Duyuru

Collapse
No announcement yet.

format atılan harddiski kurtarma

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• format atılan harddiski kurtarma

Arkadaşlar, Selamlar!

Bundan bir kaç gün önce bir arkadaşımın cd sürücüsü olmayan netbook>una format atmaya çalışırken kendi usb harddiskime format attım. şöyle ki;

internette biraz araştırayım dedim. bulduğum bir sitede cmd.exe kullanarak usb flash diski cd sürücüsü olarak göstermek gerektiği ve bunun yapılış şekli anlatılmıştı. ben de denemek istedim. oradaki komutları denerken (aslında onay sorar diye bekledim) clean diye bir komut vardı. daha enter'a basar basmaz benim harddisk görünmez oldu. bende işlem yarım kalmasın diye komutları devam ettirip genel bir format attım. harddiskim tertemiz oldu.

işin kötü tarafı bu harddiskte benim ufaklıkların bebekliklerinden beri çekilen fotoğraf ve videoları vardı. bir kısmı yedekliydi ama özellikle küçük kızımın fotoğrafları yok oldu. çok moralim bozuk. binlerce resim onlarca videodan bahsediyoruz. kaybolan önemli veri toplamı belkide 50-60 GB VARDIR.

bu işin bir çaresi var mı? recovery my files ve R-Studio network ile tarattım. aslında ikinci programla şimdi başladım taratmaya.

bildiğiniz başka bir yol ve program var mı? Çok acil ve önemli... Teşekkürler maad
    MEN AMENE BİL KADER EMİN-E MİNEL KEDER.

Yâ Rab! Garibem, bîkesem, zaîfem, nâtüvanem, alîlem, âcizem, ihtiyarem, 
Bî-ihtiyarem, el'aman gûyem, afv cûyem, meded hâhem zidergâhet İlahî!

Ynt: format atılan harddiski kurtarma

Fotoğrafları kurtarmak, komplike dosyaları ( program kurulumları, müzik arşivleri, farklı uzantılara sahip programların veri dosyaları ) kurtarmaktan çok daha kolaydır. Ontrack easy recovery proffesyonal, ve recovery my files başarılı programlardır.
    Find/ search seçeneklerinden file recovery, Raw recovery, delete ve format seçeneklerinin hepsini denemelisiniz.
    Şu programı da övüyorlar. recuva. Eğer isterseniz uzak masaüstü ile birkaç deneme yapabilirim.

Bildiğiniz gibi, format / delete komutları aslında veriyi silmiyor. Partition table üzerini boş gösterip, üzerlerine yeni veriyi ekleyerek zamanla siliyor

Bir çok program denemelisiniz. Çoğunun algoritmaları farklı farklıdır. Birinin bulduğunu diğeri kurtarabiliyor.

Dip not:
    http://www.r-studio.com Full'ü bulabilirsiniz sanırım.
    CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
    SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Ben de bir kere kızıltepe'de ekspertizde çektiğim resimleri yanlışlıkla silmiştim, ertesi gün bir daha foto çekmek için yola çıkacakken internetten kurtarma programları aklıma geldi, sanırım recuva olabilir fotoların %90'ını falan kurtardı, 240 km yol gitmekten kurtuldum.
      ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

Biraz sikintili bir durum disk partitonlari silinip format atilmis insallah kurtulur

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

PArtition recovery seçenekleri ile düzelebilir.

Bu işin en garanti çaresi, benim gibi home user işi 4 - 5 yere yedeklemeniz.
          CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aton1981
            Fotoğrafları kurtarmak, komplike dosyaları ( program kurulumları, müzik arşivleri, farklı uzantılara sahip programların veri dosyaları ) kurtarmaktan çok daha kolaydır. Ontrack easy recovery proffesyonal, ve recovery my files başarılı programlardır.
            Find/ search seçeneklerinden file recovery, Raw recovery, delete ve format seçeneklerinin hepsini denemelisiniz.
            Şu programı da övüyorlar. recuva. Eğer isterseniz uzak masaüstü ile birkaç deneme yapabilirim.

Bildiğiniz gibi, format / delete komutları aslında veriyi silmiyor. Partition table üzerini boş gösterip, üzerlerine yeni veriyi ekleyerek zamanla siliyor

Bir çok program denemelisiniz. Çoğunun algoritmaları farklı farklıdır. Birinin bulduğunu diğeri kurtarabiliyor.

Dip not:
            http://www.r-studio.com Full'ü bulabilirsiniz sanırım.
            Teşekürler, birkaç program denedim. hatta denediğim programlardan biriyle önceden çok dosya kurtardığımda olmuştu. ama inanılmaz bir şekilde şimdi hiçbir şey evet hiçbirşey bulamadılar.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
              Biraz sikintili bir durum disk partitonlari silinip format atilmis insallah kurtulur
              Abi kızın resimleri olmasa umrumda değil. ben çocuklar doğduğu günden beri resimlerini çekip arşivliyorum. canım çok sıkıldı. ilkbaşlarda biraz rahattım. nasıl olsa önceden başıma geldi kurtardım diyordum. zaten bu rahatlık benim cmd çalıştırıp format atmama neden oldu. ama sonra baktım ki hiçbirşey kalmamış. hadi büyük kızın eski resimleri biraz yedekli de küçüğünkiler tamamen gitti neredeyse.

Yorum

PArtition recovery seçenekleri ile düzelebilir.

Bu işin en garanti çaresi, benim gibi home user işi 4 - 5 yere yedeklemeniz.
                bunu da denerim inşallah.

Yorum

Hirens's boot DVD yada boot CD türü açılıs CD / DVD leri var nette. Bulup eklerim.

İsterseniz detaylıda açıklarım. Bir çeşit araç kutusu bu. İçerisinde recovery adına en başarılı programlar mevcut. Dosya kurtarmadan silinen partitionlara kadar çok başarılı uygulamalar var. Özellikle partition recovery araçları işinizi görebilir. Silinen partition table alanın kurtarıp, ondan sonra üzerinde standart file / format recovery uygulayabilirsiniz. En uygun yol bu.

Yorum

Hirens's boot DVD yada boot CD türü açılıs CD / DVD leri var nette. Bulup eklerim.

İsterseniz detaylıda açıklarım. Bir çeşit araç kutusu bu. İçerisinde recovery adına en başarılı programlar mevcut. Dosya kurtarmadan silinen partitionlara kadar çok başarılı uygulamalar var. Özellikle partition recovery araçları işinizi görebilir. Silinen partition table alanın kurtarıp, ondan sonra üzerinde standart file / format recovery uygulayabilirsiniz. En uygun yol bu.
                    cevaplarınız için çok teşekkürler.

Çok sevdiğim bilgisayar mühendisi bir ağabeyim ilgilenecek harddiskle. inşallah kurtarabiliriz. bana, "üzerinde hiç işlem yapma" dedi. o nedenle şimdilik uğraşmayı bıraktım.

Yorum

Hard diskinizi formatladıktan sonra üzerine kesinlikle tekrar dosya yazmayın. Bu şekilde çok rahat giden verilerinizi kurtarırsınız. Fakat her dosya yazışınızda yazdığınız dosya silinen bilgilerin hangisinin üzerine denk geliyorsa o dosyaya fatiha okuyun (: Format işlemi bilgilerinizi silmiyor esasında. (Hızlı seçeneği için) Sadece diski boş gösterip altta kalan bilgilerinizin üzerine yeni verileri yazıyor olayı o. Ama biçimlendirme seçeneğinde yavaş biçimlendir ile format atmışsanız bilgileriniz çoktan gitmiş demektir. Aynı şekilde bilgisayar veya hard disk satarken de format atıp disk temizlendi deyip satmayın. Bilgileriniz kalıyor hard diskte. Hard disk silici programlar kullanın. Bu programlarla diski formatlamak çok uzun sürer ama bilgilerinizi tamamen silmiş olur. Veya diski yavaş biçimlendir seçeneğini seçin. Bu da çözümdür.
                      [COLOR=black]SADECE ESKİŞEHİRSPOR

Opel Insignia 1.6 Turbo 180 HP Cosmo - Olimpik Beyaz + DVD 800 (2010)

Fiat Bravo 1.6 MultiJet 120 HP-320 NM Sport - Lav Kırmızı + Skydome (2013)

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Power
                        Hard diskinizi formatladıktan sonra üzerine kesinlikle tekrar dosya yazmayın. Bu şekilde çok rahat giden verilerinizi kurtarırsınız. Fakat her dosya yazışınızda yazdığınız dosya silinen bilgilerin hangisinin üzerine denk geliyorsa o dosyaya fatiha okuyun (: Format işlemi bilgilerinizi silmiyor esasında. (Hızlı seçeneği için) Sadece diski boş gösterip altta kalan bilgilerinizin üzerine yeni verileri yazıyor olayı o. Ama biçimlendirme seçeneğinde yavaş biçimlendir ile format atmışsanız bilgileriniz çoktan gitmiş demektir. Aynı şekilde bilgisayar veya hard disk satarken de format atıp disk temizlendi deyip satmayın. Bilgileriniz kalıyor hard diskte. Hard disk silici programlar kullanın. Bu programlarla diski formatlamak çok uzun sürer ama bilgilerinizi tamamen silmiş olur. Veya diski yavaş biçimlendir seçeneğini seçin. Bu da çözümdür.
                        Dediğiniz gibiyse yandım ben. Çünkü benim harddiskin formatı neredeyse 20 saat sürdü...

Yorum

Çok üzüntü verici bir durum naci hocam,inşaallah kurtarirsiniz ..
                          Gri Bmw F10 5.25 xd 2014

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Seyyah
                            Çok üzüntü verici bir durum naci hocam,inşaallah kurtarirsiniz ..
                            teşekkür ederim Bülent Abi.

İnşaallah, çareler arıyorum.

Yorum

İşleniyor...
                            X