Ynt: Yurtdışında İş Yapmak İsteyen arkadaşlar Var Mı?
Hevesinizi kırmak istemem ama şuanda avrupanın bir çok ülkesinde işsizlik artışı,ekonomik kriz,alım gücü düşüklüğü var.. Yani şimdi için olmasada bile gelecekte (3-4 yıl ) olabilir..
Uluslararası lojistik sektöründe çalışan biri olarak düşüncem Avrupa ülkelerinde durgunluk var ama iş yapılamayacak durumda değil ama en iyi alternatif ortadoğu ülkeleri olur hem ödeme her zaman peşin hemde ne olsa satılır sistemi var orada sadece sağlam bir bağlantınız olsun yeter
Mesela suudiarabistan da halı,kilim,erkek iç giyim,hazır giyim,turk restaurantı,oto tamirciliği,boyacılık,parke zemin döşemeciliği... Bu iş kollarında büyük bir açık var.. Lübnan da kadın iç giyim,hazır giyim ( bayan tesettür ve etek ),boyacı,matbaa,plastik enjeksiyon( genelde poşetlerine kadar çin den almak zorunda kalıyorlar) oto tamirciliği... Bunlar benim bildiklerim
Orjinal yazı sahibi: black eagles
Mesela suudiarabistan da halı,kilim,erkek iç giyim,hazır giyim,turk restaurantı,oto tamirciliği,boyacılık,parke zemin döşemeciliği... Bu iş kollarında büyük bir açık var.. Lübnan da kadın iç giyim,hazır giyim ( bayan tesettür ve etek ),boyacı,matbaa,plastik enjeksiyon( genelde poşetlerine kadar çin den almak zorunda kalıyorlar) oto tamirciliği... Bunlar benim bildiklerim
Oto tamirciliği ve matbaacıyı duymuştum
Bir zamanlar 34 KTN 03 (Biz kırmızı başlıklı kızın hikayesinde bile kurttan yanayız)
Kasabadaki en iyi silahşör olunca,herkes sizinle boy ölçüşmek ister cool cool
Merhaba,
Avrupa ile yıllarca ve çok yoğun çalıştım. Şirketimdeki asıl pazarım Avrupa pazarı ama son birkaç senedir pazar gittikçe daralarak kendini imha etme noktasına kadar geldiği için artık Irak pazarına da bakıyorum. Durumu siz anlayın artık
2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero
Hem iş hem ziyaret amaçlı gittiğim arap yarımadasında özellikle iki iş kolunda çok büyük açık var. 1- oto tamir : arap ülkelerinde tamircilerin işleri o kadar yoğunki size bir ay sonraya bile randevu verebiliyorlar. Birçok araç tamponsuz kapısız veya kazalı şekilde yollarda gezmek zorunda kalıyor.. Tabii türk usta olunca güven,kalite sebebiyle sıra çok daha uzayabiliyor. 2 - parke-fayans ustası : bizim yıllardır kullandığımız parkelerimize onlar daha yeni kavuşuyor. parke lüx sınıfına giriyor. Parke m2 fiyatına yakın işçilik fiyatı isteniyor (örn: 1m2 parke 100 riyal + 1 m2 döşeme işçiliği 80 riyal) tabii burda gene biz türklerin marifetleri fiyatı daha da yukarıya çekebiliyor.. Özetle arap ülkelerinde işinin ehli TÜRK USTA herzaman kazanır
İş Kolunuz Nedir?
Orjinal yazı sahibi: Flesius
Merhaba,
Avrupa ile yıllarca ve çok yoğun çalıştım. Şirketimdeki asıl pazarım Avrupa pazarı ama son birkaç senedir pazar gittikçe daralarak kendini imha etme noktasına kadar geldiği için artık Irak pazarına da bakıyorum. Durumu siz anlayın artık
Merhaba,
'' Ya Ganiyy, Ya Muğni... '' '' Melik-i Muktedirsin Ya ALLAH ''
Merhaba,
Sektörünüz nedir bilmiyorum ama Irakta artık bitti.Malum olaylar yüzünden.Eskiden ayda 15-20 kere gidip gelirdik şimdi 3-4 kere gidiyoruz.
Ellere yar oldu
2.0 CDTI
Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri
Orjinal yazı sahibi: Insignia
Merhaba,
Sektörünüz nedir bilmiyorum ama Irakta artık bitti.Malum olaylar yüzünden.Eskiden ayda 15-20 kere gidip gelirdik şimdi 3-4 kere gidiyoruz.
Merhaba,
Irak derken aslında çok genel bir ifade oluyor siz de bilirsiniz Bizim Erbil'de yani aslında Kürdistan'da mağazamız var o nedenle IŞİD falan bizi nispeten daha az etkiledi. Kürdistan demeyei pek tercih etmiyorum Irak deyip geçiyorum genelde çünkü Kürdistan'ın resmi varlığını bilmeyenler beni Kürt ve hatta PKK'lı sanıyor. Neyse, konu yanlış anlaşılır burada kesiyorum Sektör belirtmek doğru olmaz belki ama oldukça hassas bir sektör, pek çok rakibimiz IŞİD ortaya çıkınca mallarını anında gümrük ambarlarından geri çektiler ve yeni sipariş üretimini kestiler. Biz direndik ve risk aldık sonunda da karlı çıkıyoruz diyebilirim çünkü bizim sektörün malları pazarta eksildiği için bir karaborsa ortamı oluştu ve biz mal akışını kesmediğimiz için şuan keyfimiz yerinde çok şükür Özellikle Amerika ve TR'nin müdahalelerinden sonra ortam daha rahat.
2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero
Orjinal yazı sahibi: Insignia
Merhaba,
Merhaba,
Irak derken aslında çok genel bir ifade oluyor siz de bilirsiniz Bizim Erbil'de yani aslında Kürdistan'da mağazamız var o nedenle IŞİD falan bizi nispeten daha az etkiledi. Kürdistan demeyei pek tercih etmiyorum Irak deyip geçiyorum genelde çünkü Kürdistan'ın resmi varlığını bilmeyenler beni Kürt ve hatta PKK'lı sanıyor. Neyse, konu yanlış anlaşılır burada kesiyorum Sektör belirtmek doğru olmaz belki ama oldukça hassas bir sektör, pek çok rakibimiz IŞİD ortaya çıkınca mallarını anında gümrük ambarlarından geri çektiler ve yeni sipariş üretimini kestiler. Biz direndik ve risk aldık sonunda da karlı çıkıyoruz diyebilirim çünkü bizim sektörün malları pazarta eksildiği için bir karaborsa ortamı oluştu ve biz mal akışını kesmediğimiz için şuan keyfimiz yerinde çok şükür Özellikle Amerika ve TR'nin müdahalelerinden sonra ortam daha rahat.
kuzey ırak yani erbil kürdistandır.bunda çekinecek bir şey olsa Türkiye ticaret yapmazdı.En büyük Türkiyenin ihracat pazarı bu bölgedir.konuyu dağıtmadan da şunu eklemek isterim.Yurtdışından ne getirebilir de Türkiyede satarız şeklinde düşünen milyonlarca insan var Arkadaşlar Türkiyede her şey var.ucuzda.yurtdışında çalışma fikride geçmişte kaldı.Türkiye gelişme yolunda (GYU) ülkesi.Fırsat burada...
https://www.youtube.com/watch?v=Jem11GNnbzg
''Fidan dikmek için en iyi zaman yirmi yıl önceydi.Sonraki en iyi zaman ise şimdi'' İhtiyar Balıkçı
Yorum