Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Hız arttıkça aracın boyu kısalıyor! Biraz beyin fırtınasına ne dersiniz?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Hız arttıkça aracın boyu kısalıyor! Biraz beyin fırtınasına ne dersiniz?

Evet abi yanlamak iyidir Özür dilerim telden yazıyorum otomatik metin var problem oluyor böyle
    [img width=600]http://i.hizliresim.com/m5zD02.png[/img]

Yorum

Geçenler de de söyledim. Biz müthiş bir aileyiz. Her konuda bilgi sunabilecek ve merakaver Konuları tartışabilecek hem de kıvrak esprileri de araya sokuşturup konuyu da dağıtmayacak arkadaşlarımız var.

Konuya dönecek olursak; bilim ve bilimsel veriler inanılmaz bir şekilde aklımıza güvenmememiz gerektiğini söylüyor. Hakeza gözümüze ve kulağımıza da. Çünkü aslında gördüm dediklerimizi farklı görüyoruz ya da duydum dediklerimizi başkaları duymuyor. Aklımız ise zaten gördüklerinden ve duyduklarından bağımsız olamayacağı için yanlış yorumlarda ya da çıkarımlarda bulunabiliyor. O nedenle olsa gerek bazı sofestailer ve mutasavvıflarda Kainatın toptan hayal ürünü OLDUĞUNU söylemişler.
      Bir de bunun içine zaman ile ilgili göreceliliği katın. Tam çıkmaz sokak oluyor. Çünkü zaman Dediğimiz olguda kişiden kişiye değişen bir olgu olabilir. En azından böyle tezler ve önermeler duyuyoruz.

Ha bir de nano dünya ve quantum fiziği varki tam evlere şenlik. Onlarda işe karışınca tam Çorba oluyor düşünceler. Çünkü nano boyutlarda ve quantum mekaniğinde bilimsel olarak kanıtlanmış Şeyler bile tersine dönüyor. O düzeyde büyük küçük oluyor mesela.
      Beyninin sadece %10'unu kullanan (bildiğim kadarıyla maksimum) insanlar için yani bizler için bu düzeyde karışıklıklar içinden çıkılmaz buhranlara dönüşüyor bir müddet sonra.
      Tabi unutmadan bir de CERN de yapılan deneyler var. Söylentilere göre tarihin akışını değiştirecek sahip olduğumuz tüm kuramları ki buna Görelilik de dahil, çöpe atacak şeylerin keşfedildiği ve açıklanmasının Beklendiği söyleniyor. Mesela biz Işık hızını mutlak kabul ediyoruz ama Işık hızından daha hızlı Şeyler keşfedildiği dillendiriliyor.

Pek ne yapmak gerek....

Düşünmek ve araştırmak bir yol olabilir ve çok Önemlidir . Ancakçok teenniyle hareket etmek gerek. Çünkü aslı anlaşılmayan bilimsel veri insan zihninde bataklığa dönüşebiliyor.
      Düşünmek ve araştırmanın yanında zaten insanlık tarihi boyunca düşünmüş insanları rehber etmekte akıllıca olabilir. Ancak bir insanın (yukarıda bahsettiğimiz gibi) düşünce ve Yorumları da bildiği Dünya'ya ile sınırlı olacağı için bu yol da çetrefilli diyebiliriz.
      Başka ve benim inancıma göre en akıllıca yol, vahy-i ve Sünnet'i rehber edinmek olabilir. Çünkü yapan bilir ve bilen konuşur. Manevi kanadı açılıp manevi semada uçan zatlar açık olan manevi gözleriyle gördüklerini söylerler. Ne yazık ki bunları görmenin bilimsel bir yolu da yoktur denilebilir. Örneğin Mevlana hazretleri Yüzyıllar öncesinden der ki " ben öyle minik küreler görüyorum ve onlar öyle minik küreleri yiyorlar, söylesem inanmazlar"

Fena fani bir adamın güzel ve baki bir sözü: (einstain) bilimin ulaşacağı en yüksek nokta Allah'tır.
      Belki de bu Yüzden çok eskiden beri medrese tahsili gören alimler, gidip bir Derviş'in önünde diz çökmüşler. Bilmediklerinden mi? Hayır. Bilemeyeceklerinden...
      MEN AMENE BİL KADER EMİN-E MİNEL KEDER.

Yâ Rab! Garibem, bîkesem, zaîfem, nâtüvanem, alîlem, âcizem, ihtiyarem, 
Bî-ihtiyarem, el'aman gûyem, afv cûyem, meded hâhem zidergâhet İlahî!

Yorum

Orjinal yazı sahibi: VolkaNKACAR
        Orjinal yazı sahibi: ozkanc
        Orjinal yazı sahibi: VolkaNKACAR
        önemli olan hızlanındıktan sonra sağ sağlim dura bilmek yoksa parçalara ayrılma olanağımız var
        Maalesef Forumumuzda hızlandıktan sonra duramayan BMW 316 li bir arkadaşımız var)
        Özkan abi ben değilim dimi o benim 320 var da başka kişidir o kesin
        Volkan sende 320 varsa, bahsettigim kesin sen degilsin.
        O kendini biliyor. Hala arabayi hizlandirmak icin ugrasiyor, durdurmak icin birsey yapmiyor. Allah'a emanet yani.
        Bize de kastediyor, o ayri mesele. Mumkun mertebe suruslerde o aractan uzak kalmaya ozen gosteriyoruz)

Yorum

Benim tek bildiğim bilimin bugün kabul ettiği gerçeklerin önümüzdeki dönemde en az %70'inin yanlış çıkacağı... Buna da gelişme diyoruz herhalde haha
          İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, sen kendini bilmezsin, ya nice okumaktır

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ZEK74US
            Benim tek bildiğim bilimin bugün kabul ettiği gerçeklerin önümüzdeki dönemde en az %70'inin yanlış çıkacağı... Buna da gelişme diyoruz herhalde haha
            oleyy oleyy oleyy oleyy oleyy oleyy

Yorum

Bu konu ile direk ilgisi yok ama Naci Beyin yorumundan sonra daha genel bir bakış paylaşayım istedim.
              Bizim Türkiyemizde fikir sermayesi kültürü yerleşip Para etmeye başlayınca dünyanın bize bakışı değişecek.
              Şu anda operasyonel bir ülke imajı çiziyoruz. O yüzden her yerde sözümüz geçmiyor.

Ama öğretmenlerden(eğitmenlerden) umutlu ve beklenti içindeyim bu kısır halkayı kırıp yeni nesil iyi yetiştirebilirseler, işler ozaman iyiye gider.

İnsanoğlu bir şeye topluca inandı mı doğru olması veya yanlış olması artık fark etmiyor. Her zaman para
              ediyor. Ve bunu bilen çakallar para kazanıyor. Batılı "dostlarımız" misal.

İnancımıza uygun olarak çalışmak, üretmek ve satmak şart.
              --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
              Dün bir belgeselde gördüm. Maya bakterilerine yapay dna ürettirip, bunu başka bir hücreye enjekte ettiler.
              Yeni DNA hücrenin yapısını değiştirdi ve yeni çoğalan hücreler yapay dna'nın hücreleri olarak çoğalmaya başladı. Bu işlem için 3-4 yılda 6 milyon usd harcamışlar. Olaya bak bizim ülkede bir araştırma için 6 milyon usd harcayacak bir şirket veya Aile çıkmaz çıkamaz.

Belki de Sadece Kadir bu parayı bağışlayabilir verebilir baba parası olduğu için.

Insignia Editition Elegance - 18" jant Teknik gri

Yorum

Benim tek bildiğim bilimin bugün kabul ettiği gerçeklerin önümüzdeki dönemde en az %70'inin
                yanlış çıkacağı... Buna da gelişme diyoruz herhalde haha
                Bu yaklaşımınızı 'şaka' olarak algılamak isterim, ciddi ise büyük haksızlık etmiş olursunuz

Bilimsel çalışmanın bir yöntemi, metodu vardır. Önce bir Tez (İddia) ortaya atılır,buna karşı bir Antitez
                (karşı iddia) öne sürülür. Bir gözlemin, bir olayın, bir olgunun ya da bilimsel bir problemin, üzerinde
                daha fazla inceleme yapılarak test edilmesine olanak veren, öneri niteliğindeki bu açıklamaya Hipotez
                denilir.

Tekrarlanan gözlem ve deneylerle, mevcut bilgi birikimi düzeyinde doğruluğu büyük ölçüde kabul edilmiş,
                ancak yine gözlem ve deneyler yoluyla yanlışlanabilme olasılığı bulunan, öngörülerinde doğru çıkmış hipoteze,
                teori (kuram) denir. Teoriler, gözlem, deney, kendisinden önce bilinen bilimsel bilgi ışığında her
                defasında doğrulanabilmelidir.Teorinin doğrulanamayan kısmı için yeni bir hipotez ortaya atılır. İşte,
                değişiyor dediğimiz şeyler bunlardır.

Oysa, tekrarlanan gözlem ve deneylerle, aynı şartlarda aynı sonuçları verdiği kesin olarak belirlenen,
                genel kabul görmüş, değişmez nitelik kazanmış, yanlışlanma olasılığı olmayan gerçek bilgiye, yasa (kanun)
                deriz.
                Yasalar değişmezlik ilkesine sahiptir. Yanlışlanamazlar. Tespitleri kesin olup tersini iddia ederek çökertmeniz
                mümkün olmaz.
                Örneğin, Lavoısıer Yasası değişmez, değiştirilemez. Keza Faraday Yasası aynı şartlarda hep aynı sonuçları verir.

Bilim adamları bu mevcut değişmezleri kullanarak yeni değişmezler ortaya çıkarmaya çalışırlar. Örneğin
                Gay-Lussac gazlar ile ilgili yaptığı deneyler, gözlemler, formül haline getirdiği tespitler yasalaşmıştır.
                Amedeo Avogadro, bu bulguları kullanarak Avogadro Yasası'nı yaratmıştır.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
                  Boyle guzel konuda ismimin gecmesi manidar olmus

Bilimsel konular hep ilgimi cekmistir

Fatih abi ışık hızına yaklaştıkça bu örnekler daha iyi anlaşılıyor tabi
                  Insignia Editition Elegance - 18" jant Teknik gri

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Şaman TÜRKSOY
                    Benim tek bildiğim bilimin bugün kabul ettiği gerçeklerin önümüzdeki dönemde en az %70'inin
                    yanlış çıkacağı... Buna da gelişme diyoruz herhalde haha
                    Bu yaklaşımınızı 'şaka' olarak algılamak isterim, ciddi ise büyük haksızlık etmiş olursunuz

Şaka değildi bence, bende bu fikre sahibim .. Neden mi? Meslekten biliyorum. Bugün ak dediklerine yarın kara dediler..
                    2015 Honda  CRV  1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs  (görmemişin... :P )

Görelim Mevlam neyler .. Neylerse güzel eyler
                    [center]

Yorum

Yapmayın Sufyan Bey kardeşim. Siz ki bir diş hekimisiniz.
                      Nasıl olur da bilimi ve bilimsel bilgi birikimini bu kadar aşa-
                      ğılayabilirsiniz? Lütfen delil gösteriniz.

Yorum

Amalgam dolguları araştırın bir bakalım ne demişler şimdi ne diyorlar...Beni hayal kırıklığına uğrattınız Şaman üstatım. sizden bu hatayı beklemezdim. araştırıp düşünüp soylem yaptığınızı düşünüyordum..
                        2015 Honda  CRV  1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs  (görmemişin... :P )

[center]

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Sufy
                          Amalgam dolguları araştırın bir bakalım ne demişler şimdi ne diyorlar...
                          Beni hayal kırıklığına uğrattınız Şaman üstatım. sizden bu hatayı beklemezdim.
                          araştırıp düşünüp soylem yaptığınızı düşünüyordum..
                          Amalgamı tabii ki biliyorum, yirmi dört yaşımdan beri büyük azı dişlerimde
                          amalgam dolgu var. Birisi, diş taçı dağıldığı için düştü, ötekiler hala duruyor.
                          O zamanki teknik, diş dolgusu için en sağlıklı, en dayanıklı ve tabii en ucuz
                          malzeme olarak amalgamı önermiş, hekim de kullanmış.Şimdi de başka malze-
                          meler öneriyorlar demek ki artık demode olmuş

Üçüncü azı dişlerine dolgu yapmıyorsunuz, niye? Çünkü, kalıcı değiller, başka bir
                          söyleyişle artık işlevleri kalmamış. Oysa, insanın 'bitki' ağırlıklı beslendiği binlerce
                          yıl önce pekala işe yarıyorlarmış, ne oldu şimdi? Yaratan da hata mı yapmış oluyor

Ama, burada konumuz bu değil; pervaneli uçaklar demode oldu diye, onu yaratan
                          bilimsel bilgi hiçbir işe yaramaz mı demek oluyor? Kısacası demem o ki, bilimde
                          son nokta olmaz, gelişip değişme bilimin tabiatında var, her yeni bilgi bizi başka
                          bir bilinmezle karşı karşıya bırakmıyor mu? Üzerinde binlerce düğüm bulunan bir
                          ipi 'kainat' olarak düşünürsek , bilimin çözdüğü her düğümden sonra bir yeni
                          düğümle karşılaşırız; bunun sonu yok

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Şaman TÜRKSOY
                            ....
                            Üçüncü azı dişlerine dolgu yapmıyorsunuz, niye? Çünkü, kalıcı değiller, başka bir
                            söyleyişle artık işlevleri kalmamış. Oysa, insanın 'bitki' ağırlıklı beslendiği binlerce
                            yıl önce pekala işe yarıyorlarmış, ne oldu şimdi? Yaratan da hata mı yapmış oluyor
                            ....
                            Necmettin bey topu taç'a atmayalım

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Ben amalgam dan girdim konuyu başka yönlere çektin sanırım. .amalgam daki cıva fazlalığı vücutta bir sürü probleme yol açtığı. .Zatlar tarafından gündeme geldi. Siz kullanıyorum iyidir mantığına gittiniz. Siz beni hayretler düşürdünuz Bundan da şunu anladım sizin geniş bir görünüşü altında aslı da dar çerçevede baktığınız gördüm . Espiri yaptım diyin ben mutlu olayim

[center]

Yorum

Necmettin bey konuya hep bilimsel yaklaşmaya Çalışıyor. Fakat bilimde de su bir gerçek. Yeni bilgi genelde diğer bilgileri ya çürütüyor ya da Değiştiriyor. O kadar cok bilime atiyiorsunuzki topu, ne benim sorduğum sorulara cevap veriyorsunuz, ne de somut bir seyler söylüyorsunuz. Yapmayın Allah askına, bunların hepsi kaçamak cevaplar. Birşeyi doğru biliyorsanız söyleyin bizde Öğrenelim. Bilmiyorsanızsa da ucu acık yorumlar yapmanız size birsey kazandırmaz.

Yorum

İşleniyor...
                                X