Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Torba yasa ile yapılandırma yapan var mı ?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Torba yasa ile yapılandırma yapan var mı ?

Selamlar.
    6350 TL. ana para, ve 3500 TL. gibi gecikme faizi ile almadığım, kullanmadığım sağlık hizmetine ait 2008 /2010 yılına ait 27 aylık sgk borcu birikmiş. O zamanlar isteğe bağlı açılış yapılmaktaydı. İşimizin ne olacağını anlamadığımız için açılış vermedik. Fakat, vergi girişinden bizi reesen tescil edip, çıkış günümüze kadar olan 27 aylık sürede sigortalı yapıp ve haliyle de ödeme olmadığı içinde 2014 yılına kadar tescil etmişler. Evimize kağıt daha geçen ay geldi.,
    Yıl 2011 - 2012 civarlarında bir kaç kez sgk ya gidip borcum varmı sormama ramen, kaydımın olmadığı ve borcumun olmadığı yonunde geri bildirimler almıştım. Keşke yazılı kağıt alaydım. Şuı anda durum bu. Ve 6350 TL. 'cik ana paramız var. Faizi, bilmemneysi ile de 10.000 TL. 'yi buldu.

Bu durumda, 31 aralık son gün olan yapılandırma hakkında fazla bir bilgim yok. Sinirden bu güne kadar da gidip sgk ya birşey sormak istemedim. Hep atlattım. Fakat son 10 gün. Ha bu arada haberimiz de olmadan 1000 TL. 'yi geçkin GSS 'de borçlandırmışlar. Gel bir de buradan yak.

Şu sorularıma çevremde hala net bir cevap bulamadım. Faizler silinicekmi? Ana para illa alınacak mı ? Peşin ödesek ana parada daha da indirim yapılacak mı? Malum, hükümetin sağı solu belli olmuyor. Saatlik yasa çıkartabiliyorlar. Şimdi ödeyip geçsek bir gün sonra tamamen hizmetler silinebilir, yada kullanmadığımız, bir aspirin dahi almadığımız sağlık hizmeti primlerden ayrılarak sadece emeklilik için gereken gün/ ödemeleri alınabilir mi? Peşin mi ödeyeyim, yoksa taksitlendireyimmi ?. Faizler silinecekmi? Kafam karışık.

CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
    SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Ynt: Torba yasa ile yapılandırma yapan var mı ?

6350+Yıllık tüfe oranında faiz hesaplanacak.Biriken 3500 tl faiz yanında çok ufak bir tüfe faizi ödeyeceksiniz yani.Ayrıca 18 taksite kadar yapılandırabiliyorsunuz.Taksit sayısına göre üstüne birde cüzi bir vade farkı biner.
    http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

Ellere yar oldu
    2.0 CDTI
    Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

5.25 Xdrive ///M(azot) Power

Yorum

6350 lira ana para silinmez, peşin öderseniz faiz oranında bi indirim olmakta, yani şuan ben peşin ödücem derseniz yaklaşık olarak 8 bin liraya bu borç kapanır, yada 12 taksit yaptırırsanız, taksitlerlerin ödemesi 2 ayda bir olduğu için 24 ay da ödemiş olursunuz ve toplam ödeceğeniz para yine 10 bin lira olur, 10000/12= 833 lira olur ana bu 833 lirayı 2 ayda bir ödersiniz...

Benimde ana parası 8500 lira olan bağkur borcum vardı, faiziyle birlikte 10536 lira olmuştu, 2 hafta önce yapılandırdım 18 taksit yaptırdım, yani 2 ayda bir ödendiği için aslında 36 ay vade olmuş oluyor, taksitlerim 592 lira, toplam ödeyeceğim para 10656 lira oldu, aslında farkeden pek bişi olmadı, şuanki faizli olan borcumu, üzerine faiz koymadan 36 ayda ödeme imkanı verilmiş oldu...

Yorum

Demekki bu torba yasa sadece taksitlendirme olanağı sunmuş. Ödeyemeyen zaten yine odeyemeyecek gibi görünüyor.

CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
        SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

İşleniyor...
        X