Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Uganda

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Uganda

Hava alanına indiğimde sabah saatin 4'ü idi. Kontrol ve vize işlemlerini tamamlayıp dışarı çıktığımda sabah saatleri olmasına rağmen ılık bir hava vardı. Fazla olmamakla birlikte nemli ama yumuşak bir hava ile karşılaştım, hava çok temiz ve bol oksijene sahip. Bizden 1 saat ilerideler, yaz kış saat uygulaması yok. Hava aydınlanıp şehirde hayat başladığında eyvah ben 1 hafta ne yapacağım burada diye söylenmedim değil. Zaten ilk 2 gün neredeyse yok ben gidiyorum arkadaş diyesim geldi. Ama alışınca insan gelmek istemiyor o da ayrı tabi Ülkenin ana dili ingilizce. Türkiyeden gidip orada yerleşik hayat yaşayan yüzlerce insan varmış, ben birkaçı ile tanıştım. Kimileri orada evlenmiş ve çoluk çocuğa bile karışmış. Biz ülkemizde bölgesine göre elma, armut, kiraz, muz v.s ağaçlarını görürken Uganda da her yer Ananas ve muz ağaçları ile kaplı. Şunu belirtmekte özellikle fayda var Türkiyede bizim ananas zannederek yediğimiz şey kesinlikle ananas değil arkadaşlar orada dünyanın en güzel ananasları yetişiyormuş, söylemişlerdi, tadına bakana kadar pek fark olacağını düşünmemiştim ama söylediğim gibi bizim buralara gelenlerle ordakiler arasında şekil haricinde bir benzerlik yok keza muz içinde aynısını söyleyebilirim. Lokal yemeklerini yiyebilmek biraz cesaret ister, görüntü içerik ve baharat oranı en azından bana uygun değil. 4-5 tane Türk restorantı mevcut. Entebbe de dünyanın en büyükleri arasında yer alan bir göl mevcut, gölden avladıkları çok lezzetli bir balık cinsi var ve yurt dışına ihraç ediyorlarmış, zaten avrupa da oldukça talep varmış o balığa. Müthiş bir trafik sıkışıklığı yaşanıyor hemde günün her saatinde, 10km'lik yolu 1,5 saatte yakın bir sürede gidiyorsunuz, resmen işkence. Taksi sayısı yok denecek kadar az, taksi yerine bodo bodo diye tabir edilen motorsiklet taksiler kullanılıyor, 3-5 binmişliğim oldu bodo bodo ya Öyle ruhsata ehliyete tabi bir durum değil motorsikleti olan herkes taksicilik yapabiliyor orda. Orta seviye gelire sahip insanlar yok, ya zengin ya fakir olarak sınıflandırılmış. Zengini iyi zengin fakiri iyi fakir. Kullanılan araba markası %90 Toyota, başka markalara çok nadir rastlıyorsunuz, eskiden ingiliz sömürgesinde bir bölge olduğu için trafik akışıda soldan dolayısıyla direksiyonda sağda Afrika kıtasının korkulan hastalığı Ebola, Uganda da bir tehtit oluşturmuyor çünkü ülkeye giriş çıkışlarda çok ciddi kontroller var, zaten 2011 yılında sadece 1 kişi bu hastalıktan hayatını kaybetmiş o da ülkedeki bir salgınla alakalı değil, ama ne olursa olsun sonuçta bu bir virüs ve elbette tedbiri elden bırakmamak gerekiyor. Asker ve polis orada kanunların işleyişi için çok ciddi bir faktör, ülkemizde maalesef bazen vatandaş polisle askerle ufak münakaşalarda bulunabiliyor ama orada böyle bir şeye cesaret edebilecek bir insan evladının mevcudiyeti imkanlar dahilinde değil

Şehir merkezinde farklı bir ülke ve yaşam şekli haricinde gezilip görülecek aman aman bir yer yok ama 50-60km ileride tam hayali ekvator çizgisinin geçtiği yerin mutlaka görülmesi gerektiği söyleniyor oradaki herkes tarafından, ekvator çizgisinin 1 metre solunda ve 1 metre sağından huniye döktüğünüz su birbirinin ters istikametinde dönüyormuş (Çocukluğumda, Barış Manço bir programında bunu göstermişti), Pusula sapıtıyormuş filan. Bir diğer mutlaka gidilmesi gereken yerde safari turları olduğu söyleniyor ama bunun için en az 4-5 free güne ihtiyaç varmış, 1 haftaya yakın iş amaçlı seyahatimde gezmek için çok çok bir zaman bulamadığımdan dolayı bunları yapamadım. Ama iş bağlantım olumlu sonuçlandığında zaten Uganda'ya ikinci seyahatimde mutlaka ekvator ve safariye gideceğim, bakalım Ata Demirer'in söylediği gibi kısa kuyruk insanlara alışmış mı alışmamış mı

Şimdilik bu kadar.

Ynt: Uganda

Güzel bilgilendirme Melih
    Umarım iş bağlantın olumlu sonuçlanır
    Gri Bmw F10 5.25 xd 2014

Yorum

Sayenizde gitmiş kadar olduk.Ne mutlu size,böyle bir imkanınız var.
      2014 BMW 5.20I M +comfort+premium            
      2011 otomatik opel astra  1.4 cosmo sunroof
      2013 Chevrolet Captiva LTZ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Seyyah
        Güzel bilgilendirme Melih
        Umarım iş bağlantın olumlu sonuçlanır
        İnşallah Bülent hocam.

Orjinal yazı sahibi: always33
        Sayenizde gitmiş kadar olduk.Ne mutlu size,böyle bir imkanınız var.
        Evet işimin en güzel taraflarından biriside yurtiçi yurt dışı sürekli geziyorum

Yorum

Ne güzel iş mi desem yoksa ne zor işmi karar veremedim.. ama yuriçi yurtdışı farklı yerleri görmek gezmek güzel şey olsa gerek..

1.4 T EDİTİON ELEGANCE + AFL+18 jant +NAVİ+sprintbooster+ses sistemi+opc sinyal çerçeveleri+turn push+kaliperler app +full led aydınlatma... vs..

Yorum

Çok ilginç memleketler var Burayı ayna grubunun belgesel çekiminde izlemiştim çok şaşırmıştım... Uganda insanları sizden ne bekliyor Melih abi biraz açıklar mısın? "Meslek sırrı değilse tabi " ihihi

(2009) 1.6 Turbo Cosmo Spor Tourer >>> (2012) 1.4 Turbo Edition Elegance Yeni Stil Sunroof >>> (2015) 1.4 Turbo Edition Elegance Sunroof Orginal LPG power

Yorum

Orjinal yazı sahibi: insgna44
              Ne güzel iş mi desem yoksa ne zor işmi karar veremedim.. ama yuriçi yurtdışı farklı yerleri görmek gezmek güzel şey olsa gerek..
              Evet hem güzel hem zor Hayatımız yollarda geçiyor resmen, yorgunluk, stres, sıkıntı işimizin büyük bir parçası, ama önemli olan şu ben işimi çok seviyorum.

Orjinal yazı sahibi: omfaya
              Çok ilginç memleketler var Burayı ayna grubunun belgesel çekiminde izlemiştim çok şaşırmıştım... Uganda insanları sizden ne bekliyor Melih abi biraz açıklar mısın? "Meslek sırrı değilse tabi " ihihi
              Yüzme havuzu, SPA merkezi, Süs havuzu ve fıskiye istiyorlar Ömercim.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Mlh
                Orjinal yazı sahibi: insgna44
                Evet hem güzel hem zor Hayatımız yollarda geçiyor resmen, yorgunluk, stres, sıkıntı işimizin büyük bir parçası, ama önemli olan şu ben işimi çok seviyorum.
                Hakikaten çok zor abi. Allah kolaylık versin...

1.4 T EDİTİON ELEGANCE + AFL+18 jant +NAVİ+sprintbooster+ses sistemi+opc sinyal çerçeveleri+turn push+kaliperler app +full led aydınlatma... vs..

Yorum

Gurur duyuyorum başarılar clapclap clapclap clapclap

(2009) 1.6 Turbo Cosmo Spor Tourer >>> (2012) 1.4 Turbo Edition Elegance Yeni Stil Sunroof >>> (2015) 1.4 Turbo Edition Elegance Sunroof Orginal LPG power

Yorum

Hayırlısı... İnşaallah istediğiniz sonuçları alırsınız.
                    Hazır oraya kadar gitmişken ekvator çizgisinde suyun dönmesini tecrübe edin.

Yorum

Belgesel gibi olmus

Bilgilendirme icin tesekkurler

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Keyifle ve soluksuz okudum. Güzel bir tecrübe olmuştur umarım. İş bağlantıların da gönlünce olur inşallah abi.
                        34 ST 579 '09 C180 Kompresor

BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri

Yorum

Helal olsun Melih hocam clapclap clapclap clapclap Hayırlı işler ...

Yorum

Melih abi anlatım süper olmuş valla yazıyı okurken sanki ordaymışım gibi hissettim

Yorum

Yazılarınızın devamını bekliyoruz

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

İşleniyor...
                              X