Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bir Hikayemiz Var

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Bir Hikayemiz Var

Kul Hakkı

Tarih 08.07.2008, saat 18:40. Kadıköy Şifa Hastanesi, yeni doğan bölümündeyiz. Aytül kızım dünyaya gelmiş,
    hemşire getirip annesine vermiş; odada bir sürü hatun kişi, ben ‘kızların içinde kızılcık bebek’ kaldım, derhal
    kovaladılar

İçimde tatlı bir huzur, arabama (2008 model astra sedan) bindim; tenha olacağını tahmin ettiğim sahil
    yolunu tercih ederek dönüş yoluna çıktım. Kartal balık pazarının yanındaki ışıklara geldim, kırmızı yandı,
    önümde bir E250 var, ben de arkasına durdum, arkamıza başka arabalar gelip durdular, yeşil bekliyoruz. Trafik
    ışık direğindeki kronometre 4,3,2 derken geride bir fren cayırtısı koptu ki, daha ne olduğunu anlayamadan
    arkadan darbeyi aldım. Ben, önümdeki araca vurmadım, ramak kaldı; ama, arkamdaki suzuki bana,onun arka-
    sındaki polo araç suzukiye, poloya da en arkadaki Peugeot 206 vurmuş oldu, dörtlü zincirleme, maddi hasarlı
    trafik kazası. İlk şoku atlatanlar arabalarından inip hasarlarına bakıyorlar.

İstanbul trafiğinde olağan işler bunlar, herkes birbirine ‘geçmiş olsun’ dedi. Benim arabam yürüyor, balık
    pazarının önündeki tali yola çektim, öteki araçların ikisi hem önden, hem arkadan darbe aldılar, yürümüyorlar.
    Onları da iterek tali yola soktuk, arkamda sıralandılar. Şimdi ‘kaza tutanağı’ yapacağız, en yaşlı olan beni
    ‘katip’ tayin ettiler. Ehliyetleri, ruhsatları, topladım. Başladık tutanağı yazmaya, kazanın mevkii, kaza saati,
    kazaya karışan araç ve sürücülerin künyeleri, ad, soy ad, iletişim adresi, telefon no derken sıra trafik sigor-
    ta poliçelerine geldi. En arkamızdan çarpan aracın trafik sigorta poliçesi ruhsat arasından çıkmadı, sorduk,
    ‘on dakika içinde gelecek’ cevabı aldık. Beklerken balıkçılar bize çay ikram ettiler, çay, sigara biraz sohbet ettik.
    Kim ne iş yapar, nerede çalışır, nereden gelip nereye gider. İşte, öylesine, maksat vakit geçsin.

Yarım saat kadar bekledikten sonra nihayet son trafik sigorta poliçesi de ulaştı, bilgiyi tutanağa ekleyip
    imzalayacağız, iş bitecek, dağılacağız. Ben, poliçenin bilgilerini inceleyip yazarken ‘Tanzim Tarihi / Tanzim Saati’
    bilgisi dikkatimi çekti. Tanzim Tarihi 08.07.2008 Tanzim Saati: 20:05, oysa biz kazayı 19:15’de yaptık,
    tutanağa da öyle yazdık. Dedim ki ‘Bakın arkadaşlar! Bu trafik sigorta poliçesi saat 20:05’de,yani kazadan
    elli dakika sonra düzenlenmiş ve ben bunu tutanağa aynen geçiririm ’ dedim.

İlk itiraz Peugeot 206 dan geldi, ‘o zaman sigorta para ödemez, kaza saatini değiştirelim’ dedi, bu fikri ötekiler
    de benimsediler, ben ‘olmaz, bunu yapmam’ dedikçe ısrarlar arttı, en sonunda ‘Bakın arkadaşlar, ben böyle bir
    haksızlığa asla alet olmam, beni ayrı tutun, yeniden bir tutanak yapın, ne haliniz varsa görün’ dedim. Yahu arkadaş,
    etme , gitme, biz sigorta şirketinden daha mı zenginiz, gel şu saati değiştirelim, herkesin işi görülsün dediler.
    Hak, adalet kimsenin derdi değil, herkes işinin görülmesine bakıyor. Ben tutanağı imzalamadan oradan ayrıldım.

O gün, gece yarısına kadar sayısız mesajlar aldım; yalvar yakar oldular, ‘yeni doğmuş yavrunun yüzü suyu hürmetine’
    gibi duygu sömürüsüne varan ikna çabalarına artık tahammülüm kalmayınca son çare olarak telefonumu kapattım.
    Arabamı -ücretini kendi cebimden ödeyerek- Opel/Ekcan’ da boyattım. Kasko sigortam beyan ile bu hasarı pekala
    ödeyebilirdi aslında. Ama; mesele tabii ki bununla bitmiyordu, ortada düpedüz ‘hak ihlali’ vardı, diğer bir söyleyişle
    ‘kul hakkı’ vardı, üstelik de bilerek, isteyerek yenilmiş bir kul hakkı. GökTanrı bana ‘kul hakkı’ yemeyi nasip etmesin.

Hepinize kazasız, belasız sürüşler dilerim

03.02.2015
    Şaman TÜRKSOY

Ynt: Bir Hikayemiz Var

Allah ile başlayarak Amin

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Sigorta poliçesini kesen asıl yemiş kul hakkını.Yenileme olmadıkça aracı her zaman görürler.Büyük ihtimal dost ahbap ayağına bilerek yapılmış.
      http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

Ellere yar oldu
      2.0 CDTI
      Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

5.25 Xdrive ///M(azot) Power

Yorum

Siz ona Goktanri diyorsunuz, Biz ise Allah diyoruz. Ama ayni seyden bahsetmis oluyoruz..

Yorum

Geçmiş olsun Şaman abi..

1.4 T EDİTİON ELEGANCE + AFL+18 jant +NAVİ+sprintbooster+ses sistemi+opc sinyal çerçeveleri+turn push+kaliperler app +full led aydınlatma... vs..

Yorum

"Göktanrı" sözünüzü yadırgasam da kalan satırlarda okuduklarım çok da hoşuma gitti, en doğrusunu yapmışsınız. Herkesin yapabileceği şey değil, tebrikler.
            2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero

Yorum

Niye yadırgıyorsunuz? İnanç sonuçta.
              ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

İnaca saygı deyince sadece kendi inancımız olmamalı her inanca olmalı Şaman abi çok güzel bir anı, günümüzde Allah adını ağzından düşürmeyip kul hakkına sıra gelincede tabağın dibini sıyıranlara çok güzel bir gönderme olmuş

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
                Şimdi F30 Modernline Sunroof

Yorum

Amin çok hoşuma gitti Rabbim kazadan beladan uzak tutsun insignia team ailesini ve eşlerini ve dostlarını
                  [img width=600]http://i.hizliresim.com/m5zD02.png[/img]

Yorum

Şaman abi onurlu ve dik durusun icin tebrik ederim...
                    F30 Sport+

Yorum

Bu hikayenizi okuyunca kazaya sebep olan peugeot 206 dikkatimi çekti, geçen gün yeni aracın kaskosunu yaptırırken, sigorta görevlisi citroen ve peugeotların poliçe primlerinin yüksek çıktığını, çünkü çok kazaya karıştıklarını söyledi.
                      Düşününce 2004 yılında sıfır aldığımız peugeot 206'ya trafik ışığında bir transporter girdi, 308 ile otobanda spin atıp tepeye çakıldım, 3008 ile giderken üzerinde sürücüsü olmayan bir motorsiklet yokuş aşağı uçarak arabanın yan tarafını yırtıp attı. kazaya karışmayan tek peugeot'muz 107 olmuş yani. Serviste 10 km'de neredeyse pert olmuş bir peugeot 207 gördüğümü de hatırlıyorum yıllar önce.
                      Gerçekten de bu peugeotlar çok mu kazaya karışıyor oran olarak sonuçta türkiye'nin en fazla satan markası da değil.
                      ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sedat 8266
                        İnaca saygı deyince sadece kendi inancımız olmamalı her inanca olmalı Şaman abi çok güzel bir anı, günümüzde Allah adını ağzından düşürmeyip kul hakkına sıra gelincede tabağın dibini sıyıranlara çok güzel bir gönderme olmuş

clapclap clapclap

Yorum

Necmettin abim kendine yakışanı yapmışsın

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kingdragon
                            Niye yadırgıyorsunuz? İnanç sonuçta.
                            İnanç olmasıyla bir ilgisi yok benim yadırgama sebebimin, ben sadece Allah ismini daha uygun buluyorum Göktanrı yerine... Nedeni de Allah'ın 99 adının arasında Göktanrı isminin olmaması. Yanlış hatırlamıyorsam Göktanrı eski Türkler'de var olan tanrının adı ve İslam ile ilgisi yok, şamanizm ile ilgisi var. Ben Şaman Bey'in müslüman olduğunu düşündüğüm için öyle dedim. Zira eğer öyleyse bu, adı Ahmet olan birine Recep diye hitap etmek gibi olur. Yok Şaman Bey şamanist ise ona zaten bir sözüm olamaz, saygım sonsuz... Sadece yadırgadım, kınamadım.

Açıklık getirmek istedim, yanlış anlaşılmaları engellemek için Bir art niyetim yok, Şaman Bey'e olamaz da, forumdan tanıdığım kadarıyla sevdiğim saydığım bir abimdir

Selamlar, iyi forumlar herkese...
                            2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero

Yorum

Necmettin abi bildiğim kadarıyla Müslüman değil , Şamanizm diye bir dine inanıyor, kaldiki kimin neye inandığı hangi dine inandığı kimseyi ilgilendirmez her koyun kendi bacağından asılır yeterki Bulunduğumuz ortamı gerecek Davranışlar sergilemeyelim yeter .. Bence insanları inançlarına göre değil kişiliklerine karakterine göre değerlendirilmeli

1.6 Turbo Cosmo 272bg 360 nm forget piston ve piston kollari downpipe komple 76mm egzoz sistemi ve daha büyük intercoler

Yorum

İşleniyor...
                              X