öğrenince kendine gelemedi bir süre. Aracı da 1.800 tl ye sattı.
                "Herşeyi Senin için yarattım diyen" RABBİNE, "Herşeyden senin için vazgeçtim" diyebilmektir AŞK.

Yorum

İşleniyor...
                X