Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İnsignia 1.4T vs. bmw 116i F20

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• İnsignia 1.4T vs. bmw 116i F20

Abilerim ve kardeşlerim merhaba. Geçtiğimiz cumartesi gününden beri kafamı ciddi anlamda kurcalayan bir soruyu sizlerle paylaşmak ve sizlerin yorumunu almak istiyorum.
    Konu şu;

Geçtiğimiz cumartesi günü bir arkadaşım ile Eskişehir Teknik Oto'ya (BMW bayii) gidip test aracı varsa test yapalım dedik. Çalışanların güler yüzlü karşılamalarından sonra 1, 3 ve 5 serisini test etme imkanım oldu. 3 serisi ve 5 serisi için herhangi bir sorum maalesef olamıyor (maddi olarak o kadar yükseğe şimdilik çıkamadığım için).
    Ama 116i'ye testten sonra alıcı gözü ile bakmaya başladım. Nedenlerine gelecek olursak;
    Her ne kadar 136hp olsa da, 8 ileri otomatik şanzımanın motor ile uyumu, ağırlık dengesi, 1.4t insignia'ya göre olan çevikliği, yol tutuşu ve tabii ki arkadan itişli olması ve düşük yakıt tüketimi beni cezbeden başlıca özellikler.
    Ama insigniama da binince, geniş olması, daha gösterişli olması gibi faktörler "otur oturduğun yerde" dememe neden oluyor.

Şimdi soruya gelecek olursak, siz olsanız henüz yeni evli oluşunuz ve çocuğunuzun şimdilik olmadığını da göz önüne alarak, 1.4t insignianızı satıp, 116i alır mısınız?

Not: Sorum her ne kadar 1.4t kullanıcıları için geçerliymiş gibi görünse de 1.6t sahibi arkadaşlarım da cevaplarsa çok sevinirim.
    2015 İnsignia 1.6 Turbo Sidi Cosmo Asteroid Gri.

Ynt: İnsignia 1.4T vs. bmw 116i F20

1 serisi gözüme çok kötü görünüyor, kesin iyi bir arabadır ama dizaynı çok kötü bence. audi a3, yeni golf daha şık bana göre
    ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

Makyajsız 1.16d kullanmışlığım var.İç hacmi çok dar.Bagaj nerdeyse yok.Insigniadan sonra tat verecek bir araç değil bence.Makyajlı kasa nasıldır bilmiyorum ama.
      http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

Ellere yar oldu
      2.0 CDTI
      Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

5.25 Xdrive ///M(azot) Power

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kingdragon
        audi a3, yeni golf daha şık bana göre
        +1

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kingdragon
          1 serisi gözüme çok kötü görünüyor, kesin iyi bir arabadır ama dizaynı çok kötü bence. audi a3, yeni golf daha şık bana göre
          a3 ya da yeni golfün görüntüsü güzel aancak onlarda önden çekiş, sürüş zevki olarak insigniadan bir farkı olmayacağını düşünüyorum (hatta insgnia daha iyi bile olabilir belki de, kullanmadığım için bilemiyorum)
          Orjinal yazı sahibi: Insignia
          Makyajsız 1.16d kullanmışlığım var.İç hacmi çok dar.Bagaj nerdeyse yok.Insigniadan sonra tat verecek bir araç değil bence.Makyajlı kasa nasıldır bilmiyorum ama.
          İç hacmi ve bagaj hacmi bizimkilerle kıyas götürmez tabii ki ama bir önceki kasaya göre iki kişilik bir ailenin rahatlıkla sığabileceği bir otomobil gibi geliyor.

Forumun BMW kullanıcıları, sürüş keyfi açısından sizin de yorumlarınız önemli

Yorum

Bahsettiğiniz 2 araç Muadil araçlar değil .BMW kullananlar 3 ve 5 segmentinde kullanıcılar. BMW nin 1 ve 3 serisini karşılaştırmak bile doğru olmaz. Astra hb ile mukayeseniz daha mantıklı olabilir. Yeni golf veya A3 te bu araca göre daha artıları olan bir araç. BMW bu segmentte adı anılsın diye yapmış. Alınsın diye bir derdi yok bence.
            "Herşeyi Senin için yarattım diyen" RABBİNE, "Herşeyden senin için vazgeçtim" diyebilmektir AŞK.

Yorum

Bahsetriginiz kasa 1 serisi makyaj gordu ve yeni hali mayis gibi bayilerde olcak. Mevcut kasanin motor sanzuman uyumuna soylenecek tek soz yok fakat insignia ya gore ozellikle 130 kmden sonra cok asiri yol.sesi alir ama bu durum makyajli kasasa degismis midir bilmiyorum. Bu arada henuz cocuk yokken bu arabanin tadina bi bakilir ama makyajli halinin kesinlikle...
              F30 Sport+

Yorum

3 deseniz hayırlı olsun deriz ama şanzımanı bir kenara koyduğumuzda 1 insignia ile elbette karsilastirilamaz...Biraz daha birikim yapıp 3 alın derim bu arada da insignia size bu arabaya neden biniyorum dedirtmeyecektir...

Yorum

arkadaşlar yazmışlar zaten insigniadan sonra 1.16 binilmez diye düşünüyorum

Yorum

Cumartesi günkü deneyim nedeniyle oluşan zevk,üzerinden zaman geçtikte yerini mantığa bırakmaya başlıyor gibi bende de. Tabi buna sizin yorumlarınızı destekler nitelikte olan aile yorumlarının da payı var.
                    Bu arada, BMW'den önce Mercedes bayiine gitmiştik, oradaki arkadaş hafta içi benim aracın takas değeri için bilgilendirecekti. Az önce aradılar ve 45.000,00TL gibi oldukça trajikomik bir rakam söylediler maad ki aracım pert kayıtlı olsa ancak o kadar az değer biçilebilirdi.

Yorum

Emre Bey kardeşim, sizin arabanızın nesi var ki değiştirmek istiyorsunuz?
                      Tabii siz bilirsiniz de Ali Kardeş (aton1981)gibi arabanızı sattıktan sonra
                      bin pişman olma ihtimalini gözden uzak tutmayın derim

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Şaman TÜRKSOY
                        Emre Bey kardeşim, sizin arabanızın nesi var ki değiştirmek istiyorsunuz?
                        Tabii siz bilirsiniz de Ali Kardeş (aton1981)gibi arabanızı sattıktan sonra
                        bin pişman olma ihtimalini gözden uzak tutmayın derim
                        Arabamın içime sinmeyen bir şeyi olduğundan değil yanlış anlaşılmasın,
                        Sadece biraz daha az yakarak daha atak olan bi araç olunca karşılaştırılan araçlar, insan (en azından ben) "acaba?" demekten kendini alamıyor
                        Yoksa arabamdan gayet memnunum, bir tek biraz daha atak olabilirdi Gerçi onunda çözümü yok değil

Yorum

Eğer 1serisinin güncel kasası icin soruyorsanız,on kısmı çok çirkin geliyor bana.Insignia daha güzel..
                          Gri Bmw F10 5.25 xd 2014

Yorum

1-2 lt daha az yakıcak diye gemi gibi arabayı bırakıp ufacık arkada insanın zor oturduğu ufak bagajlı bır aracı almazdım hemde üstüne 25-30k para ekleyerek.
                            Galericiler herzaman ölü fiyat verir bu hep böyledir onlar için afl jant vs fark etmez düz edition değeri veriyorlar.O paraya satıp bu tarzda baska bir araç bulunamaz bunu aklınızdan çıkarmayın.
                            2012 insignia 1.4 T 140 Hp Yeni Stil Paket Fume

Yorum

İnsignia dan sonra çok uzun zaman araştırdım BMW 5.20i ye karar verebildim.BMW daha keyifli ,daha konforlu,daha sessiz.Aradaki fiyat farkına değer mi? hayır .Üstüne para verip,1 serisi almak bana göre de doğru değil.Sorunsuz bir aracınız varsa ,macera aramaya gerek yok derim.İnsignia dan sonra daha iyisini alabilmek için 50-100 üzerine koymanız gerekli ,bu kadar farkta ne kadar mantıklı?.Bu arada benim 1,4 2012 model edition elegance sunroof+ beyaz aracımı 54250TL ye verdim.Ve ucuza sattığımı düşünüyorum.
                              2014 BMW 5.20I M +comfort+premium            
                              2011 otomatik opel astra  1.4 cosmo sunroof
                              2013 Chevrolet Captiva LTZ

Yorum

İşleniyor...
                              X