Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Aman Arkadaşlar Dikkat!

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Aman Arkadaşlar Dikkat!

21.11.2014 günü apartman girişindeki posta kutumuza yapıştırılmış bir ‘haber kağıdı’ dikkatimi çekti.
    Taahhütlü bir gönderinin mahalle muhtarına bırakıldığı anlaşılıyordu. Acaba neyin nesidir diye düşünerek
    24.11.2014 günü sabah muhtara uğradım, gönderiyi teslim aldım. Bu, taahhütlü bir tebligattı ve zarf
    üzerinde İst.Anadolu xx Asliye Ceza Mahkemesi tarafından gönderilen bir ‘Gerekçeli Karar’ olduğu yazıyordu.

Merakla zarfı açtım, mahkeme, nezdinde açılan ‘dolandırıcılık’ iddialı kamu davasını ‘görevsizlik’ sebebi
    ile reddettiğini bildiren gerekçeli kararını müştekilere ve şüphelilere bildiriyordu. İki müşteki (şikayetçi) ve
    benim de aralarında bulunduğum on ayrı şüpheli tebligata muhatap edilmiş. Ben, basit bir Trafik Ceza
    Tutanağı filan beklerken, tebligatı okurken şaşkına döndüm, Asliye Ceza Mahkemesi görevsizlik kararı ile
    davayı Ağır Ceza Mahkemesi’ne yönlendiriyor, ortada ağır cezalık bir suç var; tabii ki başıma çıkan işe
    bakınca şaşkına döndüm.

Dün, eşim, bürodan bir avukat arkadaşı gönderdi, dava dosyasından bir örnek
    aldırdı, koca bir klasör dolusu evrak; akşam birlikte dosyayı didik didik inceledik; millet çete kurup
    dolandırıcılığa çıkmış meğerse. Daha da kötüsü (dosyadaki evraklardan, olayların safahatından, verilmiş
    çok sayıda ‘takipsizlik’ kararlarından anlaşıldığına göre) polis ve yargı bacağından, çete ile işbirliği
    yapıldığı kuşkusu çok kuvvetlidir.

Şimdi, iki daktilo sayfası tutan savcılık iddianamesinden (isimleri gizleyerek) alıntı yapacağım.
    Aman arkadaşlar dikkat!

“...Şüphelilerden E.Ö’nün hiyerarşik yapısı altında diğer şüpheliler H.Ç, H.K ,Ö.G birlikte hareket
    ederek başta şüpheli E.Ö’nün K.Bakkalköy/Ataşehir adresinde yine şüpheli H.Ç’nin K.Bakkalköy/Ataşehir
    adresinde faaliyet gösteren sözde oto-emlak alım/satım firmalarını işlettikleri, suç işlemek amaç
    ve gayesi ile bir araya geldikleri, internet oto satım adresi olan www.sahibinden.com adresindeki
    satış ilanlarını takip ettikleri, satıcılar ile irtibata geçip kaldıkları adreslere davet ettikleri, öncelikle
    araçlar için pazarlık yaptıktan sonra, araçların kontak anahtarlarını ve ruhsatlarını cüzi miktarlı kaparo
    vererek aldıkları,şüpheli E.Ö’nün talimatıyla tespit ettiğimiz öteki şüpheliler H.Ç , H.K ve Ö.G’nin müştekiler
    ile birlikte notere gönderildikleri, noterde öncelikle satıcının güvenini kazan-mak için E.Ö ile telefon
    görüşmesi ve SMS ile irtibat kurdukları, para transferi yapabilmek için bankanın noter yevmiye
    numarasını istediği v.b yöntemlerle satıcıları ikna ederek araç devrini sağladıkları; aynı gün veya
    bir gün sonra araç devrini 3.kişilere geçirdikleri, müştekilerin paralarını istemeleri üzerine çeşitli
    bahanelerle daha önce hazırladıkları senetleri vererek müştekileri oyaladıkları, verdikleri bu senetleri
    de ödemedikleri, müştekilerin şikayetleri üzerine savcılık soruşturması sırasında hukuki boşluklardan
    faydalanarak, hukuki uyuşmazlık bulunduğunu ileri sürüp savunma yaptıkları ve bu sebeple başta İstanbul
    Anadolu Adliyesi Cumhuriyet Başsavcılıkları’ndan ‘hukuki uyuşmazlık’ sebebiyle ‘kovuşturmaya yer olmadığına’
    dair çok sayıda kararlar verildiği (dosya numaraları belli on bir ayrı takipsizlik kararı verilmiş savcılık dosyası var) bir
    çok dosyada da halen şüpheli sıfatlarının bulunduğu, aynı yöntemlerle suç işlemeye devam ettikleri;

(Bizim hikayemiz buradan başlıyor)
    Bunların dışında, şüphelilerin müştekileri dolandırdıkları yönünde, Cumhuriyet Başsavcılığımızca aynı şüpheliler
    için çeşitli tarihlerde, Asliye Ceza Mahkemele-rine çeşitli davalar açıldığı, (aynı şüphelilere, aynı savcılık
    tarafından açılmış ve halen derdest olan dokuz adet dava var) şüphelilerin birlikte hareket ederek E.Ö’nün
    hiyerarşik denetimi ve talimatı altında
    A- Bu kez şikayetçi M.B.K’nın
    34 TM 3026 Opel/İnsignia aracına satış sebebiyle ilan verdiği,şüpheliler E.Ö,H.Ç ve O.G’ nin şikayetçi ile
    irtibata geçerek satıcı müştekiyi E.Ö’nün işyerine davet ettikleri, müşteki ile 81.500.- TL’ye aracın satışı
    konusunda anlaştıkları,1.500 TL’nin elden ödendiği, kalan kısmın ise hesaba aktarılacağının belirtildiği ve
    bu şekliyle müştekinin ikna edildiği, aynı gün (01.08.2013) aracın sözde müşteri Ö.G’ ye devredileceğini
    ve bu şekilde şüpheliler H.Ç ve Ö.G’nin şikayetçi İle birlikte Kadıköy XX Noterliğine gönderildiği, satışın
    gerçekleştirildiği, daha sonra sözde müşteri Ö.G’nin hastaneden arandığı, acil çıkması gerektiğinin söylendiği,
    müştekinin oyalandığı, satış bedelinin ertesi gün verileceğinin söy-lendiği, bir gün sonra (02.08.2013) günü
    aracın XXX Limited Şirketi’ne devre-dildiği, aynı gün XXX Limited Şirketi’nin yetkilisi M.A’nın aracı Üsküdar XX
    Noterliğinden öteki şüpheliler B.T ve S.U’ya satıldığı, B.T ve S.U’nun ise 06.08.2013 tarihinde aracı K.Ş’ ye
    devredildiği, 26.09.2013 günü de Gebze X Noterliği huzurunda Necmettin ÇALIŞKAN’a satıldığının anlaşıldığı,
    bu kısa süre zarfında aracın defalarca el değiştirdiği, müştekinin mağdur edildiği,şüphelilerin ise daha önce
    Cumhuriyet Başsavcılığımızca yapılan hazırlık soruş-turmalarındaki savunmaları doğrultusunda ‘hukuki ihtilaf’
    olduğu, senet düzenleyip müştekiye verdiklerini, müştekiyle bu şekilde anlaştıklarını savunarak suçlardan
    kurtulmaya çalıştıklarının anlaşıldığı, bunun dışında şüphelilerden Ö.G ile H.Ç’nin birlikte uydurdukları
    ‘hastaneden telefon geldi’ bahanesi için yaptığımız araştırma neticesinde, belirtilen hastane kayıtlarında
    şüpheli yakınlarına ait herhangi bir kayıta rastlanmadığı, bu yalanın müştekiyi dolandırmak niyeti ve iradesi
    ile şüpheliler tarafından uydurulduğu, müştekinin dolandırıldığı...

B) Aynı şekilde E.Ö’nün hiyerarşik denetimi ve talimatı altında H.Ç ve H.K www.sahibinden.com araba
    satış sitesinde 06 XX 1993 plakalı, 2012 Model, Mercedes S320 marka aracı takip edip araç sahibi müşteki
    H.Ç ile İrtibata geçmişler, K.Bakkalköy/Ataşehir adresindeki Filiz Oto isimli iş yerine çağırmışlardır.
    147.500.-TL bedel ile anlaştıkları, 2.500.-TL’sini peşin olarak verdikleri,kalan kısmının ise noter devri
    sırasında vereceklerini söyledikleri, müşteki H.Ç’ nin aracını 30.04.2014 günü şüpheliler E.Ö ve H.Ç’nin
    talimatları doğrultusunda Kadıköy XX Noterliği huzurunda 147.500.TL bedelle satıldığı, paranın ise söz-
    leşme ile aynı anda hesaba yatırılacağı söylenip müştekinin inandırıldığı, noter devir işlemi bittikten
    sonra müştekinin hesabına ödeme yapılmadığının anlaşıldığını, bunun üzerine müştekinin galeriye gittiği,
    vergi dairesinin hesaba bloke koyduğu için ödemenin yapılamadığı, birkaç gün içinde sorunun halledilip
    ödemenin yapılacağının söylendiği,ertesi gün tekrar galeriye gittiğinde ise şüphelilerden H.Ç’nin senet
    düzenleyip müştekiye verdiği bu aracın aynı gün itibarıyla şüpheli E.Y’ye devredildiği, ayrıca müştekinin
    dosyaya sunmuş olduğu şüphelilere ait olduğu iddia edilen ses kaydına göre de suç işlemek amacıyla
    bir araya geldikleri ve bu dolandırıcılık eylemleri sebebiile konuştuklarının anlaşıldığı, bu şekilde
    müştekinin mağdur edilip dolandırıldığı, tüm dolandırıcılık eylemlerinin aynı saik ve birbirine yakın
    yöntemler kullanmak suretiyle şüpheli E.Ö’nün hiyerarşik yapısı altında H.Ç, Ö.G ve H.K vasıtasıyla
    gerçekleştirildiği, bu şüphelilerin suç işlemek amacı ile bir araya geldikleri, bir çok defa aynı türden
    suçlar işleyerek dolandırıcılık eylemlerini sürekli hale getirdikleri tüm dosya içeriğinden anlaşılmış
    olmakla, şüphelilerin suç tarihlerinde atılı suçları işledikleri, yargılamanın mahkemenizde yapılarak
    eylemlerine uyan sevk maddeleri uyarınca ayrı ayrı cezalandırılmalarına karar verilmesi kamu adına
    iddia ve talep olunur.13.10.2014

Cumhuriyet Savcısı N.D

Bitti...

Ynt: Aman Arkadaşlar Dikkat!

Gecmis olsun bu konu daha once konustugumuz olaylami ilgili

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

İşte böyle arkadaşlar, bu somut hadise araç alıp satarken nasıl
      davranmamız gerektiği konusunda açık derslerle dolu. Pekiyi, ne
      yapmalı, nasıl hareket etmeliyiz?

1- Arabamızı alıcı kılığına girmiş kişilerin yazıhanesine, muhitine kendimiz götürmeyeceğiz.

Araba almak isteyen aracı görmek için kendisi gelir, bu işin raconu bu, usül böyle.Aksi
      durumlarda kuşkulanmamız gerekiyor. Bir müvekkilin göstermeye götürdüğü arabasını
      zorla elinden alıp üstelik de darp ettiklerini hatırlıyorum

2-Mal bedeli tamamen tahsil edilmeden, ya da tahsilat garanti edilmeden satış vermeyeceğiz.

3-Tanımadığımız kişilerle alış veriş yaparken, muhatabın mümkün mertebe 'kurumlaşmış' olup
      olmadığına, hal ve hareketlerin kişilikle mütenasip olup olmadığına dikkat ve özen göstereceğiz.
      4-Satış bedelinin mümkünse noter huzurunda alınması ideal durumdur. Bu mümkün değilse
      işlem notere hazırlatılıp imza atmadan önce alış veriş tutarı satıcının hesabına aktarılmalıdır.

Benim aklıma gelenler bunlar, bu konuda fikri, tavsiyesi olan arkadaşlar düşüncelerini
      paylaşırlarsa yararlı olur diye düşünüyorum.

Yorum

Öncelikle geçmiş olsun, arabayı satın almak isteyen kişiye arabayı götürme "fikri" bile bana çok saçma geldi ve bence araba satışlarının banka aracılığıyla olması daha güvenli arabayı alacak kişi parayı hesaba blokeli olarak yatırır para hesaba geçer karşı taraf bu parayı görür ama çekemez noter satış belgesi alındıktan sonra bankaya evrak gönderilir bloke kalkar böylece her iki taraf içinde güvenli bir satış olur

Yorum

Bu işlerin artık cılkı çıktı. Bu yasalar varken da bu adamlar can yakmaya devam edecekler. Mağdurlar elindeki boş karşılığı olmayan senetle kalakalıyorlar.
          Bazıları kısa süreliğine ceza alıp yatıp çıkıyor, götürdüklerinin yanında 6 ay yatıp çıkmak pek koymuyor.

Dikkat edilecek hususlar;

- Müşterinin sözlerine aldanıp, zengin saygın kişilik, bu cafe benim, bu market benim, bu kuyumcu benim, bu otel benim sözlerine kulak asmayın, çok fazla konuşandan uzak durun! Gerçek alıcı okadar öğünmez, aksine fakir edebiyatı çeker, herşeyin pazarlığını yapar! Ucuza kapatmaya çalışır.

- Alıcı ayağınıza gelecek, yoğun bir iş adamı, esnaf kimliğine aldanmayın, gelecek görecek. Satıcı müşteriye kesinlikle gitmeyecek.

- Bu işlerde genelde satıcının lokasyonuna uzak yerler seçilmekte ve müşteriler uzak ilçelere (Avcılar, Büyükçekmece, Esenyurt, Sultanbeyli, Pendik) davet ediliyor.

- Genelde randevuyu cuma günü ve öğleden sonraya verirler, ki işlemler yapıldıktan sonra ertesi gün mesai günü olmasın ve işler başvuru noklarına insanlar ulaşmakta güçlük çeksin, (savcılık vs.)

- Noter karşısında ödeme beklerken kesinlikle hadi imzayı atalım da hanım dövizi bozduracak, yok trafik sıkışık para geliyor gibi bahanelere aldanmayın.

- Son zamanlarda yapılan uyanıklıkta araç bedeli diyelim 67500 TL, ancak banka hesaba 6750TL ödeniyor, noterde mobil şubeden vs. baktığınızda ayak üstü aldanabiliyorsunuz.

- Diğer uyanıklıkta imza atıldı, ama para hala gelmedi, noterden çıktınız, çat bir telefon geliyor ve yeğeni trafik kazası geçiriyor, ölüyor vs. Satıcının eline bir senet tutuşturulup cenazeden sonra 3 gün sonra ödemeyi yapalım gibi bahaneler.

- Telefonda yada araç başında pazarlık yapmıyorsa, söylediğiniz fiyata "hee" diyorsa şüphelenin.

- Mümkün mertebe satış işlemlerine yalnız gitmeyin, alıcı yada satıcı farketmez. Birinin görmediği yada duymadığı şüpheyi diğeri hissedebilir.

Bu dolandırıcılık vakalarından bir çok kişinin ağzı yanıyor, her gün bunlara bir yenisi ekleniyor. Aman siz aldanmayın!
          *İmza görseliniz kurallara aykırıdır, düzenleyip tekrar yükleyiniz.

http://i1239.photobucket.com/albums/ff517/agyagar/bmw/61A2578A-358B-4144-BB24-07115DC89457_zpsy87xnswe.jpg

BMW F30 320i ed M Sport 40th Year Edition 205+ Hp

Yorum

geçmiş olsun abi bu olay sanırım sizin daha önce aracınızı satıp almayı planladığınız bir araç vardı onunla mı bağlantılı birde şuan hukuki olarak nasıl bir yol izliyorsunuz tekrar geçmiş olsun

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ilbilge_11
              geçmiş olsun abi bu olay sanırım sizin daha önce aracınızı satıp almayı planladığınız bir araç vardı
              onunla mı bağlantılı birde şuan hukuki olarak nasıl bir yol izliyorsunuz tekrar geçmiş olsun
              Öncelikle teşekkür ederim İlbilge Kardeşim.
              Bu olay benim Beyaz Şahin ile ilgili, geçen sene 26.09.2013 Tarihinde satın alıp
              yaklaşık bir yıl bindikten sonra biturbo 195 hp almak için sattığım araç. Olaylar
              bizden önce gelişip sonuçlanmış, biz, zincirin son halkasıyız

Dava Asliye Ceza Mahkemesi'ne açılmış, mahkeme 'görevsizlik' kararı verdi, sanırım
              Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam edecek. Bizim mevzuya dahlimiz sanırım
              soruşturma aşamasındaki bir ihmalden kaynaklanıyor. Polis , ifademi almak için 'güya'
              bana ulaşamamış, nasıl oluyorsa. Her bilgiyi toplamışlar, T.C belli, ikametgah belli,
              ama her nasılsa bana ulaşamamışlar, şaşılacak iş
              Görevsizlik kararına itiraz için bugün son gün, avukatlar dilekçesini hazırladılar.
              Sanırım sunacağımız belgeler ve vereceğimiz bilgiler sonucu beni 'dava dışı' bırakıp
              yargılamaya devam ederler. Ortada gerçekten şebeke halinde dolandırıcılık var. Kim
              suçlu ise elbet cezasını çekmeli

Yorum

Umarım daha çok canınız sıkılmadan çözümlenir.Diğer taraftan da mesajlarını görmeyi özlemişim ağabey.
                https://www.youtube.com/watch?v=Jem11GNnbzg

''Fidan dikmek için en iyi zaman yirmi yıl önceydi.Sonraki en iyi zaman ise şimdi'' İhtiyar Balıkçı

Yorum

Allah hepimizi korusun inşallah,böyle insanların iki yakasını bir araya getirmesin.
                  Bir zamanlar 34 KTN 03 (Biz kırmızı başlıklı kızın hikayesinde bile kurttan yanayız)

Kasabadaki en iyi silahşör olunca,herkes sizinle boy ölçüşmek ister cool cool

F10 Msport

Yorum

Orjinal yazı sahibi: canbaz
                    Umarım daha çok canınız sıkılmadan çözümlenir.
                    Diğer taraftan da mesajlarını görmeyi özlemişim ağabey.
                    Teşekkür ederim Tolga Kardeşim, teveccüh gösteriyorsunuz.
                    O , tevazu ile eşdeğerdir ve kişiyi yüceltir; bu yüce gönlün sahibi
                    ile elbet bir gün tanışacağım

Yorum

Paylaşım için teşekkürler Necmettin bey..
                      Gri Bmw F10 5.25 xd 2014

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Seyyah
                        Paylaşım için teşekkürler Necmettin bey..
                        Tecrübe eden tecrübesini paylaşsın ki iki kere bedel ödenmesin

Yorum

Tekrar geçmiş olsun inşallah canınız çok sıkılmadan halledersiniz

Yorum

Abi çok geçmiş olsun. Problemsiz bir şekilde konu kapanır inşallah

Yorum

Geçmiş olsun.
                              Neyse ki satmışsınız.

Yorum

İşleniyor...
                              X