Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Hobi olarak saat

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Hobi olarak saat

Yok o kdar cakma da değil merak etmeyin.. Kendim farklı bir modelini 2 senedir kullanıyorum ve hiçbir sıkıntı olmadı..
    2.0 CDTİ 160 HP COSMO CARBON SİYAH+OPC+NAVİ+BOX(35 HP+50 TORK)+SPRİNT BOOSTER + 19''JANT

Yorum

Şuan kullandigim swatch
      Birde kullanmaya kiyamadigim hediye gelen ulysee nardin var. Ama hayel Rolex

Yorum

Bana çakma kullanmak hoş gelmiyor tercih meselesi bir şey diyemem ama dijital bir şey olsa çakma mantıklı olur ama analog bir cihaz orijinal olmalı gözümde,sedat pam 350 hakkında görüşlerini merak ediyorum

Yorum

çok ciddi meraklı değilim ama bu saati çok beğenip almıştım hala kullanıyorum.
          [URL=http://s1347.photobucket.com/user/serdarsemerci/media/Mobile%20Uploads/07%20ycj%2033/fbd6a128-67c0-4ebe-9883-c3653bb12d5c_zpsaf5994b4.jpg.html]

Yorum

MARKA; Omega
            Koleksiyon; Speedmaster/Moonwatch.
            Calibre; 1861 (Döneminin Çok Meşhur, Sadece El İle Kurmalı Chrono lu Mekaniği)
            Hikayesi; -Uzaya Giden "İlk Omega" Olması (1962 NASA-Sigma 7 Görevi)
            -NASA Tarafından "Tüm İnsanlı Uzay Görevlerinde Kullanılabilirlik" Onayı Verilen Yegane Saat Olması. (1965)
            -Ay a Giden "İlk Saat" Olması ( 1969 NASA Apollo 11 Görevi)
            Alttaki Fotoğraflarda Uzay Görevlerinde Kullanılan Orjinal 39,7 mm lik Kasa ya Sahip Makineler Görülmekte.

Tamamen Nostaljik Olması İstenirse 39,7 mm lik Kasa ya Sahip Calibre 1861 Makinalı Bu Saatleri Halen Almak Mümkün.
            Ben, 42 mm lik Kasa İle de Piyasaya Sürülen Calibre 1861 Makinalı Bu Saatten Daha Önce Kullandım, Ancak Burada Anlatmak İstemediğim Hazin Bir Sona Sahip Malesef.
            48 Saatlik Bir Rezerv Süresi Olan Makina İle İlgili Olarak Akıllara Ziyan Kusursuzlukta Bir Hassasiyete Sahip Olduğunu, Tüm Fonksiyonlarını Çalıştırırken Dahi Zaman Ölçümünde Şaşma Olmadığını, Yanına Quartz Saat Koyarak Defalarca Yaptığım Deneyler Sonucu Gözlemlediğimi Söyleyebilirim. Ancak Normal Günlük Kullanımda Saat İbreleri ve Sn. Sayar Haricindeki Diğer İbreler Hep Sabit Duruyor. Bu da Çok Özel Hikayesi Olan Bir Saati Dahi Bi Zaman Sonra Sıkıcı Yapabiliyor.
            Özellikleri;
            -Sadece El İle Kurulabilen Makina.
            -Tam Kurulum Sonrası, 48 Saatlik Rezerv Süre.
            -Chrono,
            -Tachy,
            -30 Dakika Kayıtçısı,
            -12 Saat Kayıtçısı,
            -Saniye Sayar.

Gizliden Gizliye İçimde Hep Yer Etmiş Bir Anısı Olan Bu Saat İçin Yaklaşık 3 Yıl Önce Rahat Durmadım. Ancak Bu Sefer Yukarıdaki Özelliklere İlave Olarak;
            -El İle Kuruluma İlave, Otomatik Kurulum,
            -Tarih Sayacı,
            -Gün Sayacı,
            -Ay Sayacı,
            -Öğleden Önce/Öğleden Sonra (Am/Pm) Sayacı,
            -Siyaha İlave Olarak, Beyaz ve Mavi Renk Seçenği
            Özellikleri de Olan, 40mm Kasaya Sahip, Daha Küçük Alanda Daha Fazla Mekanik Özelliğin Çözüldüğü ve Bildiğim Kadarı İle de Omeganın Üretmiş Olduğu En Çok Mekanik Özelliğe Sahip Calibre 3606 da Karar Kıldım.

Dünyanın En Pahalısı mı? Değil.
            Ancak Genlerinde Moonwatch Özelliklerini Barındıran Kompleks Bir Speedmaster Olması, Diğer Saatlerimin ve Tüm Saatlerin Arasında Benim Favorim Olmasına Yeterli Sebep.

Yorum

arkadaşların mesajlarını okudukça ne kadar özel ve elit bir forumda olduğumuz daha iyi anlaşılıyor.

konumuza dönersek; ben saydığınız ve resmini paylaştığınız bütün saatlere bayıldım. ama tabi anladığım kadarıyla fiyatlarıda beni bayıltacak kadar fazla.

bu nedenle saat deyince benim aklıma (sizin saatlerin yanında çok komik kaçacak ama özürlerimle...) casio F91W geliyor. bence bu saat bir efsane. ilk olarak babam ilkokulda hediye olarak almıştı. çok havalıydı. (1984-85). yılarca kullandım. pilini eskitemedim. sonra top oynarken top çarparak ekranı kırıldığındaki üzüntümü anlatamam. çıktığım her avda mutlaka yanımda olması geren tek aksesuar F91'di. askerde hakeza yine öyle. hala görüyorum insanların kollarında. tabi çoğu çakmadır herhalde. bizimkiler orijinal japondu.

gerçek bir efsane...

MEN AMENE BİL KADER EMİN-E MİNEL KEDER.

Yâ Rab! Garibem, bîkesem, zaîfem, nâtüvanem, alîlem, âcizem, ihtiyarem, 
Bî-ihtiyarem, el'aman gûyem, afv cûyem, meded hâhem zidergâhet İlahî!

Yorum

Vay, Vay, Vay, Vay.... Budur Olay.

https://www.youtube.com/watch?v=zhTpIVbRsfI

Yorum

Orjinal yazı sahibi: bilgecem
                  arkadaşların mesajlarını okudukça ne kadar özel ve elit bir forumda olduğumuz daha iyi anlaşılıyor.

konumuza dönersek; ben saydığınız ve resmini paylaştığınız bütün saatlere bayıldım. ama tabi anladığım kadarıyla fiyatlarıda beni bayıltacak kadar fazla.

bu nedenle saat deyince benim aklıma (sizin saatlerin yanında çok komik kaçacak ama özürlerimle...) casio F91W geliyor. bence bu saat bir efsane. ilk olarak babam ilkokulda hediye olarak almıştı. çok havalıydı. (1984-85). yılarca kullandım. pilini eskitemedim. sonra top oynarken top çarparak ekranı kırıldığındaki üzüntümü anlatamam. çıktığım her avda mutlaka yanımda olması geren tek aksesuar F91'di. askerde hakeza yine öyle. hala görüyorum insanların kollarında. tabi çoğu çakmadır herhalde. bizimkiler orijinal japondu.

gerçek bir efsane...

Işığıyla hava attığım saat.Çocukken arkadaşlar döne döne ışığını yaktırırdı ama pili cidden çok iyi.

Şu anda kullandığım şu

4 yıl bekleme süresi,kol hareketiyle şarj 2100 yılına kadar takvim ayarı gerektirmeme vs..
                  Ancak hedefim bir omega sahibi olmak.
                  http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

Ellere yar oldu
                  2.0 CDTI
                  Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

5.25 Xdrive ///M(azot) Power

Yorum

saat hobisi olanlara özeniyorum ama ne iyisinden ne güzelinden anlarım. hele ki bir saate 3bin-4bin lira neden verilir ona hiç aklım ermiyor.
                    1.4T Edition Elegance - Yeni Stil Paketi - Sunroof

Yorum

ZENITH e Bir Göz Gezdirdim de; Ultra İnce, Deri Kayışlı Siyah Bir "Captain" Şıklığı da Hiç Fena Gitmez Hani...

http://www.zenith-watches.com/en_en/...-thin-141.html

Yorum

2 tane eskilerden kalma saatim var. Antika olma ihtimalleri var. Birisi Omega, modeli ile ilgili bir bilgi yok. Kurmalı ve çalışır durumda. Saniyesi içindeki ikinci bir kadranda. Diğeri Jaeger-LeCoultre. Titreşim özelliği var alarm niyetine. Tiretişimi kurmalı ama saatin kendisi sanırım kurmalı değil. Arkasında memovox yazıyor ve bir sayı dizisi var. Saatlerin kozmetik olarak durumları ilgi istiyor. Kadranlarında da kararma var. Aile yadigarı oldukları için maddi değerleriyle ilgilenmiyorum, param olduğunda restore ettireceğim inşallah.

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Çoğu Zaman Sıfıra Para Vermek Yerine, Restore İle İyi Sonuçlara Ulaşmanın Keyfi Çok Daha Başka Oluyor.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: HaniBanaDemiş
                            2 tane eskilerden kalma saatim var. Antika olma ihtimalleri var. Birisi Omega, modeli ile ilgili bir bilgi yok. Kurmalı ve çalışır durumda. Saniyesi içindeki ikinci bir kadranda. Diğeri Jaeger-LeCoultre. Titreşim özelliği var alarm niyetine. Tiretişimi kurmalı ama saatin kendisi sanırım kurmalı değil. Arkasında memovox yazıyor ve bir sayı dizisi var. Saatlerin kozmetik olarak durumları ilgi istiyor. Kadranlarında da kararma var. Aile yadigarı oldukları için maddi değerleriyle ilgilenmiyorum, param olduğunda restore ettireceğim inşallah.
                            bahsettiğin saatler için omega nın modelini bilmediğimden yorum yapmayayım. ama Jaeger-LeCoultre memovox için diyebileceğim en üst seviyede ve kalitede bir saattir. Sıfırının fiyatına bir corsa alınabilir. alarmı titreşimli ve 4 Hz şiddeti ile ve ayrı bir kurma koluyla çalışır saatin mekanizması hem kol hareketi hemde elle kurulabilir. alarmın zembereği ikinci ve ayrı

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
                            Şimdi F30 Modernline Sunroof

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Beschäler Insignia
                              ZENITH e Bir Göz Gezdirdim de; Ultra İnce, Deri Kayışlı Siyah Bir "Captain" Şıklığı da Hiç Fena Gitmez Hani...

http://www.zenith-watches.com/en_en/...-thin-141.html
                              bahsettiğin saat en üst seviye makine üreticilerinden olan Zenith in özel bir modeli fiyatıda 10 binin biraz üstüne çıkar

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
                              Şimdi F30 Modernline Sunroof

Yorum

Orjinal yazı sahibi: HaniBanaDemiş
                                abi modelini öğrenmek için fotoğrafını çekip google'da foto olarak arat, belki bulunur

Yorum

İşleniyor...
                                X