Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Akaryakıt Fiyatları

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Akaryakıt Fiyatları

Trafik sıkışıklığı mı ? Bakan acaba inip istanbul!un herhangibir caddesinde araç kullanmış mı ? ))
    CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
    SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Arkadaşlar yanlış anlaşılma olmasın elbette ülkemiz vergi cenneti bu böyle gelmiş böyle de gidiyor ona bir itirazım yok, ancak en pahalı akaryakıttan bahsederken sanki Avrupa ülkeleri ile çok çok ciddi farklar varmış gibi bir algı oluşturulmasına da karşıyım açıkçası. Oysa bu farklar o kadar uçurum değil. 2014 ekim ayı itibariyle Avrupa birliği üyesi ülkelerdeki benzin fiyatları aşağıdaki gibi imiş. Euro 2.6 olarak baz alınırsa mesela Hollanda da benzin fiyatı 4.73 TL gibi bir rakam olarak çıkıyor. Ben mi yanlış düşünüyorum??? Tabi ki direkt olarak petrol üreten ve ihraç eden pozisyonunda olan ülkelerle de kıyaslamamak lazım.
      Daha yeni fiyatları bulamadım açıkçası eğer ulaşabilen varsa paylaşırsa sevinirim.

Ülke Süper benzin/Litre Dizel/Litre
      Belçika 1,65 Euro 1,44 Euro
      Danimarka 1,64 Euro 1,42 Euro
      Almanya 1,55 Euro (E10) 1,38 Euro
      Fransa 1,53 Euro 1,39 Euro
      İtalya 1,79 Euro 1,68 Euro
      Hırvatistan 1,42 Euro 1,33 Euro
      Lüksemburg 1,33 Euro 1,19 Euro
      Hollanda 1,82 Euro 1,50 Euro
      Avusturya 1,37 Euro 1,30 Euro
      Polonya 1,28 Euro 1,27 Euro
      İsviçre 1,45 Euro 1,50 Euro
      Slovenya 1,48 Euro 1,38 Euro
      İspanya 1,42 Euro 1,33 Euro
      Çek Cum 1,32 Euro 1,31 Euro
      Mondeo 2.0 Ecoboost 240 Bg Selective

Yorum

hocam sorun o değil sorun bizim rafineri fiyatlarımızla istasyonlar arasında aşırı uçurum olması avrupaya giden benzinler bizden geçiyor çoğu ama onlardan daha pahalıya kullanıyoruz

http://www.fuel-prices-europe.info/

Yorum

15 ocak itibariyle dünyadaki en pahalı benzin sıralamasında sondan 5. yiz.
          http://tr.globalpetrolprices.com/gas...s/World-top10/

dolar bazında mazot litre fiyatı;
          http://tr.globalpetrolprices.com/diesel_prices/

dolar bazında benzin litre fiyatları;
          http://tr.globalpetrolprices.com/gasoline_prices/

güncel kur değeri'de 2,27 TL = 1 dolar.
          CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -

Yorum

işim akaryakıt olduğu için şöyle bilgilendirme yapayım istedim:

Avrupa Birliği benzin ortalaması 1,65 TL
            Turkiye de 1,77 TL bunlar vergisiz çıplak fiyatlardır.

fakat ülkemizde bunun üzerine %58 vergi biniyor. buna ilave olarak nakliye + bayi karları+ üretici karlar vs... bindiği zaman bu rakamlara ulaşıyor.
            tabi burada en büyük pay devletin aldığı vergi.

bizim ülkemizde yılda 100 milyar TL ÖTV toplanıyor ve devlet bunun %25 ini akaryakıttaki vergiden topluyor.

OPEC in arzı kısmayacağını açıkladığı 2 ay önceyi düşünürsek varil fiyatlarının bu rakamlara geleceği zaten belliydi. bugün WTI Brent petrol 47,30 2 ay önce 80 usd seviyelerindeydi.
            varil fiyatının usd 120 ye ulaştığında bizim ülkemizde benzim fiyatı ilk kez 5 TL yi aştı. burdan yola çıkarsak şu andan devletin cebine giren oranın %25 seviyelerinden %40 lar civarina geldiğini görürüz ki bundan vazgeçeceklerini hiç sanmam.

ayrıca geçen hafta 8 kuruş zam yapıldı hatırlarsanız. fıçı 0,2 cent artmışken yapılan 8 kuruş zam nedir ya? adeta benzin fiyatı 3 liralara inecek diye ödleri kopuyor.

vesselam...
            "insanlar arasında, insanlardan bir insan olmak"

Yorum

Kullandığımız akaryakıt ,petrol çıkaran ülke olmadığımız için bize zarar anlamına geliyor.Ülkeye giren ve çıkan mallara baktığımızda sattığımız mal miktarı biraz komik kalıyor. Sebebi de sanayimizin teknolojik olarak tam ileride olmamasından kaynaklanıyor.Bir cep telefonunun maliyetine bakın ve satılan fiyatına.Vergisiz olarak düşünün.Bir telefon alarak acaba kaç ton yurt dışına sattığımız mala denk geliyor.Biz 1 ton meyve satıyoruz,adamlar bize 1 telefon satıyor.Biz tonlarca mermer yada başka mal satıyoruz,adamlar bir tomoğrafi makinesi satıyor.Ve üstelik o kadarda kazanamıyoruz.Cari açığında artmasını engellemek için ithal ürünleri kısıtlayacak tedbirler ve ihracatı artıracak teşvikler gerekli.Bu dengeyi kuramadığımız için sürekli borçlu ülkeyiz.
              2014 BMW 5.20I M +comfort+premium            
              2011 otomatik opel astra  1.4 cosmo sunroof
              2013 Chevrolet Captiva LTZ

Yorum

Bilgilendirme için teşekkür ederim.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Ghostrider
                  işim akaryakıt olduğu için şöyle bilgilendirme yapayım istedim:

Avrupa Birliği benzin ortalaması 1,65 TL
                  Turkiye de 1,77 TL bunlar vergisiz çıplak fiyatlardır.

fakat ülkemizde bunun üzerine %58 vergi biniyor. buna ilave olarak nakliye + bayi karları+ üretici karlar vs... bindiği zaman bu rakamlara ulaşıyor.
                  tabi burada en büyük pay devletin aldığı vergi.

bizim ülkemizde yılda 100 milyar TL ÖTV toplanıyor ve devlet bunun %25 ini akaryakıttaki vergiden topluyor.

OPEC in arzı kısmayacağını açıkladığı 2 ay önceyi düşünürsek varil fiyatlarının bu rakamlara geleceği zaten belliydi. bugün WTI Brent petrol 47,30 2 ay önce 80 usd seviyelerindeydi.
                  varil fiyatının usd 120 ye ulaştığında bizim ülkemizde benzim fiyatı ilk kez 5 TL yi aştı. burdan yola çıkarsak şu andan devletin cebine giren oranın %25 seviyelerinden %40 lar civarina geldiğini görürüz ki bundan vazgeçeceklerini hiç sanmam.

ayrıca geçen hafta 8 kuruş zam yapıldı hatırlarsanız. fıçı 0,2 cent artmışken yapılan 8 kuruş zam nedir ya? adeta benzin fiyatı 3 liralara inecek diye ödleri kopuyor.

vesselam...
                  çok güzel açıklamışsınız clapclap clapclap
                  petrolün varili 120 usd çıktığında acaba benzin fiyatı ne olur diye düşündükçe korkuyorum

Yorum

Orjinal yazı sahibi: drdilmen
                    Arkadaşlar yanlış anlaşılma olmasın elbette ülkemiz vergi cenneti bu böyle gelmiş böyle de gidiyor ona bir itirazım yok, ancak en pahalı akaryakıttan bahsederken sanki Avrupa ülkeleri ile çok çok ciddi farklar varmış gibi bir algı oluşturulmasına da karşıyım açıkçası. Oysa bu farklar o kadar uçurum değil. 2014 ekim ayı itibariyle Avrupa birliği üyesi ülkelerdeki benzin fiyatları aşağıdaki gibi imiş. Euro 2.6 olarak baz alınırsa mesela Hollanda da benzin fiyatı 4.73 TL gibi bir rakam olarak çıkıyor. Ben mi yanlış düşünüyorum??? Tabi ki direkt olarak petrol üreten ve ihraç eden pozisyonunda olan ülkelerle de kıyaslamamak lazım.
                    Daha yeni fiyatları bulamadım açıkçası eğer ulaşabilen varsa paylaşırsa sevinirim.

Avrupada en basit işte çalışan adam 1000 Euro kazanıyor, Türkiyede alt düzey bir işten 2600 lira kazanan varmı ? Neden kur farkını hesapladığımızı anlamadım ?

Avrupa'da 1000 Euro maaş alan ve Türkiye'de 1000 TL maaş alan 2 kişiyi kıyaslayalım.

Avrupa'da 1 litre benzin, adamın maaşının 1/700'ü iken Türkiye'de bu rakam 1/200 dür.

Avrupa ülkelerinde ufak şişe su 1Euro'ya yakın (2,6 Lira ) 50 cl'lik biralar 2 Euro'ya yakın (5.2 Lira)

Sizin mantıkla yaklaşırsak Türkiye sudan ucuz memleket.

[shadow=red,left][glow=grey,2,500]SPORT[/glow][/shadow]

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Onur
                      Orjinal yazı sahibi: drdilmen

Avrupada en basit işte çalışan adam 1000 Euro kazanıyor, Türkiyede alt düzey bir işten 2600 lira kazanan varmı ? Neden kur farkını hesapladığımızı anlamadım ?

Avrupa'da 1000 Euro maaş alan ve Türkiye'de 1000 TL maaş alan 2 kişiyi kıyaslayalım.

Avrupa'da 1 litre benzin, adamın maaşının 1/700'ü iken Türkiye'de bu rakam 1/200 dür.

Avrupa ülkelerinde ufak şişe su 1Euro'ya yakın (2,6 Lira ) 50 cl'lik biralar 2 Euro'ya yakın (5.2 Lira)

Sizin mantıkla yaklaşırsak Türkiye sudan ucuz memleket.
                      Onur Bey yaklaşımınız en sağlıklısı aslında, bu konuda zaten hemfikir olduğumu söyledim. İnsanların cebine giren paraya göre ödedikleri akaryakıt fiyatı yüksek elbette ancak, neden kur farkını hesapladığımızı sormuşsunuz ya şöyle izah edeyim ; konu dünyanın en pahalı benzinini kullanıyor olmamız idi benim de eleştirdiğim buydu , kişi başına düşen milli gelir yada refah seviyesine göre benzin fiyat oranları değil , Bu yüzden sadece fiyatları baz alarak hesapladım. Bir de petrolü üretmeden tüketen ülkeler aşağı yukarı aynı fiyatlara almıyorlar mı üreticilerden. Peki bunu piyasasına verirken benim insanım fakir ben bunu zararına satayım gibi düşünen bir ülke varmı. Hatta daha basitleştirelim herhangibir esnaf fakir mahallede dükkan açtım diye aldığı fiyatın altına mal satabilir mi? En fazla ne yapacaktır kar oranını düşürüp satacaktır. O açıdan da bakınca zaten satış fiyatı üzerinden kıyaslamak daha mantıklı olmuyor mu?
                      Mondeo 2.0 Ecoboost 240 Bg Selective

Yorum

http://tr.globalpetrolprices.com/gas...prices/Europe/
                        Buyrun bakın avrupada açık ara en pahalı benzini kullanan ilk 4 ülkeden biri

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
                        Şimdi F30 Modernline Sunroof

Yorum

ilgili bakanlar dün açıkladılar evet fazla verginin farkındayız fakat trafik artmasın diye indirim yapmıyoruz dediler... buyrun bizlere sunulan layık görülen yaşam şartına bakın...
                          F30 Sport+

Yorum

böyle sacmalik olmaz dünyada benzin 0.29 dolar bizde 4 tL ayiptir tamam vergi alin ama bu kadar olmaz ki benzin 3 tL oLmalidir. Mazot 2.5 tL lpg ise 2 tL olmalidir ! ama devletimiz bizi kazıkliyor..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Gökhan_55
                              ilgili bakanlar dün açıkladılar evet fazla verginin farkındayız fakat trafik artmasın diye indirim yapmıyoruz dediler... buyrun bizlere sunulan layık görülen yaşam şartına bakın...
                              Trafik artarsa bize artacak. Sanki kendilerinin sikintisi mi var. Heryere polis esliginde yada havayolu ile gitmekteler zaten. Devletin gelir kaynagi vergi olunca ne desek bos.
                              İnsignia >> 2010 >> 1.6 T Cosmo >> Teknik Gri
                              Vw  CC  >> 2013 >> 1.4 TSİ BMT >>  Beyaz

Yorum

lt si 3 tl ikende trafik aynı idi. Böyle cevaba mantıklı cevap vermek gerekirse Büyükşehirlerin 6 tl olsun küçük şehirlerin 2 tl.Bizim yüzümüzden onları da benzin döküp yakmayalım.
                                "Herşeyi Senin için yarattım diyen" RABBİNE, "Herşeyden senin için vazgeçtim" diyebilmektir AŞK.

Yorum

İşleniyor...
                                X