Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ADINI SİZ KOYUN

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• ADINI SİZ KOYUN

Muhitte birkaç 'tekel shop' dükkanı olan bir arkadaşım daha doğrusu kardeşim var.
    2012 model 1.4 T edition insignia aracı vardı, arada araba muhabbeti yapardık.
    On beş gün kadar evvel arabasını sattı, yeni bir araba arayışına girmişti.

Dün akşam beni aradı ve Opel Ekcan'da tanıdık birileri olup olmadığını sordu.
    Ekcan'da tanıdık çok, mesele nedir diye sordum. İkinci el bir passat cc varmış,
    meğer onu gözüne kestirmiş, 2013 model, 30.000 km yol yapmış, 1.4 T 160 hp
    dsg bir araba, 92.000 tl fiyat yazmışlar, arayıp konuşmuş 91.000.- tl son fiyat
    demişler. Bana yardımcı ol, şu arabayı alayım dedi

Bu sabah onu da aldım, beraber Ekcan'a gittik, Gnl.Md Mustafa Bey'in yanına
    vardık. Biraz hoş beş ettikten sonra ziyaret sebebimizi açıkladık. Arabayı bir
    arkadaşından 'takas' almışlar, adam passatı bırakıp 1.6 T 170 hp cosmo,stil
    paket , açılır tavan, flexride, deri koltuk , kış paketi, bose ses sistemi, çevre
    görüş 2 paketli dolu bir insignia alıp gitmiş.

Mustafa Bey, passat yerine, size aynı fiyata 2014 sıfır km 1.6 T 170 hp, bose
    sistemli, bej deri ısıtmalı insignia vereyim diye teklif etti. Necmettin ağabey
    Ekcan'da benden eski, hatırı için bin tl daha fedakarlık yapıp 90.000.- tl'ye
    bırakırım dedi.

Fakat bizimki kafayı takmış, söylenenler kulağının birinden girip ötekinden
    çıkıyor Mustafa Bey'e dedim ki sen bize passatı ver, ama fiyatı biraz daha
    indir. İkinci el işine başka bir Mustafa Bey bakıyormuş, Hakan'ı yönlendirdi,
    biz biraz daha araba muhabbeti yaptık.

Bizim Hakan'la Mustafa Bey pazarlığa tutuşmuşlar, en son biri son 90.000.- diyor,
    öteki 88.000.- veriyor, anlaşamıyorlar. Hakan geldi, haydi gidelim ağabey dedi.
    Ne oldu, ne yaptınız diye sordum, durumu anlattı. Uzatmayayım, ben bir ucundan
    tuttum, Mustafa Bey bir ucundan tuttu, 89.000.- tl ile alış verişi bitirdik. Onları
    notere gönderdim, ben geri döndüm.

Yol boyunca şu mantığı anlamaya çalıştım,ama nafile. Bir tarafta 2103, 30 km
    passat cc, öbür tarafta aynı fiyata 2014 model 0 km insignia ve Hakan gitti
    passat cc'yi aldı iyi mi? Bu işi anlayan varsa lütfen bana da anlatsın

Ynt: ADINI SİZ KOYUN

Sonuç:

************** Her malin bir alıcısı vardır *****************
    https://www.youtube.com/watch?v=Jem11GNnbzg

''Fidan dikmek için en iyi zaman yirmi yıl önceydi.Sonraki en iyi zaman ise şimdi'' İhtiyar Balıkçı

Yorum

Passat CC de cok hoş bir araç. Hakkını yemeyelim ama.
      CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
      SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aton1981
        Passat CC de cok hoş bir araç. Hakkını yemeyelim ama.
        Passat CC kötü demedim, passat cc sahibi arabasını bırakıp insignia
        almış gitmiş. Bizimki 2014, 0 km insignia yerine 2013, 30.000 km yol
        yapmış passatı tercih etti, anlamadığım burası.

Yorum

Anlam karmaşası yaptım. Kusurabakmayın. CC kötüymüş gibi algılattırdım.

Yani seçebilir aslında bende olsam bende accayip ikilemde kalabilirdim doğrusu.
          CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -

Yorum

İki araçta 0 olsa şahsen cc yi almada tereddüt etmem lakin bu durumda insignia tercih edilmeliydi derim...

Yorum

amca oğlu nda cc var benim arabayı verdim geldikten sonra arabasına küfür etti benim arabam çok rüzgar alıyor dedi bide yokuş çıkarken arada bi sanki şanzıman kopuyorgibi sesleniyor diyo ben insignia nın gözünü seveyim

Yorum

CC dış kasa olarak insignia'dan ufak bir adım önde ama diğer konularda gerek donanım olsun gerek performans olsun insignia çok önde tabi bu benim düşüncem
                2010 1.6T Cosmo

Yorum

Çok özür diliyor ve asla hakaret niyeti olmadan Anadolu'da kullanılan bir deyimi paylaşmak istiyorum.

"Gönül bu, akada konar b...."

Ayrıca "Gönül kimi severse güzel odur" derler.

Necmettin ağabey, bence arkadaşınız gönlüne uygun olanı yani doğru olanı yapmış... Ben olsam insignia derdim belki ama insanın Gönlünde bir hedef yerleşmiş ve yer etmişse, artık nafile... Bize insignia çok güzel geliyor ama , bakalım onun gözüne CC Nasıl görünüyordu.

Allah kazasız belasız binmesini nasip etsin. CC DE çok güzel araba bence...
                  MEN AMENE BİL KADER EMİN-E MİNEL KEDER.

Yâ Rab! Garibem, bîkesem, zaîfem, nâtüvanem, alîlem, âcizem, ihtiyarem, 
Bî-ihtiyarem, el'aman gûyem, afv cûyem, meded hâhem zidergâhet İlahî!

Yorum

Orjinal yazı sahibi: bilgecem
                    Çok özür diliyor ve asla hakaret niyeti olmadan Anadolu'da kullanılan bir
                    deyimi paylaşmak istiyorum.
                    "Gönül bu, akada konar b...."
                    Aynı sözü ben yüzüne karşı söyledim haha

Necmettin ağabey, bence arkadaşınız gönlüne uygun olanı yani doğru olanı yapmış...
                    Ben olsam insignia derdim belki ama insanın Gönlünde bir hedef yerleşmiş ve yer etmişse, artık nafile...
                    Bize insignia çok güzel geliyor ama , bakalım onun gözüne CC Nasıl görünüyordu.

Evet, passat cc yakışıklı, Metin Bey'in dediği gibi belki bir 'tık' öndedir.
                    Ama, istenilen fiyatları etmez, ben bunu söylüyorum. Ayrıca, arkadaşımı
                    tanıyorum, hercainin teki, üç ay sonra satıp yeniden insignia alırsa da
                    hiç şaşmam ihihi

Yorum

Arkadaşınız da bir sene gelecek cc yi verip insignia yı alacak
                      Sonuç belli sadece biraz gecikmeli olacak

Yorum

Necmettin ağabey, bence arkadaşınız gönlüne uygun olanı yani doğru olanı yapmış... Ben olsam insignia derdim belki ama insanın Gönlünde bir hedef yerleşmiş ve yer etmişse, artık nafile... Bize insignia çok güzel geliyor ama , bakalım onun gözüne CC Nasıl görünüyordu.

Güzel özetlemişsiniz..

[shadow=red,left][glow=grey,2,500]SPORT[/glow][/shadow]

Yorum

Bende aslında, dış görünümü adına seçimim CC demiştim. Denesem belki ıyy diyebilirim. Tabi 1.8 güzel olabilir.

Yorum

türkiye de malesef hiçbir araba ederine satılmıyor. bende vw ni türkiyede çok abartıldığını düşünen ve vw nin oldum olası arablarının ( birkaçı hariç ) tipini hiç beğenmeyen birisi olarak insanların vw tercih etmelerinin tek sebebinin türkiyede abartılmasından kaynaklı (zamanında türkiye pazarındaki boşluğu değerlendirmesinin bunda payı çok ) 2. elinin çok çok iyi olmasıdır. sıfır bir vw al özellikle passat ve golf, bir yıl kaba tabirle (kimse kusura bakmasın) hayvan gibi bin sonra aldığın paraya hatta bir iki lira üstüne sat. yukardaki örnekte görülüğü gibi sıfır araba yerine 30 bindekinin seçilmesi.. işin özü budur. ama hakkını yememek lazım vw müthiş stratejilere sahip ülkelerdeki eksikleri çok iyi kavrayan ve insanların ihtiyaçlarına en iyi cevap veren firma.. yiğidi öldür hakını yeme demişler. bugün insignia gibi passattan 1 gömlek üstün bir aracın ikinci elde polo parasına satılıyor olmasıda opelin düşünmesi gereken bir konudur. selam ve saygılarımla
                            2012 1.4t beyaz/bej+edition elegance+yeni stil paket(18"+afl+bluetooth)+necvox

Yorum

clapclap clapclap

[shadow=red,left][glow=grey,2,500]SPORT[/glow][/shadow]

Yorum

İşleniyor...
                              X