Nisanı beklemeden yada Kahramana gidilir İstanbul'da Kalkanın eksperi ...
Kalkan balığının en lezzetli olduğu dönem 1-31 Mart dönemidir, daha önce avlanırsa
pek yağlı olmaz, daha sonra da çiftleşme ve yumurta dönemi başladığı için etik olmaz.
İyi bir kalkan en az 2,5 / 3 kilogram ağırlığında ve özellikle 'ERKEK' olmalıdır ki bol yağlı
olsun
Kalkan ızgarada pişirilirse 'ziyan' olur gider. Saf zeytinyağında tavasını yapayım,
yanında lakerda soğanı ve roka salatası da olsun, sofraya on parmakla oturan sekiz parmakla kalkar
Kalkanın bir özelliği daha vardır ki pek bilinmez; onun olduğu sofrada Arslan Sütü mutlaka olmalıdır.
Aksi halde hüngür hüngür ağlar, bu da benim yüreğimi dağlar, onun için hiç eksik etmem arslan sütünü
Yorum