Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Hubble Uzay Teleskopu

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Hubble Uzay Teleskopu

Orjinal yazı sahibi: Şaman TÜRKSOY
    Orjinal yazı sahibi: ozkanc
    Bir konuda fikrinizi almak isterim Necmettin bey.
    Sizce insan nasıl yaratılmıştır?
    İnsanoğlu kendisini bildi bileli bu sualin cevabını arıyor
    Ben, bilimin -önünde sonunda- bu suali cevaplayacağına inanıyorum.
    Bazılarımızın sandığı gibi bilim ‘Tanrı’ fikrini dışlamaz. Aksine 'bilimsel düşünce'
    görünen gerçeğin göründüğü kadar basit değil; çok daha karmaşık olabileceğini hiç unutmaz .
    Bilimsel düşünce Tanrı'nın ne varlığını, ne yokluğunu ispata çalışır. Böyle bir yaklaşım
    bilime yabancıdır. Bilimin vazifesi insan aklında ‘aydınlık koridorlar’ yaratmaktır.
    Bu şekilde aydınlanmış bir akılda Tanrı'nın yerini ise herkes kendisi belirlemelidir.

Burada siz dusuncelerinizi yazmamissiniz. Olayi bilime atmissiniz. Ben yaratilis konusunda sizin dusuncelerinizi merak ettim.
    Bazi arkadaslar evrimden bahsetmis. Bu onlarin dusunceleri tabi. Ben asil sizin konuyla ilgili fikirlerinizin neler oladugunu bilmek istiyorum.

Yorum

Bilim ile inancın karşılaştırmasının sonu da yok sonucu da yok.
      ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

Değerli Özkan Bey Kardeşim, sorunuz gayet açık ve net, tabii ki anladım
        Yalnız, bu konu polemiğe çok elverişli, aramızda tartışma çıkar; üzülürüz

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Şaman TÜRKSOY
          Değerli Özkan Bey Kardeşim, sorunuz gayet açık ve net, tabii ki anladım
          Yalnız, bu konu polemiğe çok elverişli, aramızda tartışma çıkar; üzülürüz
          Bu konuyu topuk yaylasında çözersiniz

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Necmettin bey,

Ben nacizane sizin fikirlerinizi merak ettigim icin sordum. Yoksa herkesin fikirleri kendine oldugu ve karsimdaki insanlarin fikirlerine elimden geldigince saygi gosterdigim icin, bir polemik cikmasi soz konusu olamaz. Yoksa herkesin aklini pazara cikarmislar, herkes kendi aklini almis sozu meshurdur. Birilerinin fikirleri bizim fikirlerimizle ortusmuyorsa, sadece saygi duymak gerekir. Polemik ise genelde karsi tarafi bastirmak icin yapilan bir eylemdir. Benim icin boyle birsey soz konusu bile degildir.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
              Bu konuyu topuk yaylasında çözersiniz
              İyi fikir

Orjinal yazı sahibi: ozkanc
              Necmettin bey,
              Ben nacizane sizin fikirlerinizi merak ettigim icin sordum.
              Benim icin boyle birsey soz konusu bile degildir.
              Benim kaygım doğrudan sizinle ilgili değil zaten, geneldir
              Merakınızı gidermek için size özel mesaj atacağım

Yorum

Yine konuya bilimsel yaklasmissiniz. Mesajinizi dikkatlice okudum ama yine bilime yormussunuz. Ama bu yaratilis gercegini degistirmiyor. Bahsetmis oldugunuz konulara ozetle, bilim o konulara aciklik getirene kadar, biz bu gercegi ogrenemeyecegiz sonucunu cikiyor. Acaba sizin bu konudaki fikriniz nedir? ister inanciniz geregi, isterseniz de hur iradenizle bu konu hakkinda en azindan dusuncelerinizi bilmek isterim. Ama bilimsel olarak sunulan bilgiler net degil. Bir sonuca ulastirmiyor bizleri.

Yorum

İşleniyor...
                X