2 tane eskilerden kalma saatim var. Antika olma ihtimalleri var. Birisi Omega, modeli ile ilgili bir bilgi yok. Kurmalı ve çalışır durumda. Saniyesi içindeki ikinci bir kadranda. Diğeri Jaeger-LeCoultre. Titreşim özelliği var alarm niyetine. Tiretişimi kurmalı ama saatin kendisi sanırım kurmalı değil. Arkasında memovox yazıyor ve bir sayı dizisi var. Saatlerin kozmetik olarak durumları ilgi istiyor. Kadranlarında da kararma var. Aile yadigarı oldukları için maddi değerleriyle ilgilenmiyorum, param olduğunda restore ettireceğim inşallah.
Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc
İkisi de Çok Fazla Nem e Maruz Kalmış Görünüyorlar. Omega ya Sadece Mekanik Bakım ve Conta Değişimi Yaparak Uygun (Mümkünse Orjinal) Kayış İle Kullanmak Çok Keyifli Olurdu.
Casio Edifice EQS A 1000RB = Redbull'un Limited Edition saati:
Seiko Velatura, Seiko Premier'den alınan mekanizmayla yapılan 2014 modeli :
Casio Edifice EQS A 500 DB, bu aralar bunu kullanıyorum. Edifice serisinde fiyat performans olarak en mantıklı bulduğum saat bu. Kayışını değiştirdim askeri bir kayış taktım çok hoş oldu.
Almayı çok istediğim saat ise şu, Ulysse Nardin El Toro:
2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero
2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero
O kadar antika saatlerden bahsettim de kendi saatimi unuttum. Kullandığım saat diğerlerinin yanında oldukça mütevazi:
Casio Edifice EF-518
5 yıldır kullanıyorum. Günlük kullandığım için yıprattım biraz. Tamamen çelik ve 200 gramdan fazla olduğu için zor olmuyor da değil. Ayrıca en dış kadran hareketli olduğundan birim çevirici olarak da kullanılabiliyor ihihi
Bir de ortaokuldan kalma (1998) şu Casio W-88H var
Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc
Bir de ortaokuldan kalma (1998) şu Casio W-88H var
Bende de ortaokuldan kalma bir Seiko 5 Automatic var, hala çalışıyor azimle Bir kaç sene önce Seiko 5 Sport Automatic aldım yan yana yatıyorlar şimdi abi kardeş
Dolapları biraz karıştırınca unuttuğum bir eski saati daha buldum. Zamanında amcam kullanmadığı için vermişti: Vialux Super. Kadranda 17 Jewels Super Shock yazıyor. Kurmalı, takvimli, ve çalışır durumda. Hem camı hem de kasası epey yıpranmış. Biraz araştırınca orta halli bir İsviçre saati olduğunu öğrendim. Zamanında Türkiye'de çok satmış. Tipi de tam dede saati zaten haha Restorasyona bu saatle başlayarak acemiliğimi bu şekilde atmayı düşünüyorum.
Yorum