Yazdıklarınızı okuyunca aklıma geldi. (tabi Allah kimseye göstermesin) Olay sizin gibi birisine denk geldi ve siz takip edip kurtulacaksınız inşallah. ya böyle şeyler sizin gibi uyanık olmayan ve kafası çalışmayan birisinin başına gelse. Adam çoktan ceza almıştı da haberi bile olmazdı belki.
ya böyle şeyler sizin gibi uyanık olmayan ve kafası çalışmayan birisinin başına gelse.
ihihi cool
Bir virgülün olup olmaması neleri değiştiriyor...
Evet, noktalama çok önemli
Çok bilinen bir örnek yazayım, aşağıda yazılışı birbirinin aynı olan,
ancak virgülün konulduğu yere göre manası değişen bir cümle var.
Adam ol baban gibi,eşek olma!
Adam ol,baban gibi eşek olma!
ya böyle şeyler sizin gibi uyanık olmayan ve kafası çalışmayan birisinin başına gelse.
ihihi cool
Bir virgülün olup olmaması neleri değiştiriyor...
Evet, noktalama çok önemli
Çok bilinen bir örnek yazayım, aşağıda yazılışı birbirinin aynı olan,
ancak virgülün konulduğu yere göre manası değişen bir cümle var.
Adam ol baban gibi,eşek olma!
Adam ol,baban gibi eşek olma!
Ben cümlede bir yanlışlık göremedim.
yinede açıkca yazayım:
benim cümlemden çıkan anlam şudur: "Necmettin Bey kafası çalışan uyanık bir adamdır. işini çok iyi takip eder ve çözer. Onun gibi olmayan birisinin başına bu iş gelse adam belki ceza da alırdı ama haber olmayabilirdi."
Ben cümlede bir yanlışlık göremedim, yine de açıkca yazayım:
Benim cümlemden çıkan anlam şudur: "Necmettin Bey kafası çalışan uyanık bir adamdır. İşini çok iyi
takip eder ve çözer. Onun gibi olmayan birisinin başına bu iş gelse, adam belki ceza da alırdı ama
haberİ olmayabilirdi."
Saygılarımla...
Değerli Naci Bey; ben de , başkaları da aynen yukarıdaki
açıklamanız mealinde anladık, mesele yoktur; rahat olun
Bu vesileyle iyi bir haber de vereyim, 'eksik soruşturma'
itirazımız incelemeye alınmış, muhtemeldir ki mahkeme
iddianameyi, bizim cephemizden 'eksik soruşturma' gerek-
çesiyle savcılığa iade edecek
Geçmiş olsun abi.
Bir çok kez araç satışında ve alışında bulundum. Yakın eşrafında yardımına koşmuşluğum çok oldu. Genellikle iş hep para alış verişinde bir tıkanıklığa geliyor. Bir şekilde çözülüyor fakat orası hep bir gedik.
Noter de, büyük rakamları teslim etmek bir dert. Almak ayrı bir dert. Saymak daha da bir dert. Kiminin hesabına öndeden parayı aktarmak büyük risk. Parayı almadan da satışı vermek ayrı bir risk.
Bu işlerde noter, banka ile ortak çalışsa ve para aktarımını belgelendirse belki dolandırıcılığın biraz olsun onune geçilebilir. Para hesapta bloke ve satış gerçekleştiği an hesaba akarılacak bir sistem olmaması büyük eksiklik diye düşünüyorum. Gayrimenkul alım satımlarında blokeli çek / hesap işlediğini duydum. Fakat, böyle bir durumun araç alışverişinde uygulamadıklarını öğrenmiştim iki bankamdan da.
Tabi bu para alışverişi ile alakalı olan kaygılarım. Daha bir de bunun araç dolandırıcılığı aşaması var ki ansikolopedik
Ben cümlede bir yanlışlık göremedim, yine de açıkca yazayım:
Benim cümlemden çıkan anlam şudur: "Necmettin Bey kafası çalışan uyanık bir adamdır. İşini çok iyi
takip eder ve çözer. Onun gibi olmayan birisinin başına bu iş gelse, adam belki ceza da alırdı ama
haberİ olmayabilirdi."
Saygılarımla...
Değerli Naci Bey; ben de , başkaları da aynen yukarıdaki
açıklamanız mealinde anladık, mesele yoktur; rahat olun
Bu vesileyle iyi bir haber de vereyim, 'eksik soruşturma'
itirazımız incelemeye alınmış, muhtemeldir ki mahkeme
iddianameyi, bizim cephemizden 'eksik soruşturma' gerek-
çesiyle savcılığa iade edecek
Şu işe noter / banka ve online kontrol durumu adapte edilse dolandırıcılık sadece aracın km oynama ve ölü araçlarla alakalı kalacak. Oda zaten bakıldıkça incelendikçe anlaşılır. Gerçi hırsız her zaman bir yol bulur derler fakat yinede böyle olsa büyük oranda işler rahatlar.
Yorum