Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Balık Sezonu Başladı I

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Balık Sezonu Başladı I

Orjinal yazı sahibi: FacomX
    Şaman Bey sizin Mezhebe göre olabilir ama Hanefi Mezhebine Tabi olanlar için Sıkıntı geneli ilgilendiren konularda lütfen araştırıp bilgi verelim sonra yanlış anlaşılmalara sebep olmayalım.

Kısaca

Halk Arasında Kafadan Bacaklılar diye bilinen deniz de yaşayanlar

Hanefi mezhebinin görüşü: "Daima suda yaşayan, suda barınan (taayyüş eden) hayvanlardan her nevi balıketleri yenilebilir, helâldir.
    Kalkan balığı, sazan balığı, yunus balığı, yılan balığı bu cümledendir.
    Fakat diğer su hayvanları habâisten sayılır. Yenilmeleri caiz olmaz.
    Meselâ yengeçler, midyeler, istiridyeler, ıstakozlar helâl değildir, etleri yenilemez.
    Hanefî mezhebinin caiz saymamasının sebebi, bu çeşit hayvanların gerek görünüş,
    gerekse yenen kısımları itibariyle hoş olmaması, çirkin ve pis sayılmasıdır.
    Şafi, Hanbeli ve Maliki mezheblerine göre midye, karides gibi deniz hayvanlarını yemek caizdir.

(Ömer Nasuhi Bilmen- Büyük İslam İlmihali/ Dört Mezhebe Göre İslam Fıkhı)

+100000000000000000000
    [center]
    İnsignia 1.4 Edition Elegance Yeni Stil Paket 2012 OPC Body Kit (Kara Şahin)

BİR ZAMANLAR

Yorum

rakı muhabbeti başlayınca birşeyler yazayım dedim. sonra vazgeçmiştim. ama gene de ortalık karışmaya başlamış. bundan şöyle bir sonuç .ıkarabilirmiyim acaba: tartışma yaratan mesajları sadece ben yazmıyorum. (yönetimimize saygılarımla)

Balık işi damak tadı işi. mesela benim şimdiye göre geçlik yıllarım sayılacak yıllarımda yaptığım gibi balığı kendin yakalayacaksın. kendin temizleyeceksin. kendin pişireceksin ve sadece balık, ekmek,domates ve soğan olacak. yanında tabi içecek lazım ama şalgam ya da tuşsu suyu balıkla çok iyi gider.

yani bana göre...
      MEN AMENE BİL KADER EMİN-E MİNEL KEDER.

Yâ Rab! Garibem, bîkesem, zaîfem, nâtüvanem, alîlem, âcizem, ihtiyarem, 
Bî-ihtiyarem, el'aman gûyem, afv cûyem, meded hâhem zidergâhet İlahî!

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
        Şaman Bey sizin Mezhebe göre olabilir ama Hanefi Mezhebine Tabi olanlar için Sıkıntı geneli ilgilendiren konularda lütfen araştırıp bilgi verelim sonra yanlış anlaşılmalara sebep olmayalım.

Kısaca

Halk Arasında Kafadan Bacaklılar diye bilinen deniz de yaşayanlar

Hanefi mezhebinin görüşü: "Daima suda yaşayan, suda barınan (taayyüş eden) hayvanlardan her nevi balıketleri yenilebilir, helâldir.
        Kalkan balığı, sazan balığı, yunus balığı, yılan balığı bu cümledendir.
        Fakat diğer su hayvanları habâisten sayılır. Yenilmeleri caiz olmaz.
        Meselâ yengeçler, midyeler, istiridyeler, ıstakozlar helâl değildir, etleri yenilemez.
        Hanefî mezhebinin caiz saymamasının sebebi, bu çeşit hayvanların gerek görünüş,
        gerekse yenen kısımları itibariyle hoş olmaması, çirkin ve pis sayılmasıdır.
        Şafi, Hanbeli ve Maliki mezheblerine göre midye, karides gibi deniz hayvanlarını yemek caizdir.

(Ömer Nasuhi Bilmen- Büyük İslam İlmihali/ Dört Mezhebe Göre İslam Fıkhı)
        tamamen katılıyorum. Amenna ve saddekna
        MEN AMENE BİL KADER EMİN-E MİNEL KEDER.

Yâ Rab! Garibem, bîkesem, zaîfem, nâtüvanem, alîlem, âcizem, ihtiyarem, 
Bî-ihtiyarem, el'aman gûyem, afv cûyem, meded hâhem zidergâhet İlahî!

Yorum

Naci Hocam şimdi buradan ben şunu çıkarıyorum Eminönündeki Balıkçılar senin akraban Tarihi balıkçılarda Ekmek arası balık soğan ve turşu suyu var

Sonuçta herkesin ağız tadı ve yeme şekli farklıdır tercihler kişilere özeldir afiyet olsun

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Birçok Gurme yemek yerken yanında sudan başkaca içecek içmezler, yemeğin tadına varmak için.
            34 ST 579 '09 C180 Kompresor

BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri

Yorum

İşleniyor...
            X