Duyuru

Collapse
No announcement yet.

kredi ile araç satışı güvencesi ???

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• kredi ile araç satışı güvencesi ???

Selamlar.

Mevcut aracımı satılığa çıkartmıştım. Tanıdığın tanıdığı kredi çekerek aracı almak istediğini belirtti. Ve ruhsat bilgilerini iletmemi söyledi.

Kendisine bilgileri göndereceğim. Bundan sonraki prosedür de kendimi nasıl güvenceye alabilirim? Banka bildiğim kadarıyla ön onay verip aracı devir etmemi bekliyor. Bu nokta da hep takılıyorum. Her türlü ikili kumpas olabilir.

Birkaç yerde okudum, banka müdürü onay / imzalı araç için çıkan kredi miktarını belirten bir belge ( virman ) vermesi gerekiyormuş. Bu noktadan sonra güvenli bir şekilde devri yapıp rahat bir şekilde paranın hesabıma aktarılması süreci

oluyormuş. işlem bu kadar mı ? yoksa dikkat etmem gereken hayati öneme sahip noktalar var mı ?

yani ön onay ve belge verildikten sonra adam iki arada bir derede krediyi iptal edebilir mi ?

Yada bankanın garip garip sebeplerle ödeme yapmama olasılığı olabilir mi ? mesela satılan aracın kaskolan ması gibi...

Araç satıldıktan hemen sonra krediyi iptal edebilir mi ?

malum burasu güzel ülkemiz. Düşünüyoruz
    CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
    SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Ynt: kredi ile araç satışı güvencesi ???

Henüz vatandaşın hangi banka ile çalıştığını bilmiyorum. Fakat çoğu bankanın benzer prosedürü olmalı diye düşünüyorum.

katılım bankasının prosedürü :

*Alıcı ve satıcı kendi arasında anlaşır.
    *Alıcının kredisi onaylanır ve kendisine araç alımı için banka tarafından vekalet verilir.
    *Satıcıya noter satışı yapıldıktan sonra anlaşılan tutarın hesabına geçeceğine dair kredi garanti taahhütnamesi verilir.
    *Alıcı-satıcı notere gider ve satışı yaparlar.
    *Yeni araç satış belgesi ve geçici tescil belgesi bankaya fakslanır ve 5 dakika içinde ödeme satıcı hesabına çıkar.

Bu süreçte dikkat edilmesi gereken en temel nokta banka tarafından vekalet verilmeden satışın kesinlikle yapılmamasıdır.Vekalet verilmeden satış yapılması katılım bankacılığı prensiplerine aykırı olup,ödeme yapılamamaktadır.
    CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -

Yorum

Merhaba banka kredisi ile aracınızı satıyorsanız bankanın size teminat yazısı veriyor ve satış yapıldıktan sonra para hesabınıza geçiyor benim böyle bir alışverişim olmuştu ama satıştan önce mutlaka bankadan teminat yazısını alın

Yorum

Teminat yazısından ayrıca olarak hangi banka ve şube ise direk görüşün, kredi başvurusunu kontrol edin, alıcının hesabını ve aracınız adına çekilecek miktarı teyit edin bankanın vereceği bilgiler doğrultusunda satışınızı yaparsınız fakat önemli olan mutlaka kredi taşıt kredisi olsun çünkü olası bir pürüzde kredi sizin aracın üstüne çıktığı için alıcının başka türlü kullanma olasılığı yok ihtiyaç kredisi çekerse notere kadar durum sıkıntılı olur..

Yorum

Zaten ihtiyaç kredisi çekerse o beni ve aracımı bağlamaz. Parayı noterde sayar alır gider. O zaman da ruhsat kredi ilişkisi yerine klasik yöntem olur.

Yorum

İşte bunu bilen biliyor bankada paran hazır deyip adam arazi oluyor ,sana taşıt kredisi çektim deyip ihtiyaç çekiyor kredi hazır deyip satışı yapalım gidelim bankaya noterden sonra adam yok, bunlar yaşanmış olaylar güven mi saflık mı bilemem ama burası İstanbul mesela taşıt kredisiyle araç sattım cumaya denk geldi şube kapanış dedi pazartesiye kadar alamadım parayı zamanıda önemli bu işerin...

Yorum

Allah bu tip insanlardan bizleri korusun. Biraz araştırınca film gibi dolandırıcılık öyküleri okudum. Teminat yazısını imzalı almadan satış vermeyecekmişiz. En kesin ve net bölüm bu. Bir de, özellikle kusuratlı rakamlar seçip de dolandırıcılık yapanlar var. Mesela 45,700, TL ilen 4570 TL. gibi.

Yorum

Bende zamanında dolandırıcılıkla alınmış bir araba almışım sonradan çok üzülmüştüm fakat film gibi dolandırılmış adamlar çok dikkatli olmak lazım bu ülkede
                İnsignia cosmo 1.6 turbo dvd 800 sunroof beyaz
                2010 caddy 1.9 TDİ

Yorum

Teminat yazısı alıyorsunuz bankadan o zaman problem yok ama masraf kesiliyor bilginiz olsun tam kredi tutarı hesaba yansimiyor
                  2015 leon fr

Yorum

Teşekkürler. Bak masrafdan da haberim yoktu. Yahu krediyi vatandaştan kesmeleri gerekmez mi ?

Yorum

İşleniyor...
                    X