Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yağmur ile ilk uzun yol deneyimi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Yağmur ile ilk uzun yol deneyimi

Yağmur ile ilk uzun yolu yaptık; kısaca izlenimlerimi paylaşayım dedim

Toplam 1.375 km yol yaptım, sürat tahdidi olmayan yollarda (Bursa-İzmir otobanları) 220 km
    çıktığım oldu; hiç cruiser control filan kullanmadan,serbest stil sürüşle yaptığım ortalama yakıt
    sarfiyatı 10,7 litre/100 km ; gayet normal.

Araç yol tutuş (flexride ile 4x4) çok iyi, motor güçlü; tam bir canavar. Ancak, bu gücü
    asfalta yansıtmak konusunda active select şanzımanın çok başarılı olduğunu söylemek zor.

20" jant/lastik performansı da iyi değil, basit bir çukura düşüyorsunuz, suspansiyon sanki kuyuya
    düşmüşsünüz gibi sert tepki veriyor. Aynı şekilde küçük bir kasis bile tepeden geçmişsiniz
    hissi veriyor. Hasılı 20" jant çok hoş görünüyor ama sürüş konforu açısından geçer not alamadı.
    Avrupa otoyolları için sorun teşkil etmez, çünkü;asfalt kaymak gibi.Bizim otobanlarda adam boyu
    çukurlar var

Bu arada, sahibinden.com'da 2013 model 15.000 km yapmış makyajlı biturbo dört çeker ilan vardı.
    Araba Aydın/Nazilli'deydi, yol üzeri geçerken uğrayıp bir bakayım dedim. Elegant Oto'ya vardığımda
    araç galeride değildi. Sordum, az önce satıldı dediler; notere gitmişler. İlana 125.000 tl yazmışlardı,
    123.000 liraya satılmış.Çok temiz full+full bir arabaydı, alan hayrını görsün.

Ynt: Yağmur ile ilk uzun yol deneyimi

Orjinal yazı sahibi: Şaman TÜRKSOY

... yaptığım ortalama yakıt sarfiyatı 10,7 litre/100 km...
    Bir daha acaba arabam çok mu yakıyor dersem ne olayım Gerçi hem 4x4 hem de 220 ama... Sürüş sevki de ona göredir tabi ki
    2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero

Yorum

Keyif içerisinde kazasız belasız kullanın canavarı
      bir de şanzıman dizginlemese
      hem performans iyileşecek hem de yakıt tüketimi düşecek
      20 lik jantlar Türkiye'de her zaman risk ama görüntüsüne de diyecek yok
      gül diken olayı

ben 123 TL ye gider bir CLA 180 CDI alırım dermişim

Yorum

[quote=Flesius ]
        Emsalleri ile mukayese edildiğinde araçlarımızın çok yakmadığını anlıyoruz.
        Passat CC , 2.0 T 210 hp ortalama 15,5 litre yakıyor,kimse bundan söz etmiyor
        Konu insignia olunca 'çok yakıyor' diyorlar

Orjinal yazı sahibi: Funkyair
        Ben 123 TL ye gider bir CLA 180 CDI alırım dermişim
        Tabii ki tercih meselesi, ancak biturbo,4x4 195 hp, full+full makyajlı bir İnsignia'daki
        donanımın çeyreği bile yok CLA 180 CDI'da, ben 110/115 tl'ye kadar almaya çalışa-
        caktım, ama olmadı

Yorum

İşleniyor...
        X